Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Meddőség ellen az irodában is

Küzdj a már meglévő meddőségi problémáid ellen (vagy előzd meg a kialakulásukat) a munkahelyeden is! Mielőtt azt hinnéd, hogy harcos jelszavakat kántálva kell a főnököd elé vonulnod a hátad mögött kolléganők tömegével, megnyugtatlak: ennél sokkal egyszerűbb a dolgod.

Lézernyomtató és meddőség

A mára már sajnos általánosnak mondható meddőségi problémák egyik oka a méreganyagok tömege, amelyek bejutnak a szervezetedbe. Ha azt gondolod, hogy ezek elkerülésére elég, ha otthon kesztyűt húzol a vegyszeres takarításhoz – tévedsz. A munkahelyeden is jó néhány káros anyaggal találkozhat a szervezeted, anélkül, hogy tudatában lennél. Ez a probléma pedig nem csak a kifejezetten vegyi anyagokkal dolgozó nőket – fodrászok, műkörmösök, stb. – érinti, egy irodai dolgozó is lehet veszélyeztetett. Nézzük csak például a nyomtatókat. Egy ausztrál,levegőminőséget kutató tudós tanulmánya szerint a lézernyomtatók egészséget károsító hatása megegyezik a dohányzással. (!) Tehát ha minden nap egy légtérben üldögélsz a lézernyomtatóval, a hosszú távú káros hatásai megegyeznek azzal, mintha dohányoznál.

Az emberiség nagy része az élete 85 %-át zárt terekben tölti. Ha Te is közéjük tartozol, érdemes lehet foglalkoznod azzal, hogyan előzd meg a zárt térben lévő levegő szennyezettségéből adódó egészségügyi problémákat.

A levegő a zárt térben elhasználódik. Ha kinyitod az ablakot, hogy szellőztess, akkor pedig beáramlik kívülről a kipufogógázzal szennyezett levegő.

Ráadásul nem elég a külső szennyeződés, a belső térben lévő berendezési tárgyakból, a padlóból, a szőnyegekből,  bútorokból, stb. folyamatosan káros anyagok szabadul(hat)nak fel. Ilyen káros anyag lehet a formaldehid, kloroform, ammónia, stb. Mindezek következménye  az egyszerű fejfájástól kezdve az allergián, meddőségen át egészen a daganatig terjedhet.

Mit tudsz tenni ez ellen?

Márpedig kénytelen vagyok levegőt venni – gondolod most – akármilyen szennyezett is: ez van. Na nem egészen… Képzeld, elég könnyen meg tudod oldani a belső terek szennyezett levegőjének megtisztítását, anélkül, hogy erre bármiféle gépet kellene  igénybe venned.

Az köztudott, hogy a zöld növényzet (erdők, parkok) szűrik a levegőt. Az viszont már nem, hogy a növények különböző mértékben képesek ezt a szűrő funkciót ellátni. Szerencsére vannak olyan kiemelkedő szűrő funkcióval rendelkező növények, amelyek segítségéve a lakáson/irodán belül Te magad is létrehozhatsz egy kisebb védősereget a tüdőd (és az egész szervezeted, illetve a majdani kisbabád) megóvása érdekében.

Melyek a leghatásosabb károsanyag-megkötő növények?

A NASA kutatói több évnyi kutatómunka során felderítették, hogy mely növények azok, amelyek különösen hatásosan megkötik a káros anyagokat. Valamilyen mértékben minden növény alkalmas erre a célra, de ebben az esetben nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség.

Vitorlavirág: alkotórészeire bontja a káros anyagokat.
Borostyán: akár 90 %-ot is meghaladó mértékű benzolt képes megkötni a szobában lévő dohányfüstből.
Sárkányfa: szintén alkalmas a benzol megkötésére, de a Rákvirág, a Sansavera is nagyon hatásos.
Cserepes Krizantém, Gerbera, Sárkányfa, Vitorlavirág, Borostyán, Fikusz, Szobafutóka: trikloretilén lebontására alkalmas növények.
Páfrányok, cserepes Gerbera, Datolyapálma, Sárkányfa, Szobaborostyán: kitűnően alkalmasak a formaldehid lebontására.

Külföldön előnyben

Természetesen a külföldön élők ebben is előrébb járnak, Németországban már kifejezetten  károsanyag-megkötő növény kompozíciókat készítenek és árulnak, de Te is kérheted ezzel kapcsolatban kertészettel foglalkozó szakember segítségét.

Érdemes tehát összeállíttatnod, és akár a lakásodban, akár a munkahelyen elhelyezned egy károsanyag-szűrésre alkalmas növény összeállítást. A munkahelyen szabaduljatok a művirágoktól, és követeljétek ki a főnöktől, hogy az egészségetek védelme érdekében áldozzanak egy kicsit a kertészet „oltárán” a házipénztárból. Ők költségként leírhatják, Ti pedig élvezhetitek a friss levegő előnyeit.

Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens

További információk rólam, és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Közvetlen elérhetőségeim: 
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is