Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

N. Móni: Az én inszeminációm

2 éve próbálkozunk a babával. Páromnál minden rendben, sőt a doki szerint kiemelkedően jók az eredményei. Nálam már bonyolultabb a helyzet. 2001-ben egy vakbél-műtét közben két helyen elvágták a petevezetékem, így a jobb oldalam teljesen használhatatlan. A hormon-háztartásom folyton felborul, nincs rendes peteérésem...  2008. decemberben volt az első inszeminációm. Fogalmam sem volt mibe kezdek, mivel a dokim csak nagy vonalakban közölte, hogy mit fog csinálni.
 
Én Szegedre járok, ott 2 nap egymás után csinálják a beavatkozást. Na már ez is furcsa volt, mert ahogy utána olvastam szinte mindenhol csak 1 nap van. Miután kiderült sikerült 1 tüszőt összehozni a stimuláció (Duphaston,Clostibegyt,Merional kombinációval) alatt, este 7kor be kellett adnom a tüszőrepesztőt magamnak (Choragon) és reggel mehettünk is.
 
Tehát reggel fél 8-ra a klinikán voltunk. Párom(szegény) elment mintát adni. Addig engem elhelyeztek. Szerencsémre egy olyan szobába kerültem, ahol rajtam kívül 4 csaj várt szintén inszemre. Többet tudtam meg ott erről az egészről, mint amit a dokim elmondott.

Egy nagyon egyszerű, nagyon gyors beavatkozás volt az egész. Semmi kellemetlenségem nem volt közben. Egy katéteren keresztül fellőtték a szaladgálókat (mi csak így hívjuk őket  .) Ezután 2 óra szigorú fekvés, majd ha akartam hazajöhettem. Hát az első után haza is jöttem. Lehet ez se tett jót. 2 hét után kiderült nem lettem terhes.

Júniusban újult erővel, és új dokival megpróbáltuk, miután sikerült 1 árva tüszőt összehozni. De az 23*24 mm-es, az endometrium pedig 19 mm . Ismét megtörtént az inszemináció. Ismét kaptam méhszájsapkát (hogy ne folyjon ki semmi). Nem jöttem haza, pihentem szigorúan. Mikor a 2. nap után hazaengedtek este azért rásegítettünk apával biztos ami biztos.  Dokim nagyon biztatott mert az első nap úgy látta hogy a méhnyálka-hártya szépen elő van készítve. Drágám pedig elég sok kiskatonát (ez most találó mert ő katona  ) adott le. Kicsit furcsa, de abszolút semmit nem éreztem. Az előzőnél görcsöltem 4 napig, most annyit éreztem, hogy a mellbimbóim folyton merevek  .
 
14 nap várakozás után végre produkáltam egy  (vagyis 6db  )pozitív tesztet. Egyelőre ennyi, mert ez a dolog pozitív része. A történetem többi részét egyenlőre nem írom le, mert még mindig fájdalmas...
 
Nagyon sok kitartást, nagyon sok erőt kívánok mindenkinek, aki hasonló cipőben jár. Én is sokszor álltam hadilábon a józan ésszel, miközben tömtek a hormonokkal. Volt hogy közöltem a párommal, lehet, hogy összejön a baba, de addigra ő nem lesz, mert megölöm   . De ez csak vicc….viszont miközben dolgoztak a hormonok, tényleg sokszor éreztem így. A leendő apukáknak pedig végtelen sok türelmet kívánok, szükségük lesz rá.

Móni
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is