Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Kovács Anikó


Kovács Anikó

dúla -  várandósság és szüléskísérő szakember, aqua relaxáció - terapeuta

www.anidula.hu

anidula [at] gmail [dot] comKét gyerekes édesanya vagyok, dúla, szoptatásban segítő szakember, és lebegtető vízi terapeuta. 2008-ban végeztem a dúlaképzőt Békési Emőke és Haas György vezetése mellett, az Életkörben. Ezt követően Korszerű szoptatási ismereteket sajátítottam el Rózsa Ibolya mellett.

Dúlaként jelen vagyok a várandóság  rengeteg kérdésével, kétségével tarkított szépséges folyamatában, a vajúdás óráiban, a világrajövetel pillanatában, és a szülést követő hat hétben. Azért fontos a számomra, hogy lehetőleg már a kezdeti időszaktól kísérjem a családot, hogy a rengeteg beszélgetés, játék, és figyelem után jól átgondolt, felelős döntést tudjanak hozni a gyermekük megszületésének helyét, módját illetően.

Nagyon sok esetben csak a szülés után keresnek meg asszonyok, hogy segítsek megérteni  nekik azt, ami történt velük. Ilyenkor is látom, hogy a kilenc hónapban nem mentek át azokon a kérdéseken amelyek segíthettek volna, nem voltak tudatosak. Persze ezt is megértem, hisz mindenkinek más az útja, és minden esemény tanít az életünkben. Ilyenkor ezt próbáljuk megtalálni, mit is tanultunk, mit is mutatott meg nekünk az „énünk”.

Más esetekben már a tervezés időszakában is meghív a család, és együtt dolgozva várjuk a pillanatot amikor a babájuk megérkezik hozzájuk.

A másik szívemhez közel álló világ az Aqua relaxáció. Ez egy vízi terápiás módszer, amely a várandóság első trimeszterében nem ajánlott, mert az még egy nagyon érzékeny és finom egymásra hangolódás anya és magzata között. A második trimesztertől azonban nagyon sok segítséget nyújt érzelmi és fizikai szinten is ez a módszer.

Azoknak a pároknak akiknél a baba várat magára szintén nagy segítség lehet. A meleg vízben végzett lebegtetés, mozgatás útján elutazhatunk a lelkünk mélyére, a tudatalatti emlékeink világába, ahol a test határai elfolynak és a lélek szabadon úszhat. Ebben a módszerben az ember magát gyógyítja. Nagyon sok félelmet, és blokkot tudunk így oldani.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy kell, hogy legyen egy személy a családok mellett, aki végig kíséri őket. Akinek a tekintetébe bele lehet kapaszkodni, akiben bíznak, akit ismernek. Ma Magyarországon ez a személy a dúla. A Dúla az aki folyamatában látja a várandóságot, a vajúdást a szülést és ezt az egészet egységben szemléli és kíséri.

IDE KATTINTVA KÉRDEZHETSZ SZAKÉRTŐNKTŐLVissza a címlapra      /      Vissza a szakértők oldalára

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is