Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Kristálygyógyítás - nem csak szépek, gyógyítanak is

Ha most lepillantasz a kezedre, mit látsz? „Természetesen a kezemet, micsoda buta kérdés” – gondolod most,  pedig a kérdés valójában nem is olyan ostoba. Jusson eszedbe, mit tanultunk annak idején kémiából. Minden – így a kezed is – atomok tömege, amelyet a részecskék közötti rezgés tart össze. Amit egy testrészednek látsz, az valójában rezgő atomok sokasága. Ez az egész testedre igaz. Sőt, mindenre a világegyetemben.
 
A saját rezgésünk
 
Minden embernek saját rezgés-spektruma van. Ezek a rezgések irányítják a szervezetünkben zajló folyamatokat. Az energetikai egyensúly felbomlása azt jelenti, hogy a szervezetben probléma van. A betegségek okai a különböző energiagátak.
 
A kristályterápia lényege
 
A kristályoknak is megvan a maguk energiaaurája. A velük való gyógyítás során a kristályok kapcsolatban lépnek a Te auráddal és felszívják – gyakorlatilag kioltják – a negatív energiákat, így a testedben helyreáll az egyensúly.
 
Milyen problémák esetén alkalmazzák a kristályokat leggyakrabban?
 
•    lelki feszültség, stressz kezelése
•    depresszió
•    fájdalomcsillapítás, fejfájás
•    allergia
•    potencia problémák
•    asztma
•    alvászavarok
•    koncentrációs zavarok.
 
Hogyan kell kristályokkal gyógyítani?
 
A kristályokat a különböző testrészeidre kell helyezni, hogy helyreállítsa az energiát, és serkentse a szervezet gyógyító erőit. Az alkalmazott kövek nem csodaszerek, de hatásos kiegészítői lehetnek bármilyen orvosi terápiának.
 
Milyen követ válassz?
 
Bármelyik ásványbörzén nagyon olcsón csodálatos kövekre bukkanhatsz. Sőt, az ott árusítók a legtöbbször szívesen segítenek a választásban, és akár még tanácsot is adnak. Tapasztalataim szerint azonban megérzed, hogy melyik kőre van szükséged, csak figyeld önmagadat vásárlás közben. Amelyik kristálynak a közelében jobb lesz a közérzeted, megnyugszol, béke tölt el, az a kő pozitív hatással van a szervezetedre, és gyakorlatilag kéri, hogy vidd haza. 
 
Ami még segíthet, az a kövek színe. Ha tudod, melyik csakrádra (testeden lévő energiaközpontra) mely köveknek van pozitív hatása, akkor akár a színeket is használhatod támpontként a kristály beszerzésekor.
 
A szín alapján történő választáshoz a következő táblázat egy kis segítséget nyújthat Neked:

Csakra neve
Helye
Feladata
Színe
gyökér csakra
keresztcsont és a farkcsont találkozásánál
önkifejezés, magabiztosság, életerő
vörös
szex csakra            
köldök alatt két ujjnyira szexualitás, kreativitás, érzékenység narancs
napfonat csakra           
köldök felett két ujjnyira kapcsolatok, mentális tisztaság, függőség sárga
szív csakra       
szívnél    megbocsátás, szeretet, együttérzés zöld
torok csakra       
toroknál    kommunikáció, önfegyelem, önkifejezés kék
harmadik szem           
szemöldökök között intuíció, koncentráció, meditatív képességek ibolya
korona csakra      
fejtetőn    felelősség, szabadság, belső vezetés arany, fehér

A talpmasszázzsal ellentétben a kristály diagnosztikai célokra nem alkalmas! A kezelés az orvos által előírt gyógyszerek szedése mellett kiegészítésként alkalmazható.
 
Hogyan zajlik egy kristályterápiás kezelés?
 
Lefekszel – ruhában – egy kényelmes ágyra. Közben lágy zenét hallgatsz. A gyógyító különböző kristályokat helyez el körülötted, illetve a testeden. Miközben ellazultan pihensz 30-45 percig, a kristályok gyógyítják a testedet. Előfordul, hogy a kezelés során enyhe meleget és bizsergést érzel, ami a kristályok feszültségoldó hatásának tulajdonítható.
 
Ha a kezeléseket anyagilag nem engedheted meg magadnak, de szívesen kipróbálnád, akkor kezelheted akár saját magadat is. Rengeteg könyvet találsz a piacon ebben a témában, pl. Hazel Raven Kristálygyógyítás című könyvét. De az interneten is számos hasznos anyagra bukkanhatsz a kristálygyógyítással kapcsolatban.
 
Ékszerek
 
Ha nincs kedved/időd a fentiekben leírt módon rendszeresen kezelni-kezeltetni magad, akkor érdemes olyan ékszert  - medált, gyűrűt, fülbevalót - hordanod, amely a számodra megfelelő drága- vagy féldrágakövet foglal magában.
 
A kristályok tisztítása
 
Fontos, hogy a kristályaidat rendszeres időközönként (legalább havonta egyszer) megtisztítsd a magukba szívott szennyeződésektől. Legjobb, ha folyó víz alá tartod őket néhány percig, majd utána kihelyezed őket 2-3 órára a napra, hogy feltöltődjenek.
 
