Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Progeszteron krém leendő anyukáknak - Women's Cream

Egy ismert női lap fórumán figyeltem fel annak idején egy norvég krémre, amelynek a használata segíthet abban, hogy mielőbb beköltözzön a pocaklakó. A krém ugyanis alkalmas a szervezetünkben kialakult túl magas ösztrogén szint ellensúlyozására, és ezáltal jó néhány meddőségi problémákat okozó tünet megszüntetésére. A meggyőző fórumbejegyzést követően nők tucatjai kutattak az interneten: vajh’ hol szerezhető be ez a csodakrém. Akkor még itthon nem lehetett kapni, azóta viszont változott a helyzet, a termék immár nem csak a norvég nők számára elérhető.

Ösztrogén-dominancia

Hogyan lehet egy ösztrogén szint „túl magas”?! Hiszen az alapvető női nemi hormonunkról van szó, amely meghatározza a nemi jellegünket! Valóban, teljesen igazad van, amikor ezt gondolod. A rejtély kulcsa azonban az egyensúly. Normál esetben a testedben az ösztrogén és a progeszteron hormonok szintje (ez utóbbi a második legfontosabb női nemi hormonod) egyensúlyban van. Akkor van gond, amikor ez az egyensúly valami miatt felborul. Ilyenkor jöhet létre az ösztrogén-dominancia, sok-sok probléma okozója.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Képzeld el, hogy egy mérleg egyik serpenyőjében csücsülnek a progeszteron, másik serpenyőjében pedig az ösztrogén hormonok. Ezeket a szervezetünk termeli. Csakhogy az ösztrogén serpenyőjébe kívülről újabb ösztrogén-adagok „potyognak”, míg a progeszteront tartalmazó serpenyő tartalma szinte változatlan marad. Így a mérleg serpenyője szépen lassan az ösztrogén oldalára billen… Hát így jön létre az a bizonyos „ösztrogén-túlsúly”, amin a krém állítólag segíteni tud.

Ösztrogén vs. Progeszteron

Hogy még világosabb legyen a helyzet, összefoglaltam egy táblázatban, melyik hormon „mit tud”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint a táblázatból láthatod, szegény progeszteron hormonkáid egyensúlyi helyzete elég labilis. Pedig ahhoz, hogy a leendő kisbabád befészkelhesse magát a pocakba, és a terhességed végéig biztonságosan bent maradhasson, elég nagy szükséged lenne rá is, nem csak az ösztrogénre.

Túltengő ösztrogén = csökkenő babaszám?

Sajnos a fent említett, hosszú ideig fennálló ösztrogén-dominancia rengeteg gondot okozhat a női szervezetben. Többek között meddőségi problémákat is: felboríthatja a ciklusodat, peteérés nélküli ciklusokat hozhat létre, szöveti túlburjánzáshoz vezethet, és még hosszú a lista.

Néhány lehetséges ösztrogén-dominanciából adódó probléma:
-    korai öregedés
-    krónikus fáradtság
-    homályos gondolkodás
-    hajhullás
-    alvászavar
-    migrén
-    súlygyarapodás
-    vérrög-képződés
-    pajzsmirigy-problémák
-    depresszió, pánikbetegség
-    csomók a mellben
-    endometriózis
-    auto-immun betegségek
-    csontritkulás
-    menstruációs panaszok
-    PCOS, endometriózis
-    meddőség, vetélés
-    stb.

Xenoösztrogén, fitoösztrogén

És most lássuk a rejtély kulcsát, hogyan kerülhet kívülről ösztrogén a szervezetedbe. Bár tulajdonképpen a dolog nem is olyan rejtélyes. Az okok nyilvánvalóak, viszont a civillizáció "áldásának" hála, nem nagyon tudunk változtatni rajtuk. A fogamzásgátlókról most nem beszélnék, mert már a csapból is az folyik, hogy a „csapból mi folyik”… Tudjuk, hogy a fogamzásgátlók szedésének köszönhetően a vizelet hormonokat tartalmaz, amelyek aztán a későbbiekben az ivóvizünkben landolnak.

Izgalmasabb kérdés, hogy mik azok a Xeno-ösztrogének? Olyan vegyszerek, amelyek a szervezetedbe jutva az ösztrogén hormonokhoz hasonló hatást fejtenek ki. Ezek megtalálhatóak pl. a rovarirtószerekben, permetezőszerekben, öblítőkben, mosószerekben, körömlakkokban,  tehát elég könnyen kapcsolatba kerülhetsz velük nap mint nap.

A nők körében mostanában eluralkodó „meddőségi-járvány” először az állatvilágban jelent meg. A kutatók megfigyelték, hogy a xeno-ösztrogénekkel kapcsolatba került állatoknál csökkent a születésszám, képtelenek lettek a párzásra, fogamzásra. Ma már azt is tudjuk, hogy a női szervezetben is képesek hasonló problémákat okozni. 

