Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Modern királylányság - női éned előbújtatása

Sokszor nagyon egyszerű okok miatt késik a gólya. Például azért, mert tudat alatt nem akarod felvállalni az anyaságot. Ennek több oka is lehet. Az egyik ilyen lehetséges ok, hogy magát a nőiességet, a női mivoltodat nem tudod, nem akarod valamilyen okból felvállalni, és mivel az anyaság a nőiesség legteljesebb megnyilvánulása, ezért azt is – természetesen szintén tudat alatt - elutasítod.

„Na ez rám biztos nem vonatkozik, miniszoknyában és körömcipőben járok,  hipernőies vagyok!”. Rossz hírem van: ez csak a külső. Az, hogy hogyan viszonyulsz a nőiességhez, hogy felvállalod-e a női szerepet, vagy tudat alatt férfi mintát követsz, abból derül ki, hogy milyen vagy belül, mit gondolsz a helyedről a világban nőként, a párodról, a párkapcsolatodról, a férfiakról általában.

Hogyan kerülhetsz közelebb a női énedhez

Létezik egy klassz tanfolyam, ami első hallásra viccesnek tűnhet: a Királylányképző. Szerintem nagyon találó a név.  Mindjárt el is magyarázom miért. Emlékszel még óvodás korodra? Felvetted Anyukád cipőjét és ruháit? Nézegetted bennük büszkén magadat a tükör előtt? Volt olyan farsang, ahol hercegnőnek, királylánynak öltöztél, és hihetetlen csodálatosnak érezted magadat a jelmezedben? Na akkor voltál igazán nő! Eszedbe sem jutott, hogy királyfinak öltözz, és a kisfiúkkal próbálj konkurálni, elvártad, hogy mindenki csodáljon, bátran támaszkodtál másokra, ha az igényeid kielégítéséről volt szó, és nem voltak korlátozó gátlásaid. Sajnos mára a királylány-énedet elfelejtetted: helyette pénzügyes lettél, pincérnő, könyvelő, HR-es, orvos, vagy tanárnő. Olyan nő, akinek a férfiak között sokszor férfiasan kell helyt állnia, hogy az érdekeit érvényesítse. (Legalábbis azt gondolod, hogy erre van szükség.)

A királylányképző tanfolyam célja, hogy ezt a bizonyos régi királylány-énedet közös erővel kicsalogassátok a csigaházból. Mert ez egyenlő a Te rejtett NŐI oldaladdal, akire nagyon is szükséged van, ha kisbabát akarsz vállalni. Hiszen iszonyú jó, hogy megállod a helyed a munkahelyeden, férfiakat irányítasz, és robotként dolgozol, de végiggondoltad már, hogy milyen lesz a párodra támaszkodni, mind anyagilag, mind egyéb tekintetben, és csak a kisbabáddal foglalkozni 1-3 éven keresztül? Ha teljes mértékben fel tudod vállalni a női énedet, eszedbe sem jut, hogy ezt kiszolgáltatottságként éld meg.

Ébresztő Királylány!

Királylány (vagyis kislány) korodban még teljes természetességgel, örömmel vetted a kezedbe a játék babádat. Gondoztad, etetted, itattad, pelenkáztad. Mindez boldogsággal töltött el, mert az ősi női ösztöneidnek engedelmeskedtél. Tudtad, hogy a teremtés része vagy, és azt is tudtad, hogy egyszer majd Te magad is teremteni fogsz. Nem korlátozták a vágyaidat a munkahelyi kötelezettségek (jajj, most nem alkalmas az idő arra, hogy elmenjek szülni, a főnöknek szüksége van rám), a társadalmi elvárások (karriert kell csinálnom, hogy büszke lehessek magamra), a média által sugallt kép (a szülés egyenlő a „szuperanyusággal”, hiszen a modellek a szülés után 6 héttel már a kifutón sétálnak fürdőruhában), és még sorolhatnám. 

Hogyan fogalmazza meg mindezt egy mondatban a tanfolyam ajánlója?  „A királylány - univerzális szimbólum, azt a teremtményt jelképezi, aki nyitott a világra, és a másik nemre.” És itt jön a képbe még egy fontos motívum, a leendő Apa, a férfi.

