Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Egy tőről fakadó nőgyógyászati problémák

A különböző női betegségekre rengeteg „címke” létezik: PCOS, ciszta, mióma, és még folytathatnánk a sort. Norvég kutatók szerint viszont ezek az elnevezések teljesen feleslegesek, mert tulajdonképpen csak a betegség tüneteit jelentik. Szerintük szinte minden nőgyógyászati betegség oka ugyanaz: a női hormonális egyensúly felborulása.

Hormon libikóka

A hormonrendszeredet úgy kell elképzelned, mint egy libikókát. Egyik oldalán „ül” az ösztrogén hormon, amelynek például a külső női jegyeidet köszönheted, a másik oldalán pedig a progeszteron hormon, amelynek a várandósság során van igen nagy feladata.

Optimális esetben a libikóka egyensúlyban van. Ilyenkor egészségesek vagyunk. Aztán egyszer csak az ösztrogénból valamiért több lesz a szervezetben, és akkor a hormonegyensúly felbillen.

Támadó ösztrogén-falka

Természetesen nem „csak úgy” nő meg az ösztrogén szint a szervezetben. Kívülről támad az ösztrogén falka. Méghozzá fogamzásgátlók, hormonpótló készítmények, és úgynevezett xeno-ösztrogének formájában. Ez utóbbiak tulajdonképpen környezeti mérgek, amelyek olyan hatást fejtenek ki a szervezetünkben, mint az ösztrogén.

„Áááá, én ilyenekkel nem találkozom, nem járok vegyi üzemek közelében…”- gondolod, és mekkorát tévedsz. Ezek ugyanis egészen banális vegyszerek, amelyekkel akár már a WC pucolás során is összefuthatsz. Ilyen vegyi anyag például a dioxin, a PCB, DDT, stb. Rengeteg termékben megtalálhatóak: öblítőkben, mosószerekben, körömlakkban, hajfestékben, műanyagokban – nőként tehát naponta többször is kapcsolatba kerülünk velük.

Miért borul ettől az egyensúly?

Mert progeszteron viszont nem kerül kívülről a szervezetünkbe. Ebből a hormonból bizony csak annyink van, amennyit termelünk.  Ha tehát a progeszteron szint nem változik, az ösztrogén hatás viszont nő, akkor kialakul a szervezetben az úgynevezett ösztrogén-dominancia. Ennek pedig különböző nőgyógyászati tünetek, betegségek lesznek a következményei.

Ösztrogén-dominancia tünetek

A fent  említett norvég kutatók szerint a következő nőgyógyászati problémákat ösztrogén dominancia okozhatja:
•    PMS
•    Korai menopauza
•    Pajzsmirigy-problémák
•    Menstruációs zavarok
•    Krónikus húgyúti fertőzések
•    PCOS
•    Ciszta, mióma
•    Autoimmun betegségek
•    Reuma
•    Meddőség
•    Endometriózis
•    Petefészek gyulladás
•    Méhnyakrák

Mi a megoldás?

A norvégok szerint az, hogy ha természetes progeszteront juttatva a szervezetbe visszaállítjuk a hormonális egyensúlyt. Ennek hatására véleményük szerint a tünetek csökkenek, majd megszűnnek. Magyarországon is kaphatóak már természetes progeszteront tartalmazó krémek és kapszulák.

Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens

További információk rólam, és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Közvetlen elérhetőségeim:

20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is