Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Tibeti 5 rítus

Ha késik a gólya, és már közeledsz a harmadik X-hez, esetleg már túl is vagy rajta, akkor lehet, hogy Te is gyakran elhallgattatnád a fejedben feltörő tik-tak hangocskákat: a biológia órád ketyegését. Sajnos a „ki fogok futni az időből” gondolat a meddőséggel küzdő nők nagy részénél felbukkan, és bizony nem segíti elő a baba érkezését. 

A szóban forgó óra valóban ketyeg, a sejtjeink és a génjeink öregednek, de mielőtt pánikba esnél, nézz körül a világban: hány nő ad életet idősebb korában is egészséges, gyönyörű kisbabának?! De az is elég, ha belekukkantasz egy bulvárlapba: sztárok tucatjai halasztják a várandósságot 35 éves kor utánra. Sokan közülük az „öt tibeti gyakorlatra” esküsznek, amely szerintük a „fiatalság forrása”.

Csodarítus Tibetből

A „tibeti öt rítus” néven is ismert jóga gyakorlatsort a tibeti szerzetesek sokáig féltve őrizték az avatatlan szemek elől. Végül egy angol utazó, Bradford ezredes hozta napvilágra először a szerzetesek titkát. Jelenleg Peter Kelder: "A fiatalság forrása” című könyvében olvashatsz róla bővebben.

Hogyan  fiatalítanak a gyakorlatok?

Javítják a sejtműködést és a keringésedet, és ezáltal fiatalítják a testedet. Pozitívan befolyásolják a hormonrendszered működését, megszabadítanak a stressztől, és a nemkívánatos következményeitől. Megszüntetik a depressziót, és eltüntetik a szervezetedből a negatív energiákat. Erősen méregtelenítő hatásúak, ezért kezdetben előfordulhat pár nemkívánatos mellékhatás, például szédülés, fejfájás, bőrkiütések.

Ezek azonban csak a méregtelenítő folyamat következményei, amelyek körülbelül egy hét alatt eltűnnek.

De én nem vagyok elég hajlékony a jógához…

Ebben ne legyél olyan biztos.  A gyakorlatok bármikor, bármilyen életkorban elkezdhetőek. Jótékony hatással vannak az ízületekre, és erősítik az izmokat. A terhelést fokozatosan kell növelned. Viszont csak akkor van értelme elkezdened, ha hosszú távon is csinálni fogod, mert csak akkor fejt ki fiatalító hatást, ha minden nap rászánod a szükséges időt. Hozzáállás kérdése, hogy macerának tekinted, vagy egy lehetőségnek, amely megspórolja számodra a kozmetikusi, esetleg plasztikai sebészeti költségeket, ráadásul még a közérzetedet is javítja. Az optimális gyakorlási idő ötször 21 jógagyakorlat. Alapszabály: heti egy napnál többet sose hagyj ki!

Energiahatás

A gyakorlatok optimalizálják az energiaközpontjaid (csakrák) forgási sebességét egy 25 éves egészséges személy szintjére. Az ilyen emberben ugyanis a összes energiaforgó egyforma sebességgel halad. Ennek köszönhetően indul be a hormonrendszered optimalizálásának folyamata is.

Légzés

Mint minden más jógagyakorlatnál, itt is nagyon fontos a megfelelő légzés. Mivel a légzésre koncentrálsz, az idegrendszered is fejlődik. Az öt gyakorlat részei (csak meg ne rémülj az elnevezésektől  ) : körzés, gyertya, félhold, híd és hegy.

Kezdetben mindent csak háromszor ismételj, míg körülbelül 10 hét alatt fokozatosan hozzászokik a tested. Az első héten tehát háromszor ismételd a gyakorlatokat. A következő héten már tegyél hozzá még két ismétlést. És ezt hetente bővítsd újabb kettővel. Ezt a szabályt soha ne hágd át, akkor is ha kezdetben kevésnek tűnik a gyakorlás!

Inkább DVD-ről…

A mesterek szerint a gyakorlatokat nem szabad könyvből megtanulni. Határozottan azt javasolják, hogy inkább vedd meg DVD-n, vagy töltsd le a netről, ha nem akarsz jógatanárhoz menni, de ne próbálkozz könyv alapján, mert a mozdulatok precizitásának nagy jelentősége van. Ha rosszul végzed a gyakorlatokat, elmarad a várt fiatalító végeredmény.

Sopánkodás helyett edzés

Manapság 40 éves kor felett már az emberek többsége panaszkodni kezd: itt fáj, ott fáj, nem megy a járás, a lépcsőzés, a cipekedés, és még sorolhatnám. Pedig a szervezetünket mi tesszük tönkre a helytelen táplálkozással, a kevés folyadék fogyasztásával, a stresszeléssel, a pihenés, feltöltődés elmulasztásával. Ugyan nem gondoskodunk a testünk igényeiről, de elvárnánk, hogy életünk végéig tökéletesen szolgáljon minket.

Ahelyett tehát, hogy sopánkodunk, hagyjuk egy kicsit a mosogatást, a takarítást, vagy ne nézzük, csak hallgassuk a kedvenc sorozatunkat,és legalább az alatt szakítsunk egy kis időt a mozgásra. (Persze legjobb a gyakorlatokat TV-mentesen, nyugalomban végezni – kivéve, ha DVD alapján tornázol.)

Ha szeretnéd megtudni, hogyan is néznek ki pontosan ezek a gyakorlatok, amennyiben regisztrált felhasználó vagy, és be vagy jelentkezve, az erről szóló, képekkel illusztrált anyagot a cikk alatt megjelenő dobozból letöltheted. Ha még nem regisztráltál, itt a jó alkalom. Regisztráció és belépés után térj vissza ugyanerre a lapra, és a fenti módon letöltheted a dokumentumot.

Itt pedig akár videó formájában is megtekintheted, hogyan kell elvégezni a gyakorlatsort:  Nyerki Lajos Tibeti 5 rítus videója
 
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információ rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba


Közvetlen elérhetőségeim:
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu
 

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is