Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Rólam

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki pszichológusnak készült, de felnőve mégis pénzügyi pályán kötött ki… Akkor még nem volt bátorságom követni az álmaimat. Így keveredtem végül a Kodolányi János Főiskola gazdálkodási szakára, majd évekig dolgoztam pénzügyi területen, középvezetői beosztásban.

A kisfiamnak köszönhetem, hogy az életem újra összefonódhatott a régi szerelemmel, a pszichológiával. Miután évekig hiába vártunk az érkezésére, eljött az ideje a különböző gyógyszeres, teherbeesést segítő kezeléseknek. Én azonban makacs módon ragaszkodtam a természetes úthoz, illetve a természetes kezelési módszerekhez. Különböző természetgyógyászati kezeléseket követően (akupunktúra, kineziológus, stb.) végül megfogant a kisfiam. A természetgyógyászattal való „ismerkedésem” végül olyan jól sikerült, hogy 2011-ben feladtam addigi pénzügyi pályámat, és természetgyógyász végzettséget szereztem.

Természetgyógyász képzésem alatt megtanultam, hogy a test és a lélek szoros kapcsolatban áll egymással. Ma már tudjuk, hogy a lélek (psziché) képes akár testi (szomatikus) tünetet is előidézni. Vagyis a betegségeinket sokszor lelki okok idézik elő. Sőt, bizonyos betegségek kialakulásában kiemelten jelentős szerepe van az érzelmi tényezőknek, pl. szívinfarktus, gyomorfekély. Mivel tapasztalataim szerint a termékenységi problémák forrása is sokszor pszichés eredetű, az életem végül egy vargabetűvel visszakanyarodott a pszichológiához. Visszatértem eredeti álmom megvalósításához, és családsegítő konzulensként, illetve pszichológiai mentorként segítem a hozzám fordulókat, illetve jelenleg katathym imaginatív pszichoterápiás képzésen veszek részt.

A kisfiammal a pocakomban kezdtem el írni személyes tapasztalataim alapján a Babát akarok! blogot, amelynek azóta is írója és szerkesztője vagyok. A weboldal a személyes, könnyed, szórakoztató hangvételnek, illetve a manapság igen aktuálissá vált, tudatos baba tervezéshez kapcsolódó témaválasztásoknak köszönhetően azóta az ország egyik vezető babás portálává nőtte ki magát.

Az eddigi munkám elismeréseként megélhettem, hogy cikkeim jelentek meg olyan nívós újságokban is, mint a HelloBaby! Magazin, de számos nagy látogatottságú web oldal is szívesen veszi át, és ajánlja írásaimat.

A Babát akarok! cikkeinek írása és szerkesztése mellett egyre jobban elmerültem a várandósság lehetséges pszichés gátjainak tanulmányozásában. 2011-ben jelent meg első könyvem a témában, Ha lelki ok miatt késik a baba címmel, Faragó Melinda pszichológus, család- és rendszerterapeuta szakmai lektorálásával.

A könyv jelenleg hiánypótló a magyar könyvpiacon. Olyasvalamiben szerettem volna segítséget nyújtani a babára vágyó nőknek, amelyre eddig még senki nem vállalkozott: a várandósság esetleges lelki gátjainak feltérképezésében. A tapasztalatom ugyanis az, hogy a termékenységi problémákkal küzdő nők viszonylag könnyen vesznek igénybe orvosi segítséget annak érdekében, hogy mielőbb kisbabájuk születhessen, elenyésző számban fordulnak viszont olyan szakemberekhez, akik a várandósság lelki akadályainak felderítésében segíthetnének. Ennek az oka nem csak az orvosi kivizsgálások illetve beavatkozások anyagilag megterhelő voltában keresendő, hanem egyfajta hozzáállásbeli probléma is. A nők a lelkükben dúló érzéseket, esetleges félelmeket, szorongásokat még 2014-ben sem szeretik „idegenek” elé tárni. Sőt. Sokszor fel sem ismerik, hogy pszichés akadálya van a gólya érkezésének. Nekik kíván segítséget nyújtani a könyv abban, hogy az esetleges lelki gátak tudatosításával, feldolgozásával mielőbb boldog kismamák lehessenek.

A könyv természetesen nem helyettesíteni, pusztán kiegészíteni szeretné a szükséges szakorvosi kivizsgálásokat, beavatkozásokat. A téma időszerűségét, illetve a könyv elismerését jelzi, hogy a Ha lelki ok miatt késik a baba bekerült a Nők Lapja Psziché 2012. február-márciusi számának „könyvajánló” rovatába is.

Jelenleg egy újabb könyvön dolgozom a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, amely ismét a babára vágyó, kisbabát tervező nők számára próbál hasznos tanácsokkal szolgálni.

Amennyiben akár az oldalon lévő tartalom olvasgatása közben, akár a "Ha lelki ok miatt késik a baba" című könyv elolvasását követően felmerülne benned, hogy szeretnéd, ha közösen fognánk hozzá a várandósságod létrejöttét, vagy a várandósságod sikeres kihordását akadályozó esetleges lelki gátak feldolgozásához, személyes konzultációra is lehetőség van Budapesten, az úgynevezett Babahívogató Program keretében.
A módszerről bővebben ide kattintva olvashatsz:

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba 

Időpontot a személyes konzultációra az itt található elérhetőségeim valamelyikén tudunk egyeztetni: Kapcsolat 

Közvetlenül itt léphetsz kapcsolatba velem:
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu
06/20-255-62-69

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is