Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Spermium serkentő csodaszerek

Jó hírnek számít, hogy manapság már a férfi meddőség témaköre is egyre gyakrabban terítékre kerül a médiában. Fontos beszélni róla, hiszen a férfiak nemzőképessége sajnos folyamatosan csökken. (Ennek az okairól korábban bővebben is olvashattál már ezen a web oldalon.)

Az élelmesebb gyártók is felfedezték a férfi meddőségben rejlő üzleti lehetőségeket, így a piacon manapság már nemcsak a női, hanem a férfi nemzőképességet fokozó termékek  is fellelhetőek. Ezek közül próbáltam összehasonlítani kettőt. Melyik mit  ígér, mit tartalmaz, és mennyire terheli meg a családi kasszát. Társadalombiztosítási támogatás egyikre sincs, mivel mindkettő csak étrend-kiegészítő készítménynek minősül. Lássuk tehát, mire alkalmas a Ferulant kapszula, illetve a Proxeed.

Mit ígérnek?

A Ferulant kapszula a termékleírás szerint fokozza a férfi megtermékenyítő képességét. Klinikai kísérletekben a termék használata állítólag 55%-kal növelte a férfiak spermiumszámát, és 33%-kal fokozta a mozgékonyságukat.

A Proxeed ennél tovább megy, ígéretük szerint a termék szedése több, mint hússzorosára növeli a teherbeesés valószínűségét fél éven belül.

Milyen hatóanyagokat találhatsz bennük?

A Ferulant kapszula legfontosabb összetevője a Kínai angyalgyökér. Ez nem összetévesztendő az Európában is honos Orvosi angyalgyökérrel. Míg az Orvosi angyalgyökeret elsősorban gyomor- és bélproblémák kapcsán alkalmazzák, addig kínai testvérét a hormonrendszer harmonizálására használják. A gyártó ugyan a férfi nemzőképesség fokozását kívánja elérni vele, más források szerint viszont elsősorban a nőgyógyászati problémák megoldásában kiváló. E, A és B12 vitamint tartalmaz, és hatféle értágító és görcsoldó anyagot különítettek el benne. Ferulsavat is tartalmaz, amely egy újonnan felfedezett antioxidáns. A kínai angyalgyökér fontos tulajdonsága, hogy kiegyensúlyozza az ösztrogén-aktivitást.

A Proxeed és a Ferulant összetétele vitaminok tekintetében nagyon hasonló, csak a mennyiségi arányok mások. A Proxeed ugyan nem tartalmaz angyalgyökeret, van benne viszont három speciális összetevő, ami a másik két termékben nem szerepel. Ez a fruktóz, a koenzim Q10, és a citromsav.  A fruktóz a spermiumok fő energiaforrása. A koenzim Q10-ből már napi 10 mg bevitele is javítja a spermaképet. (Ezt nem a gyártó írja, egy orvosi javaslatban olvastam.) Egyébként antioxidáns, anyagcsere serkentő, és javítja a spermiumok mozgását. A citromsav pedig a hímivarsejtek anyagcseréjének központi szereplője.

Mikor nem szabad használni?

Csak a Ferulant forgalmazójánál találtam erre vonatkozóan leírást. Elsőként az általános szabályt emelik ki: nem szabad használni az összetevőkkel szembeni túlérzékenység esetén. A forgalmazó emellett kiemeli, hogy nem szedhető vérzési rendellenességek esetén, véralvadásgátló szedése esetén. Nem szedhető együtt clomifen-nel (pl. Clostylbegyt tabletta), és más  hormon tartamú készítménnyel. De azt gondolom, hogy ezek logikus tiltások is, hiszen a kapszula célja a hormonrendszer befolyásolása.

Hogyan kell szedni?

A Ferulant kapszula formájú, ebből naponta 3 X 1 kapszulát kell bevenni, három hónapon keresztül. Egy hónap szünetet tartva a kúra megismételhető. Fontos információ, hogy az összetevők fokozott fényérzékenységet okozhatnak, így a kapszula szedésekor kerülendő a napozás, szoláriumozás. 

A Proxeed egy tasakban lévő citromos ízű por, amiből naponta kettőt kell (nem szénsavas) folyadékban feloldva meginni.

A Ferulant forgalmazója előtt egyébként információ szolgáltatás tekintetében le a kalappal… Nagyon korrekt tájékoztatást találtam náluk a termék használatára vonatkozóan. Viccesen hangozhat, de szerintem pozitív példa, hogy a forgalmazó egy csomó információt feltüntet, olyanokat is, hogy 18 éven alul nem alkalmazható a készítmény, szoptatás és várandós anyák ne használják, mert férfiaknak készült a termék, stb. )

Milyen mellékhatásai lehetnek?

A Ferulantnál viszketés, kiütés, fényérzékenység, gyomorbántalmak. A terméket 2000 óta vizsgálják, ezalatt májkárosító hatást nem tapasztaltak, de a következő tünetek esetén orvoshoz kell fordulni: sárgaság, sötét színű vizelet, fájdalmak a has felső részében, hányinger, étvágytalanság, fáradékonyság.

A Proxeed szedése esetén a mellékhatások állítólag ritkák és enyhék. 1998 óra forgalmazzák, a klinikai vizsgálatok alatt nem regisztráltak mellékhatást. A forgalomba helyezése óta a felhasználók kevesebb, mint 1%-a jelzett enyhe bélrendszeri mellékhatásokat, úgymint gyomorégés, fokozott flatulencia (gázképződés), laza széklet.

Mennyibe kerülne nektek?

Ferulant:
Egy dobozban 60 db kapszula van, és jelenleg kb. 8.990 Ft-ba kerül egy doboz. Napi 3 kapszulát beszedve egy doboz tartalma 20 napra elég. A kúra javasolt időtartama 3 hónap. Ez durván 90 napot jelent, tehát a kúra elvégzéséhez 5 dobozra van szükségetek. Ennek az ára összesen tehát 44.950 Ft.

Proxeed:
Egy kúra javasolt időtartama 6 hónap. Egy dobozban 30 db tasak van. Ebből naponta kettőt kell bevenni, egy doboz tartalma tehát 15 napra elegendő. Mivel havonta két dobozra van szükség, ezért egy hat hónapos kúrához összesen 12 dobozt kell beszereznetek, amely a termék jelenlegi, igen borsos 16.250 Ft-os egységárával számolva 195.000 Ft-ba kerülne nektek.

A „verseny” vége

A Proxeed bizonyult a drágább kúrának, ugyanakkor itt vélhetőleg a speciális összetevőket kívánják megfizettetni veletek, legalábbis arra tippelek, hogy ez a jelentős árkülönbség oka. (?)

Remélem a fenti kis összehasonlítást fel tudjátok használni a babatervezés során, de nem feltétlenül kell a komplex készítmények közül választanotok. Rengeteg egyéb vitamin termék létezik a piacon, érdemes körülnézni, mielőtt döntenétek, mivel támogatjátok meg a kis ostorosokat, amennyiben szükségét érzitek.

Összehasonlító táblázatok

Összetevők (melyik mire jó)

 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com

Ferulant olvasói kiegészítés


Egy kedves olvasó, Ágnes jelezte, hogy a Ferulanttal kapcsolatos információm nem pontosak. A Ferulant ugyanis jelenleg gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, így egészségpénztár terhére is megvásárolható. Köszönöm szépen Áginak a fontos kiegészítést!
A terméket megvásárolhatod a Babaproject.hu webáruházban. Eléréséhez kattints ide: Babaproject.hu

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is