Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti
warning: Creating default object from empty value in /var/www/babatakarok/data/www/babatakarok.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Hátrahajló méh - segít a gyertyaállás?

„Azt mondta a dokim, hogy hátrahajló a méhem! Most mit csináljak?!”- hívott Zsuzsi barátnőm kiborulva. Mentségére szóljon, hogy tapasztalataim szerint ez a „diagnózis” nem csak nála veri ki a biztosítékot. Más nőknél is hasonló pániktüneteket okoz. Főleg, ha a drága doktor még azt is hozzáteszi a babára vágyó nőnek: „ezzel aztán nem lesz könnyű teherbe esni”. Pedig ma már tudjuk, hogy nem valami ritka genetikai rendellenességről van szó, hanem egy normális biológiai variánsról: száz nőből húsznak nem előre, hanem hátrafelé hajlik a méhe.

Ha Mohamed nem megy a hegyhez... (spermavizsgálat otthon)

Te már nagyon vágysz egy kisbabára, de hiába próbálkoztok. Jön az első nőgyógyászati vizsgálat, majd nemsokára a kérés a nőgyógyászod részéről: meg kellene vizsgálni a párodat is… És ezzel együtt a kínlódás: hogyan vedd rá a Nagy Ő-t,  hogy hajlandó legyen átadni a „kiskatonákat” bedobozolva a megfelelő időben és helyen vizsgálat céljából? Melyik férfi mond egy ilyen kérésre azonnal „igen”-t? Szerintem ezt egy kezünkön meg tudnánk számolni. A férfiak többsége – érthető módon – rettenetesen húzódozik egy ilyen jellegű vizsgálattól, és kibúvókat keres, ameddig csak lehet.

A meddőség előfutárai - kismedencei gyulladások

Amerikai statisztikák szerint a nemi életet élő nők 11 %-a átesik kismedencei gyulladáson az élete folyamán. Kismedence? Az most mit jelent? A méhem? A petefészkem?! Valójában mindkettő. Sőt, ebbe a gyűjtőkategóriába beletartoznak a petevezetékek és a méhszalagok gyulladásai is.

Miért fontos erről beszélni? Mert sajnos 100 kismedencei gyulladáson áteső nő közül 20-nál meddőség alakulhat ki. Lehet, hogy nálatok is csak azért késik a gólya, mert korábban átestél egy ilyen gyulladáson.

A gyermekáldás fontos tényezői

A várandósság létrejöttéhez három fontos tényezőre van szükség, amelyek mindegyiknek be kell következnie. Ezek szorosan összekapcsolódnak a ciklusod és a hormonjaid működésével.

Tapintsd ki az ovulációt!

A méhnyákod - vagy cervix-váladék - folyamatosan termelődik a ciklusod folyamán, és minősége, illetve mennyisége a hormonműködés következtében folyamatosan változik. A ciklus egyes szakaszait - beleértve az ovulációd közeledtét, illetve akár magát az ovulációt is - kiválóan be lehet azonosítani a méhnyákod állagának folyamatos figyelésével.
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is