Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Judit tapasztala az Aviva tornáról

Röviden szeretném a történetemet minden gyermeket tervező nővel megosztani.

28 éves vagyok, három éve ismerem a férjemet, rengeteget dolgoztam, hajtottam, nem foglalkoztam magammal. Mindig is problémáim voltak a súlyommal, de az utóbbi három évben rengeteget szedtem magamra. Az elmúlt másfél év volt életeben legidegölőbb korszaka, minden összejött halmozottan. 2009. januárjában az addigi teljesen normális ciklusaim elkezdtek felborulni, de nem törődtem túlzottan vele. Majd április 2-án megjött a vérzésem, és nem akart elmúlni. Akármilyen hihetetlen, de július közepéig véreztem folyamatosan, kisebb-nagyobb intenzitással.

Szerencsére az orvosok nőgyógyászati- szervi problémát (de volt magas koleszterinszint, glukóztolerencia, emelkedett vérnyomás, rossz májértékek) nem találtak, egybehangzóan a következő volt a diagnózis: pihenni, mozogni, életmódot váltani, minél többet fogyni. Gyógyszereket elmondhatom, hogy nem kaptam, csak gyógynövényeket, homeopátiás szereket szedtem, illetve amikor beállt a ciklusom sárgatest hormon pótlásként kellett egy ciklusban (remélem többen nem kell!) szednem Norcolutot.

A háziorvos útmutatásával, és józan ésszel összeállítottam egy egészséges és változatos étrendet magamnak - amit nem neveznék diétásnak, hiszen az életmódváltásom fő célja: felkészülés a babavárásra, vitaminok pótlása, és nem a sanyargatás!!! Elkezdtem újra mozogni, mentek le a kilók szépen. Amikor lement kb. 12 kiló, először éreztem a javulást. Megszüntek a hőhullámok, a vérzésem elmúlt, produlkáltam egy többé-kevésbé normális ciklust.

Még április végén elmentem Miskolcon egy Aviva tanfolyamra. A torna sokat segített a hormonrendszerem helyrehozatalában. Az Aviva módzser tizenkilenc gyakorlatát végzem hetente kétszer-háromszor, a könyvhöz tartozó zenére. A gyakorlatok szabályozzák a hormonrendszert, a letapadt petevezetékeket oldják, stimulálják a petefészket és a méhet. A gyakorlatok intenzívek, kitűnően alkalmasak a fogyáshoz is. És mindösszesen 35 percet vesznek igénybe! A torna nem csodafegyver! Egy-két alkalom után még nem lehet észlelni a változásokat, mint mindenhez, itt is kitartás, türelem szükségeltetik.

Pozitív élményként tudok beszámolni, hogy az Aviva torna hatására a legutóbbi ciklusomban a menstruációm (függetlenül a Norcolut gyógyszer beszedésétől, amely akár egy héttel is kitolhatta volna a vérzést) a peteérésemet követő 14. napon megjött a vérzésem! Ciklusom 26. napján, miután a 25. napon beszedtem az utolsó szem Norcolut tablettát, elvégeztem a tornasort, és rákövetkező nap megjött a menstruációm.

Emelett természetesen mást is tornázok, mozgok. Minden olyan mozgásformát előnybe részesítek, tudatosan készülve a gyermekvállalásra, mely a női szervezetre jótékony hatással van, és a nemi szerveket nem erőlteti meg. Kriston Andrea fogalmazott egyszer így, hogy a női test ellen való legnagyobb vétek az erős aerob mozgás, ugrálás, a nagy súlyok emelése, melynek hatására rázkódnak nemi szerveink, a tartó szalagok túlzott megerőltetés alá esnek. Tudom ajánlani mindenkinek az alakformáló tornákat, a lassú kocogást, vagy a lendületesebb sétákat, a túrázást, a kerékpározást, úszást, jógát, pilatest.

Minden nőnek tudom tanácsolni, aki babát szeretne, még a projekt indítása előtt térjen át egy egészséges életmódra (figyeljen az egészséges táplálkozására, mozogjon, hagyjon fel káros szenvedélyeivel), ha súlyproblémája van, fogyjon le, ezzel a terhessége alatt is számos betegség kockázatát tudja csökkenteni, és a termékenysége is javulni fog!

Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült a történetem. Remélem sokaknak segítettem. Minden nőnek, aki várja már a babáját, kívánom, hogy a gólya hozzá is minél hamarabb megérkezzen.

Judit, Miskolc
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is