Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Nem hiányzó hiánytünetek

Úgy gondolod, hogy egészséges életet élsz, és mindent megteszel azért, hogy kisbabád legyen? Ez biztosan így van. Ennek ellenére lehetnek hiánybetegségeid, amelyek megakadályozzák a pici érkezését. Miután elolvastad ezt a cikket, pillants bele a tükörbe! Hirtelen egész másnak látod majd a ráncaidat, a barázdákat az arcodon. Talán rádöbbensz, hogy ezek nem is a korod velejárói, hanem tünetek, amelyekre figyelned kell. A Schüssler-féle arcdiagnosztika segíthet ennek az eldöntésében.

 
Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…
 
Dr. Schüssler német orvos szerint az arcod még azelőtt elárulja Neked, hogy a tested melyik ásványi anyag hiányától szenved, még mielőtt ebből adódóan betegség tüneteket produkálnál.
 
Ha például még a várandósság előtt észreveszed az arcodon azoknak a szöveti sóknak a hiányát, amelyek esetleg visszerességet okozhatnak – és kezeled ezeket a hiánytüneteket a megfelelő Schüssler-sókkal – akkor megelőzheted, hogy a terhesség és a szoptatás után ezzel a kellemetlen problémával kelljen szembenézned.
 
Schüssler-só? Ez amolyan konyhasó féle?
 
Nem igazán. Más néven szöveti sóknak is hívják őket. Megalkotójuk dr. Wilhelm Schüssler német orvos. Terápiás rendszere 12-féle ásványi sót használ, melyek mindegyike nélkülözhetetlen a szervezeted egészséges működéséhez. Ezek előállítása homeopátiás alapelvek alapján történik. Dr. Schüssler gyógyítási tapasztalatait mintegy 130 éve alkalmazzák világszerte.
 
Akkor ez nem ugyanaz, mint a homeopátia?
 
Nem bizony. Teljesen más a működési elv, bár annak idején a megalkotó, dr. Schüssler is foglalkozott homeopátiával. A homeopátiás szerek és a Schüssler-sók neve esetenként nagyon hasonló, ez megtévesztő lehet. Akkor mégis mi a különbség? A működési elv. Emiatt a homeopátiás szerek és a Schüssler-sók nem helyettesíthetik egymást.
 
Hogyan működnek a Schüssler-sók?
 
Mint egy irodában az irodavezető. Megmondják az ásványi anyagoknak, melyiknek hová kell beépülnie, hogy teljesen egészséges legyél. Tehát nem magát a hiányzó anyagot pótolják, hanem információt adnak a testednek. Ismét az irodai példánál maradva: irányítják a csapat munkavégzését.
 
Milyen jeleket kell keresned az arcodon?
 
Egy tapasztalt arcdiagnoszta a ráncaidból, a bőröd állapotából, elszíneződéseiből azonnal megmondja, milyen ásványi anyagok hiányállapota valószínűsíthető Nálad, vagy mely ásványi anyagok nem épülnek be megfelelően a szervezetedbe.
 
A hiánytünetek ugyanis nem feltétlenül azért alakulnak ki, mert nem jut be a szervezetedbe megfelelő mennyiségű ásványi anyag. Ezek a hiánytünetek inkább a mai kor „vívmányai”. A bejutó méreganyagokat a szervezeted az ásványi anyagok segítségével leköti, és így salakanyag jön létre. (Ennek a jeleit láthatod például a fenekeden narancsbőr formájában.) Azok az ásványi anyagok, amelyek a savak, méreganyagok közömbösítésében részt vesznek, már nem tudják végrehajtani az egyéb, a szervezeted egészséges működtetéséhez szükséges feladatokat.
 
