Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Kineziológus

„Andi – a kineziológus – hellyel kínál. A szobában szinte tapintani lehet az energiát, nagyon kellemes a hangulata. Zavaromat leplezendő, belekortyolok az asztalra készített pohár vízbe, közben lopva végigfut a tekintetem a könyvespolcon sorakozó könyvek sokaságán. Lassan iszom, közben próbálok megbirkózni a zavaró gondolataimmal. Hajj, de nem volt kedvem eljönni! Nincs kedvem kiteregetni az emlékeimet, a múltamat senki előtt, nem akarom, hogy egy idegen vájkáljon benne. Igazából eléggé félek, mert nem sokat tudok a kineziológiáról, és nem tudom, hogy mi fog történni. De a baba miatt – akit annyira szeretnénk - bevállaltam. Egye fene, essünk túl rajta.
 
Andi elővesz egy papírlapot, és felírja a nevemet, illetve megkérdezi, hogy miben tud segíteni, mi vezetett hozzá. Kicsit rekedt vagyok az izgalomtól, így gyakorlatilag egy mondatban összefoglalom: babát szeretnénk a párommal, de nem jön össze. Andi elmosolyodik: - Találkoztam már néhányszor ezzel a problémával. Az utóbbi időben három olyan nő is járt hozzám oldásra, akiknek a kezükben volt a papír a meddőség tényéről. Mind a hárman várandósak lettek. Akkor állj fel légy szíves.
 
Megállok előtte. Na, most vagyok aztán igazán zavarban. Mi következik most?! Szerencsére semmi extra, nem is tudom, mire számítottam. Andi gyengéden megfogja a csuklóm fölött mind a két karomat, ami nem kelt bennem kellemetlen érzést.
Most listákat fogok mondani, de ez téged ne zavarjon. – mondja. Hallgatom ahogy sorolja a számokat: - egy, kettő, három, négy, stb. Néha megáll, és felírja a számokat a papírlapra. Én közben belefeledkezem az ablakon lévő színes mandala üvegmatrica bámulásába. Kész – mondja Andi – csüccs vissza.
 
Előveszi a kineziológiai anyagokat tartalmazó  vaskos dossziéját, és kiírja az adott számokhoz kapcsolódó jelentést.
- Hmmm, 12 éves korodban volt valami, ami jelenleg stresszt okoz neked. Baleset. Mi jut erről az eszedbe? – kérdezi. Ez úgy hat rám, mintha egy serpenyővel jól fejbekólintottak volna. HOGY LEHET EZ?! Hiszen nem is meséltem semmit! Honnan tudhatja?!
- Elég sok minden eszembe jut erről. – válaszolom. 12 éves koromban volt egy balesetem.   Elütött egy autó, és combcsont töréssel hónapokig feküdtem kórházban. Nyújtották a lábam, nehogy rövidebb legyen, platinát ültettek bele, stb. Utáltam az egészet, nem csak azért, mert kimaradtam az iskolából és a közösségből, hanem főképp azért, mert utána sokáig sánta voltam, csúfoltak a fiúk, még meg is vertek néha.
- Akkor ez elég rossz időpontban történt. Pont akkor, amikor a serdülőkorba léptél, és normális esetben ez lett volna az az időszak, amikor a másik nemmel kapcsolatban felébred az érdeklődésed, elkezdesz nővé érni. És te pont ebben az időszakban csak negatív élményeket szereztél a másik nemtől. Nem csoda,  hogy ilyen zárkózott lettél.”
 
Így zajlott első találkozásom Andival és a kineziológiával. Azóta is járok hozzá, és rengeteget segít nekem. Szenzációs terápiás eszköznek tartom a kineziológiát, mert ahogy Te is láthatod, nem szükséges hozzá minden szennyest kiteregetni. A kineziológus a tested jelzéseire alapozva pont azokkal az emlékekkel szembesít, amelyek a jelen pillanatban neked problémát okoznak, és amelyeknek a negatív hatásait fel kell oldani.
 
