Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti
warning: Creating default object from empty value in /var/www/babatakarok/data/www/babatakarok.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Tibeti 5 rítus

Ha késik a gólya, és már közeledsz a harmadik X-hez, esetleg már túl is vagy rajta, akkor lehet, hogy Te is gyakran elhallgattatnád a fejedben feltörő tik-tak hangocskákat: a biológia órád ketyegését. Sajnos a „ki fogok futni az időből” gondolat a meddőséggel küzdő nők nagy részénél felbukkan, és bizony nem segíti elő a baba érkezését. 

A szóban forgó óra valóban ketyeg, a sejtjeink és a génjeink öregednek, de mielőtt pánikba esnél, nézz körül a világban: hány nő ad életet idősebb korában is egészséges, gyönyörű kisbabának?! De az is elég, ha belekukkantasz egy bulvárlapba: sztárok tucatjai halasztják a várandósságot 35 éves kor utánra. Sokan közülük az „öt tibeti gyakorlatra” esküsznek, amely szerintük a „fiatalság forrása”.

A meddőség titkos tettese – a pajzsmirigy

Nálad minden rendben, a párodnál is, mégsem jön a gólya. Aminek nem kellene, az viszont minden hónapban rendszeresen megérkezik. Vagy csúszik és ez még rosszabb. Ilyenkor görcsös tesztelés, reménykedés, majd csalódás. És persze kétségbeesés: ha minden rendben velünk, nekünk miért nem sikerül?!

Ilyenkor érdemes ellenőriztetni, hogy minden rendben van-e a pajzsmirigyeddel. Mert ha ez a kis pillangó alakú szervecske rosszul működik, az bizony akár meddőségi problémákhoz is vezethet. A pajzsmirigy szabályozza ugyanis a hormonháztartást, beleértve a női nemi hormonokat, és így a termékenységet is.

Hangtállal érkező kisbabák?

Nemrég botlottam bele a hangtál-terápiába, mint a meddőségi problémák kezelésének egyik lehetséges gyógymódjába. Elsőre nevetségesnek tűnt az ötlet, hogy a kisbabák egy csengő-bongó hangtálban lavírozva érkezzenek hozzánk, de amikor végigolvastam a működési mechanizmust, rá kellett döbbennem,  mégis van rá reális esély, hogy akár ez a terápia segítsen a meddőségi problémáid legyőzésében.

A rezgések birodalma

Emlékszel azokra a régi gyerekmesékre, amelyeken még a révész vitte át hajóval az utasokat a tó egyik oldaláról a másikra? Ha a révész épp a tó túloldalán volt, akkor a vízfelülethez közelebb hajolva a leendő utasok átkiabáltak neki a túlpartra. Mert hát a víz ugye vezeti a hangot…

Kineziológus

„Andi – a kineziológus – hellyel kínál. A szobában szinte tapintani lehet az energiát, nagyon kellemes a hangulata. Zavaromat leplezendő, belekortyolok az asztalra készített pohár vízbe, közben lopva végigfut a tekintetem a könyvespolcon sorakozó könyvek sokaságán. Lassan iszom, közben próbálok megbirkózni a zavaró gondolataimmal. Hajj, de nem volt kedvem eljönni! Nincs kedvem kiteregetni az emlékeimet, a múltamat senki előtt, nem akarom, hogy egy idegen vájkáljon benne. Igazából eléggé félek, mert nem sokat tudok a kineziológiáról, és nem tudom, hogy mi fog történni. De a baba miatt – akit annyira szeretnénk - bevállaltam. Egye fene, essünk túl rajta.
 

Családállítás

A családállítás túllépett a hagyományos pszichoterápiai kereteken, és számos megmagyarázhatatlan eleme volt, mégis működött. A szakma eleinte kiátkozta, azonban hamarosan kénytelenek voltak elismerni. A 80-as évek óta a családállítást a világ minden táján alkalmazzák, Magyarországon is. Olyan problémák kezelésére is alkalmas, mint például a meddőség.

Öngyógyítás virágokkal

A Bach-virágterápia az egyik legcsodásabb dolog, amelybe a várandósság felé vezető utamon sikerült belebotlanom. Egyszerűen imádom! Mitől olyan jó? Például attól, hogy a virágesszenciák minden káros mellékhatás nélkül, akár a terhesség alatt is alkalmazhatóak, ugyanis semmi közük a gyógyszerekhez. Én például a terhességem első néhány hetében nem tudtam volna aludni nélkülük… De ezt majd később, most inkább a hasznosabb részletek.
 
Mi is az a Bach-virágterápia?
 

Mi bújkál a meddőség hátterében?

Az, hogy egy selejt vagyok, haszontalan, mert nem tudok eleget tenni a legalapvetőbb női feladatnak, az anyaságnak – gondolja ilyenkor a meddőségi problémákkal küszködő nő. Ha Te is ezt gondolod magadról, vagy csak valaha is megfordult a fejedben ilyesmi, kérlek, hogy gyorsan felejtsd el. Nemhogy nem vagy selejt, hanem épp az ellenkezője igaz. Túl tökéletes a szervezeted. Olyan tényezőket is figyelembe vesz, amelyekről Neked eszedbe sem jutna, hogy pont az akadályozza meg a várandósság létrejöttét. Nézzük meg közösen, hogy a Te tökéletes szervezted milyen információk alapján határozza el, hogy most nem alkalmas az idő arra, hogy anya légy. Meg fogsz lepődni.

Stressz, a meddőség forrása

Minden nőben – benned is – ősi magatartásminták dolgoznak. Ezek nagyon hasznosak voltak az őskorban, a mai világban azonban a terhesség akadályát képezhetik. A várandósság létrejöttének egyik legjelentősebb gátja ugyanis a stressz.
 
Mi történik a testedben stressz hatására?
 
A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott válaszát jelölő orvosi kifejezés volt, ma azonban már inkább a „tartós idegesség” megnevezéssel egyenlő.
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is