A kristályaidat sóval is tisztíthatod. Egy kistányért tölts meg sóval, majd helyezd bele a kristályt – úgy, hogy a só teljesen ellepje – egy napra. A felhasznált sót a tisztítást követően feltétlenül dobd ki.
 
A kristályaidat lehetőség szerint másnak ne add a kezébe, mert a kő ráhangolódik a Te rezgésedre, a Te energiáidra. Ha tisztítás nélkül odaadod valakinek, a kővel együtt a saját negatív energiáidat is a nyakába zúdítod – és fordítva.
 
Van-e tudományos alapja a kristályterápiának?
 
Igen. A terápia eredményeit elektro-akupunktúrás és biorezonanciás készülékkel végzett kutatások is igazolják. Tehát nem valami elvont, kizárólag hiedelmekre épülő gyógymódról van szó.
 
A terápia előnyei
 
A fizikális tünetek mellett a pszichés okokat is oldja, ráadásul mellékhatásoktól mentes gyógymód. Mivel a kristályok egy életen át megmaradnak, és felhasználhatóak, tehát egyszeri befektetést igényel. Elvileg mindenki használhatja őket, várandósok, idősek és gyerekek is.
 
A Holdkő és a termékenység
 
Van egy kő, amely kifejezetten a termékenység befolyásolására használható. Ez a Holdkő. A Hold egyébként is a női energiák szimbóluma. A szervezetre gyakorolt befolyása mellett lelkileg is hat: erősíti a női kisugárzást és több életörömöt hoz az életünkbe, ami ránk fér.
 
A Holdkő Skóciában, Szicíliában, Kenyában és Ausztráliában fordul elő, és legerősebben a Halak, Rák és Bak csillagjegyek szülöttei számára fejti ki hatását.
 
Fizikai hatásai: a női kiválasztó szervekre hat. Szabályozza a hormonháztartást, erősíti a termékenységet, oldja a menstruációs panaszokat. A teljes mirigyrendszerre hat, ösztönzi az anyagcsere-folyamatokat. Szabályozza az anyatej-termelését.
 
Teliholdkor a Holdkövet nem szabad viselni. Ebben az időszakban alvás- , esetleg vizelési problémákat okozhat, illetve nagyfokú izgatottságot.
 
A különböző kristályok hatásai

 


Ametiszt    

Általános erősítő, szabályozza a nyirokmirigyek, a hormonok működését. Fokozza az önbecsülést, javítja az intuíciót, a memóriát.
Aventurin   
Gyógyítja az allergiát, a bőr- és szembetegségeket, oldja a szorongást, a félelmet.
Hegyikristály    
Növeli az életerőt, gyógyító hatással van a szívre, a tüdőre és a vérkeringésre. Kiegyensúlyozottsággal ajándékoz meg, és javítja a kifejezőkészséget.
Hematit    
Segít az égési sérüléseken, jó hatással van a májra, a tüdőre, a vesékre és a vérkeringésre. Megszünteti a hisztérikus lelkiállapotot.

Holdkő   
Segít a szervezet méregtelenítésében, gyógyítja a fekélyeket, javítja a kapcsolatteremtési készséget. Teliholdkor ne használjuk!
Jáspis    
Segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, az együttérzés, a megértés képességével ajándékozza meg viselőjét.
Karneol     
Gyógyítja az égési sérüléseket, javítja az emésztést, oldja a menstruációs görcsöket, és fokozza az életörömöt.
Macskaszem, tigrisszem     
Felveszi a harcot a baktériumokkal és a vírusokkal, jó az ízületi betegségekre. Általános szerencsekőnek tartják.
Obszidián    
Gyógyítja a gyulladásokat, a fertőzéseket, a vérszegénységet, védelmet nyújt a lelki problémák ellen.
Rózsakvarc    
Segít az alacsony vérnyomással és a termékenységi problémákkal küzdőknek, gyógyítja a náthát. Segít a hangulatingadozásokon, oldja a félelmet, a szorongásokat.
Türkiz    
Megszünteti az étvágytalanságot, emeli az alacsony vérnyomást, fokozza a vitalitást, magabiztosságot ad viselőjének.

Kristálycseppek
 
A kristályok rezgéseihez manapság már csepp formájában is hozzájuthatsz. Az eljárás hasonló a Bach-virágesszenciákhoz: a kristályok rezgéseit is megőrzik víz formájában. A kristályból készült cseppekről bővebb információkat az Újrezgésterápia elnevezésű web oldalon találsz.
 
Több információ a kristályokról
 
Amennyiben kedved kaptál a kristályterápiához, és több információra lenne szükséged, javaslom,  hogy látogass el az Atlantisz Kapui honlapra, ahol további érdekes anyagokra bukkanhatsz.

A kristálygyógyításhoz hasonlóan egy másik szelíd gyógymóddal is megpróbálkozhatsz: a talpmasszázzsal. Ehhez ugyan meg kell tanulnod a fortélyait, de ezen túlesve akár otthon, egyedül is végezhető.  Itt elolvashatod, miben segíthetne Neked a talpmasszázs: Méltánytalanul elhanyagolt 7000 idegvégződés.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információ rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Lélekprogram - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

Közvetlen elérhetőségeim:
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is