Mi is pontosan a kineziológia?
 
Olyan kezelési eljárás, amelynek során a kineziológus helyreállítja a tested energetikáját, és így beindítja a tested öngyógyító folyamatait.
 
A kineziológia alapja az, hogy bármilyen stressz, negatív hatás változást idéz elő a testedben, így az izmaidban is. A fel nem dolgozott stresszhatások a szervezetedben felhalmozódnak, és valamilyen testi vagy lelki tünet formájában jelentkeznek újra.
 
Tehát ha hasonló érzelmi vagy fizikai helyzetbe, szituációba kerülsz mint korábban a múltadban valamikor, akkor ugyanaz a tünet, érzés fog jelentkezni a jelenben is. Azaz mint egy gomb, az emlékeid – amelyek sokszor a tudatalattidban lapulnak – egyszer csak bekapcsolnak, és Te robottá változol. A kineziológia abban segít, hogy mindezek a reakciók ne ismétlődjenek automatikusan, hanem legyen választásod. Úgy alakítsd a jelenedet, ahogy Te szeretnéd, ne a múltad irányítson.
 
Az izomtesztelés során a kineziológus ezeket a negatív eseményeket keresi meg a múltadban, és oldja fel különböző gyakorlatokkal.
 
Már kisgyermek korban érhet stresszhatás, ami máig hat rám?
 
Hogyne! Sőt, továbbmegyek. Már a magzati létből is hozhattál magaddal olyan negatív gondolatokat, mintákat, amelyek az egész életedre kihatnak.
 
Az agyad - és a tested, hiszen ez sejtszintű emlékezésről van szó - minden veled történt eseményt rögzít, és raktároz. Ez a túlélés kulcsa. A kineziológia feladata, hogy felderítse, melyek azok a stresszhatások, amelyeket egyedül nem tudsz feldolgozni, és amelyek a szőnyeg alá söpörve akár a terhesség létrejöttét is gátolhatják.
 
Komplex tudomány
 
A kineziológia egy összetett módszer, amelyben a neurológiai kutatások eredményeitől kezdve a Bach-virágterápiáig, a kínai gyógyászatig, illetve a táplálkozástudományig minden ötvöződik. A módszert az 1960-as években fedezték fel. Több speciális ága van, Magyarországon a legelterjedtebb az úgynevezett One Brain (Egységes agy) módszere.
 
1997 óta a kineziológia Magyarországon hivatalosan is elismert szakma, amelyet csak képzett természetgyógyászok végezhetnek.
 
Mikor fordulj kineziológushoz?
 
Sokat segíthet Neked a kineziológus:

 • meddőségi problémák esetén
 • ha feszült, stresszes vagy
 • ha gyakran vagy fáradt, esetleg depressziós
 • fóbiáid vannak
 • kényszeres szokásaid vannak
 • párkapcsolati problémáid vannak
 • önbizalomhiánnyal küzdesz
 • szereplési problémáid vannak
 • konkrét vagy meg nem magyarázható félelmekkel küzdesz
 • fájdalmaid vannak (hát-, ízületi- és egyéb fájdalmak)
 • ha nehezen kezelhető a gyereked,

… és a listát még hosszan lehetne sorolni.

Mi az az izomteszt? 

Az izmaid kapcsolatban állnak az idegrendszereddel. Miközben a kineziológus kérdéseket tesz fel egy  meghatározott rendszer szerint, enyhe nyomást gyakorol a karodra. A kar izmai a kérdésekre erős vagy gyenge izomtónussal „válaszolnak”.Negatív érzések hatására az izmok elgyengülnek. Ezt érzékeli a kineziológus. Nem véletlen tehát,  hogy a rossz hír hozója azt kéri először Tőled, hogy ülj le, mielőtt elmondaná miről van szó, hiszen ilyenkor az izmaid elernyednek, és „elengedik” a testedet.
 
Mi történik a kezelésen?
 