A fitoösztrogének a növényekből (gabona-fajtákból, zöldségekből, gyümölcsökből, magvakból) kerülnek a szervezetünkbe. Szintén az ösztrogénhez hasonló hatást fejtenek ki. Nagyjából 300 növényfélében találhatóak meg. A változó korban egyébként a hatásuk kifejezetten pozitív is lehet.

Mi a megoldás?

A kutatók a probléma megoldása érdekében abból indultak ki, hogy mindennek az oka a túltengő ösztrogén szint. Legfontosabb feladatod tehát ennek az ellensúlyozása, megfelelő mennyiségű progeszteronnal. Mivel „kintről” természetes úton nem jut progeszteron a szervezetedbe, ezért valahogy meg kell oldani a pótlását. Erre a célra találták ki a norvégok a Woman’s Cream-et. Náluk már több, mint 14 éve bevált megoldás.

Miért pont krém?

Mert a kutatók szerint a szájon át szedett progeszteron hatékonysága sokkal alacsonyabb fokú, mint a krémként a bőrbe jutatott progeszteroné. A hatóanyagok nagy része ugyanis elvész az emésztés során, ezért a tabletták a szükségesnél nagyobb dózist tartalmaznak, ami viszont károsíthatja a májat. Ezen kívül a mesterséges, tabletta formájában szedett hormonpótlásnak állítólag olyan komoly veszélyei is lehetnek, mint például a rák.

A krém viszont a bőrön át felszívódva és a zsírszöveten átjutva közvetlen a véráramba kerül, így sokkal jobban hasznosul. A krém csak biztonságos mennyiségű növényi eredetű progeszteront tartalmaz.

Women’s Cream krém

A krém létrejötte Dr. Lee norvég származású amerikai orvosnak (családorvos, endokrinológus)  köszönhető. Ő volt az, aki 30 évnyi kutatómunkát fektetetett a természetes progeszteronok vizsgálatába, és harcba kezdett a gyógyszergyártókkal azért, hogy a nőket ne tömjék szintetikus és veszélyes hormonkészítményekkel.

Alapja a dioscorea villosa – magyarul jamgyökér - nevű közép-amerikai növény, amelynek a hatóanyagát Mexikóban már régóta alkalmazzák a nőgyógyászati jellegű problémák kezelésére.

Hogyan kell használni?

A krém adagolása attól függ, mire szeretnéd használni: hormonegyensúly helyreállítása, PCOS, ciszta, babaprojekt támogatása, stb. Az esetek többségében naponta 1 adagot kell a kezedbe nyomni, és a bőrödbe masszírozni, de a pontos adagolást illetően terapeuta tud segíteni. Egy tubus krém az általánosnak mondható adagolással kb. 3 hónapra elég.

Felerősödés

A krém használata nagy odafigyelést igényel. A forgalmazó kiköti, hogy alkalmazás előtt feltétlenül terapeuta segítségét kell kikérni, aki pontos utasításokat ad a krém használatát illetően. Túladagolni nem lehet, de a cél elérésére érdekében fontosnak tartják használat előtt a szakemberrel történő konzultációt. 

Számolni kell a tünetek átmeneti felerősödésével is, ami azonban már a gyógyulás első jele lehet, hiszen azt mutatja, hogy a szervezeted reagál a hatóanyagra. Ezek a tünet-felerősödések pár hónap alatt megszűnnek, mihelyt a progeszteron szint stabilizálódik a szervezetedben.

Azt, hogy ki hány hónap alatt gyógyul meg, nem lehet előre megjósolni. Ugyanakkor a forgalmazói tapasztalatok azt mutatják, hogy egy átlagos nőnél kb. 3-4 hónapnyi használatot követően indul el a javulás, míg a túlsúlyos, erős ösztrogén dominanciával rendelkező nőknél ez több időbe telik.

Szintén forgalmazói tapasztalat, hogy a gólya a krém folyamatos használatát követően kb. fél-egy éven belül bekopogtathat a leendő szülőkhöz.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

Én 8 hónapig használtam, de


Én 8 hónapig használtam, de sajnos semmit nem segített:(

Nekem a hajhullásomra van


Nekem a hajhullásomra van előírva, meg az ovulációm sincs rendben. De most már szépen nőnek a babahajszálak:)

Hajhullás


Kedves Cylvike! Mi a tapasztalatod, sűrűsödött a hajad? Mennyi ideig használtad a krémet?Végeztek vmilyen hormonvizsgálatot előtte-utána? A hajproblémán túli tapasztalataid? kösz skomaster
A terméket megvásárolhatod a Babaproject.hu webáruházban. Eléréséhez kattints ide: Babaproject.hu


A krémet illetően számos visszajelzés érkezik a forgalmazóhoz. Itt elolvashatjátok a felhasználói tapasztalatokat, és azoknak a lelkes kismamáknak a leveleit, akiknek ez a krém segített. :) Kattints ide: Sikertörténetek

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is