Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti
warning: Creating default object from empty value in /var/www/babatakarok/data/www/babatakarok.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Cyclotest baby – hőmérőzés helyett „mini-kalkulátor”

Minden kisbabára (egyenlőre hiába) váró nő tortúrájának első állomása a hőmérőzés. „Mérje a testhőmérsékletét legalább három hónapig, ebből sok információt le tudunk majd szűrni a ciklusára vonatkozóan” – hangzik az egyszerűnek tűnő orvosi utasítás. A többségünk be is teszi a hőmérőt a szájába minden reggel, majd a lekörmölt hőmérsékleti adatokból szorgalmasan kis diagrammot kreál, amelyet aztán bemutat az orvosának.

Komplikációk elkerülése 30 felett - 2. rész

Az előző részben arról esett szó, melyek azok a problémák, komplikációk, amelyek gyakrabban fordulhatnak elő a 30 év feletti leendő anyukáknál, és hatással lehetnek
•    a termékenységük alakulására
•    a kisbaba egészségére
•    a terhesség kihordására
•    illetve a szülésre.

Most pedig azt járjuk körbe, hogyan tudod mindezt elkerülni (vagy legalábbis a lehető legkisebbre csökkenteni az előfordulásuk kockázatát), ha Te is érintett vagy.

Öt dolog, amire ügyelj 30 felett

A harmincadik szülinapunkat nem túlságosan szeretjük. Erre két okunk is van. Egyrészt hivatalosan véget érnek a „fiatalos” huszas éveink, másrészt pedig orvosi szempontból átsorolódunk a „idősebb nők” csoportjába, akiknél első baba esetén már komplikációkra lehet számítani.

Igen, harminc felett lehet, hogy kicsit többet kell várnunk a gólya érkezésére, és valamivel több lehet a várható komplikációk esélye is. De emiatt még nem kell elásnia magát egy harminc év feletti nőnek sem! Ha Te is ebbe a korcsoportba tartozol, tudnod kell, hogy Neked is megvan rá az esélyed, hogy spontán várandós legyél, és egészséges kisbabának adj életet.

Akupunktúra - meddőségi problémák kezelésre

„Naaa neeeem, belőlem soha nem fognak élő sündisznót csinálni. Ezt a fájdalmat tutira nem bírnám ki.” Valószínűleg te is ezt válaszolnád, ha neked szegezném a kérdést, mit szólnál egy akupunktúrás kúrához, mint a meddőségi problémáid kezelésére alkalmas alternatívához.
 
Ezzel én is így vagyok. Létezik azonban az akupunktúrának egy nagyon egyedi ága, ami igen hatásos a nőgyógyászati problémák kezelésében, mégsem kell tűkkel teleszurkálva üldögélned órákig. Ugye jól hangzik?
 
Akupunktúra általában
 

A tökéletes időzítés

Miután megfigyelted a ciklusodat, és nagyjából be tudod határolni az ovuláció időpontját, már csak a tökéletes időzítésre kell koncentrálnotok. Ezt elég nehéz eltalálni. Még ha a megfelelő időpontban szeretkeztek is, a statisztikák szerint csak 20-30 % eséllyel jön létre a terhesség, ezért türelmesnek kell lennetek.
 
Az IDŐPONT
 
A ciklusunk során sajnos mindössze néhány nap számít termékenynek, mert a tüszőből kiszabadult petesejt átlagos élettartama mindössze 24 óra. Ezzel ellentétben a spermiumok akár 5 (!) napon keresztül is életben tudnak maradni a női testben – természetesen megfelelő körülmények között.

Hőmérőzés

Az első dolog, amit az orvos kérni fog tőled, ha hozzáfordulsz azzal, hogy babát szeretnél, hogy kezdj el vezetni egy úgynevezett hőmérsékleti görbét. (Kivétel lehet, ha már 35 felé közeledsz, akkor az idő rövidsége miatt a hőmérőzős módszert az orvos sokszor már nem „erőlteti”, hanem inkább a vizsgálatok meglétét tartja elsődlegesnek.) A hőmérzésre azért van szükség, mert a testhőmérsékleti görbédből az orvos meg tudja állapítani, hogy volt-e ovulációd, megfelelően dolgoznak-e a hormonjaid.

Mi történik az első vizsgálaton?

Ne izgulj, semmi rettenetes. A meddőség kezelése – tekintettel az okok sokféleségére – változatos módon történik. Mindig az adott problémától függ, milyen kezelést igényel. Ugyanakkor a meddőség okainak felderítésére és kezelésére van egy protokoll, amelynek mentén a vizsgálatok haladnak, a legkevésbé kockázatostól a szervezetet leginkább igénybe vevőig.
 

Női meddőségi vizsgálatok

Ha a párod nemzőképességi vizsgálata sikeresen zárult, akkor következik a Te további kivizsgálásod.
  
Azért fontos, hogy mindezeket megelőzze a férfi kivizsgálása, mert a női meddőségnek számos oka lehet, és ezek felderítése nem mindig egyszerű. Egyrészt bizonyos esetekben (szervi kivizsgálás) bonyolultabb (bár rutin beavatkozásnak számító) eljárásokról van szó, másrészt a dolog lényegesen időigényesebb, mint a leendő apa nemzőképességi vizsgálatának elvégzése.
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is