Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

A hormonrendszer támadói: az EDC-k

Szia,

sokan sérelmezik a mostanában elterjedtté vált „babaprojekt” kifejezést. „Na tessék! Mára a gyermekáldás nem több, mint egy projekt, egy megoldásra váró feladat a nők életében! Mindez azért van, mert a nők nem akarnak anyává válni. Csak a karrier érdekli őket, meg az önmegvalósítás. Aztán mikor beleunnak, akkor jöhet a következő projekt, a gyerek…”. Mérgelődnek a szó bírálói.

Pedig a babaprojekt kifejezés inkább annak köszönheti a létrejöttét, hogy a várandósság manapság egyre több nő számára tűnik elérhetetlen álomnak. A világszerte csökkenő termékenység miatt a nők kénytelenek projektként gondolni a fogantatásra, és próbálnak minél tudatosabban felkészülni rá. Egészségesebb életformára váltanak, felkeresik a nőgyógyászukat egészségügyi ellenőrzés céljából, vitaminokat kezdenek szedni, hőmérőznek, ovulációs tesztelnek.

Sokszor azonban hiába minden erőfeszítés, akár hosszú évekig is várni kell a gólya érkezésére. És ennek nem csak a nők karrier-építési, önmegvalósítási törekvése az oka, mint ahogy a fent idézett bírálók gondolják. 2011-ben ugyanis a nők szervezetének számos olyan, rajtuk kívül álló tényezővel kell megküzdenie, amely csökkenti a fogamzóképességüket. Egész hadsereg támadja a hormonrendszert, „akikkel” szinte lehetetlen felvenni a küzdelmet.

A szóban forgó támadók az EDC-k (endocrine disrupting chemicals), magyarul: az endokrin, vagyis a hormonális rendszert károsító vegyi anyagok. Amint az az elnevezésből is látszik, olyan anyagokról van szó, amelyek megzavarják a szervezet kényes hormonális egyensúlyát.
Hogyan kerülhetnek a szervezetünkbe? Itt elolvashatod: A hormonrendszer támadói: az EDC-k

Szeretettel üdvözöllek:
Szeghy Kriszta

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is