Hiánytünetekre utalhatnak:

 • csillogó homlok
 • viaszos arc
 • pirosas-feketés elszíneződések a szemek körül
 • finom ráncok a szem alatt
 • a fogak hegye átlátszó
 • fakó elszíneződések a homlokon
 • fehér foltok a fogakon
 • pirosas elszíneződés a homlokon
 • sötét árnyak, főként a szemgödörben
 • grízszerű bőrkinövések a szem alatt
 • látható pirosas erek az orcákon
 • beesett szürkés halánték
 • okkerszínű arcszín
 • májfoltok
 • piros foltok idegesség esetén a nyakon és a dekoltázson
 • szivacsos hatást keltő orcák
 • szembetűnő erek a szemfehérjén
 • stb.

Mindezek különböző ásványi anyagok hiánytünetei, így a kezelésükhöz is más-más típusú szöveti só alkalmazására van szükség.
 
Melyek a kezelésre használható szöveti sók?
 
A Schüssler-sók az elnevezésük mellett 1-től 12-ig számozva is vannak, így a beszerzésükkor erre érdemes hivatkozni a patikákban.
 
1. Calcium fluoratum
2. Calcium phosphoricum
3. Ferrum phosphoricum
4. Kalium chloratum
5. Kalium phosphoricum
6. Kalium sulfuricum
7. Magnezium phosphoricum
8. Natrium chloratum
9. Natrium phosphoricum
10. Natrium sulfuricum
11. Silicea
12. Calcium sulfuricum
 
Akkor is szedhetem, ha várandós vagyok?
 
Mivel a homeopátiás készítmények családjába tartozó szerek, ezért az ezekre vonatkozó ajánlások szerint várandósan is alkalmazhatóak.
 
Mennyibe kerülnek?
 
A cikk írásakor egy üveg Schüssler só ára 1400 Ft.
 
Hogyan szedjem őket?
 
Ez a probléma mértékétől függ. Általánosságban 2-3 hónapig szükséges szedni őket, naponta háromszor. Ha hamarabb megszűnik a tünet, vagy az arcdiagnosztikai eltérés, akkor hamarabb abba lehet hagyni a szedésüket.
 
Egyszerre maximum 3-féle szöveti só szedése javasolt! Ha egyszerre több sót szedsz, akkor váltakozva alkalmazd őket, egyik nap az egyiket, másik nap a másikat.
 
Mikor nem ajánlott szedni őket?
 
Ha laktóz érzékeny vagy, mert a tabletták vivőanyaga laktóz.
 
Fontos információ továbbá, hogy ha a szervezetedben valamilyen idegentest található – pl. spirál, mellimplantátum, stb. – akkor ne alkalmazd sose a Silicea nevű készítményt. Ennek közismert tulajdonsága, hogy kilöki a szervezetből az idegen testeket.
 
És ha szedek más gyógyszert is?
 
Akkor is nyugodtan szedhetsz szöveti sókat. A Schüssler-sók ugyanis nem gyógyszerek, így nem is lépnek kölcsönhatásba a velük egyszerre szedett gyógyszerekkel.
 
Tudok öndiagnosztizálni?
 
Igen, Te magad is fel tudod ismerni a hiánytüneteket, és el tudod dönteni, hogy milyen szöveti sók használatára lenne szükséged. Ebben a gyógyszertárakban található ingyenes kiadványok segítenek. Ezek arc képeket is tartalmaznak, így segítve az öndiagnosztizálást.
 
Kihagynám ezt a kiadvány-beszerző kört…
 
Ha regisztrált felhasználó vagy, és be vagy jelentkezve, nincs is szükség rá. Ez esetben az oldal tetején található, jobb oldali "Töltsd le most!" elnevezésű oldal dobozból egy kattintással letölthetsz egy olyan összefoglaló, képekkel illusztrált anyagot, amely alapján számodra is könnyen felismerhetővé válnak a hiánytünetek.

Amennyiben még nem regisztráltál az oldalra, itt a jó alkalom, hogy megtedd. Regisztráció után térj vissza ugyanerre a lapra, és a fenti módon letöltheted az útmutatót.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információ rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 
 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba 
 
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is

Töltsd le most!

 

LETÖLTHETŐ

 

ARCDIAGNOSZTIKAI ÚTMUTATÓ!

Regisztrálj, jelentkezz be, és ugyanitt letöltheted.