A kineziológus – ahogy a fenti leírásban olvashattad – enyhe nyomást gyakorol az alkarodra. Meghatározott sorrendben kérdéseket tesz fel az adott problémával kapcsolatban – nem feltétlenül a számodra is érhető módon. A tested a kérdésekre öntudatlanul is válaszol. Olyan dolgokkal kapcsolatban is jelez, amelyekre Te már nem is emlékszel. (De a tudatalattid igen.) A tesztelést követően megbeszéli veled az eredményt, és közben  természetesen kérdezhetsz is tőle.
 
A kitesztelt problémát a kineziológus különböző gyakorlatokkal oldani tudja. Ezeket a hatás megerősítése érdekében lehet, hogy otthon is bizonyos ideig ismételgetned kell. Ne gondolj bonyolult gyakorlatokra, nem cigánykereket kell vetned, vagy teszteket megoldanod. Egyszerű mozgást igénylő gyakorlatokról van szó. Például a szemed mozgatásáról, vagy akupresszúrás pontok kopogtatásáról. A számodra megfelelő gyakorlatot a kineziológus választja ki – szintén izomteszteléssel.
 
Mennyi ideig tart egy kezelés?
 
A kezelés időtartama általában 1-1,5 óra. A kezelésben Te is aktívan részt veszel, tehát nyugodtan beszélhetsz, kérdezhetsz, nem vagy olyan kiszolgáltatott helyzetben, mint egy orvosnál.
 
Hány alkalom szükséges?
 
Ez sok dologtól függ. Befolyásolja, hogy mennyire állsz készen az adott probléma megoldására, a változtatásra, vagy hogy milyen régóta cipeled ezt a lelki terhet. Általában néhány alkalom (2-3) elég egy adott probléma kezelésére.
 
Fontos! Mindig a kineziológus által megjelölt időpontban jelentkezz a szükséges újabb kezelésre, hogy ne ess vissza. Két oldás között általában 4-6 hét telik el. Természetesen ez is azon múlik,  hogy Te mikor állsz készen a következő alkalomra. Erre is az izmaid adják meg a választ.
 
Miért segítheti a kineziológia a teherbeesést?
 
A női lélek érzékeny és bonyolult. Sokszor a teherbeesést tudat alatti dolgok gátolják. Előfordulhat, hogy nem tudatosan, de hárítod a várandósságot, míg tudatos szinten nagyon is akarsz egy kisbabát. Ez egy nehezen feloldható ellentmondás, amelyben azonban a kineziológus biztosan tud segíteni Neked. A kezelés alkalmával felszínre kerülnek a rejtett félelmeid, és a terhesség létrejöttét gátló viselkedésminták. Ha ezeket a kineziológus segítségével tudatosítod magadban, megszűnnek a lelki blokkok, és megnő a teherbeesés valószínűsége.
 
Érdekes élmény
 
Amellett, hogy hatékony eszköz a problémáid kezelésére, egyfajta érdekes időutazást is megtapasztalhatsz az úgynevezett oldások alkalmával. Megtudhatod, hogy például azért nem bírsz előadást tartani a munkahelyen a kollégáidnak, mert egy általános iskolai matekórán nem tudtál megoldani nyilvánosan a tábla előtt egy matekpéldát. (Saját emlék. :)) Ez az emléked soha nem jut eszedbe. Egészen addig, amíg el nem mész kineziológushoz.
 
De fény derülhet arra is, hogy miért vonzódsz mindig ugyanahhoz a férfi-típushoz, miért akarsz kényszeresen megfelelni az anyósodnak, vagy miért nem tudsz lefogyni.
 
A kezelést követően az ember – én legalábbis biztosan – 30 cm-rel a föld felett lebegve távozik, mert amellett, hogy megszabadul egy problémától, fel is töltődik energiával. Javul az önbecsülés, és pozitívvá válik a jövő. Nagyon hasznos dolog, amelyet mindenkinek teljes szívemből ajánlok.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam, és az általam vezetett Babahívogató Programról

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Közvetlen elérhetőségeim: 
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com


 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is