Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Hogyan válassz orvost?

Az orvos kiválasztása a babatervezés során az egyik legfontosabb dolog. Hiszen ha meddőségi problémáidnak adódnak, ezek kivizsgálása és kezelése akár évekig elhúzódó folyamat is lehet. Ez sajnos sok csalódással járhat, így olyasvalakire van szükséged, akiben maximálisan megbízol, bármikor bármit megkérdezhetsz tőle, és aki támogat a vizsgálatok és a kezelés során. Nem utolsósorban pedig azért is feltétlen bizalmat kell szavaznod neki, mert  a majdani pocakos léted 9 hónapját is ő kíséri majd végig, és rá bízod a szülés során a születendő gyermeked életét is.  Mielőtt orvost választanál, érdeklődj az ismerőseid között, nézz körül a különböző fórumokon (akár a Babát akarok! fórum részén is), kérj tanácsot a barátnőidtől, rokonaidtól, olyanoktól, akik már szültek, vagy átestek meddőségi kivizsgálásokon.
 
Ha a választott nőgyógyász a későbbiekben rossz érzést kelt benned, valamiért nem szimpatikus, úgy érzed, hogy nem szán rád kellő időt és energiát, nem kezel egyenrangú félként, nem bátorít eléggé, nem tájékoztat kellőképpen, vagy csak nem bízol benne, azonnal keress egy másikat. Ne habozz egymás után akár többször is váltani, én is megtettem, és nem bántam meg. Attól, mert a barátnőd szenzációsan jó orvosnak találta, nem biztos, hogy Neked is megfelel. Lehet, hogy öt embertől hallottad már, hogy az illető  fantasztikus nőgyógyász, de ha neked nem szimpatikus, akkor a majdani szülésed során csak akadályozni fog nem segíteni, mert nem fogsz tudni kellőképpen ellazulni.

Soha ne felejtsd el, hogy jogodban áll bármikor orvost váltani! Akár a meddőségi kivizsgálások során, akár a babával a pocakodban. Nem tartozol senkinek semmivel, csakis saját magadnak azzal, hogy ideális körülményeket teremtesz magad körül ahhoz, hogy kismama lehess.
 
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy ha bármikor úgy érzed, hogy eleged van a különböző vizsgálatokból, kezelésekből, lehetőséged van szünetet tartani. Kicsit kifújni magad, kiszakadni a „gyerekcsinálás” témakörből, és újra gondtalanul élvezni az életet és egymást. Sok esetben épp az ilyen beiktatott szünetek vezetnek eredményre, amikor a pár újra ellazul egy kicsit, és csak egymással foglalkozik. A vizsgálatokat és a kezeléseket némi idő elteltével természetesen újult erővel és lelkesedéssel folytathatod. A meddőségi vizsgálatokról a Mi történik az első vizsgálaton? című cikkben bővebben is tájékozódhatsz.

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program -  hogy mielőbb jöjjön a baba
 

Közvetlen elérhetőségeim:
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is