A FÉRFI

Gondolkoztál már azon, hogy mi a férfi feladata? Tudod, hogy mi teszi őket boldoggá? Van rá magyarázatod,  hogy miért omlanak a férfiak (még ha a szemedbe le is tagadják) a Kelemen Annák vagy Gabriell Solis-ok lába elé? Nem-nem, nem a póthaj, a szőke hajfesték, a szilikon cici, vagy a száj miatt. (Mellesleg tudatosan két férfi-álmot soroltam fel, akik közül az egyiknek kifejezetten pici a cicije, és nem rendelkezik egyebekkel sem a felsoroltak közül.) Íme a titok: tetőtől talpig nők. A nőiességük pedig nem elsősorban a külsejükben nyilvánul meg, hanem a viselkedésükben. A külcsíny csak hab a tortán.

Az ilyen típusú nők RÁTÁMASZKODNAK a férfiakra, és ezzel kielégítik az egyik legősibb férfi igényt: gondoskodhatnak a nőről.

Nyavalyoghatunk, hogy nem látni az utcán normális pasikat, de igazság szerint az elnőiesedett férfitársadalom sajnos az elférfiasodott nőknek köszönhető. Ha mi viseljük otthon a nadrágot, ugyan hogyan lehetne a férjünk határozott, dinamikus, és gondoskodó? Pedig lehetne… csak ahhoz nekünk kell változtatnunk a viselkedésünkön. Ahhoz, hogy a párod száz százalékosan meg tudja élni a saját férfiszerepét, neked száz százalékig nőnek kell lenned, mert csak így alakulhat ki a kapcsolatban a megfelelő egyensúly.

Ez azonban egyedül nem megy, hiszen észre sem vesszük, milyen hibákat követünk el nap, mint nap. Ezért van szükség az olyan tanfolyamokra, mint a Királylányképző. Itt közösen feltérképezhetitek a párkapcsolatokban elkövetett tipikus hibákat, felfedezheted az általad elkövetett balfogásokat, és megláthatod, milyen lehet az igazi, nagybetűs NŐ-ként élhető új életed.

Milyen helyzetekben érdemes részt venned a Királylányképzőn?

Ha voltak, vannak párkapcsolati problémáid. Ha ezek egymás kölcsönös meg-nem-értéséből, félreértéséből, a másságokból fakadnak. 

„Sok esetben az információ hiánya okozza, hogy bizonyos helyzetekben nem tudunk jól kommunikálni, az érdekeinket érvényesíteni, logikusan gondolkodni, és leginkább csak megsértődünk, hallgatunk, vagy sírunk. Egyik fél sem tudja, vajon mit is tehetne ebben a helyzetben.” Ha azonban túl vagy a Királylányképzőn, és hasznosítod is azt ott tanultakat, nem fogsz hasonló helyzetbe kerülni.

„A problémák gyökere az, hogy a férfi, amikor elveszi a nőt, abban reménykedik, hogy a nő nem fog megváltozni. Pedig megváltozik.
A nő pedig abban reménykedik, hogy a férfi majd megváltozik (ahogy a nő szeretné), de a férfi nem változik.”

Az ilyen jellegű párkapcsolati problémák meg- és feloldásához, a kölcsönös megértés kialakításához és tartós megőrzéséhez csak jelentkezned kell a Palládium, a Harmónia Háza központnál, ahol Salamon Gabriella segítségével egy fantasztikus utazáson vehetsz részt.

Milyen egy igazi Királylány?

„A királylánynak nincsenek ítéletei, előítéletei. Tiszteli, szereti és elfogadja önmagát pontosan olyannak, amilyen, és emiatt tiszteli, szereti és elfogadja a másikat is.

Kérdés, hogy sokszor elfogadhatatlannak érzed-e magad, túl kövérnek – túl soványnak, túl egyenes – túl göndörkés hajúnak, túl magasnak – túl alacsonynak stb., és ilyen hibák tömegét látod másokban is?
Önmagad és mások elfogadása a Királylányképző tanfolyam egyik legfőbb eredménye.

Kérdés, úgy gondolod, hogy jól ismered önmagad? Vagy inkább csak a mamád, barátnőid szemüvegén keresztül látod önmagad valóságát? Tudod-e, hogy amikor tehetsz valamit a magad érdekében (vagy ellenében), azt mindig csak „itt és most” teheted?
A választ a Királylányképző tanfolyamon megtudhatod.”
 
Milyen a tanfolyam?
 
Fantasztikus! Soha annyira még Nőnek nem éreztem magamat, mint azalatt a pár nap alatt. A csoport tagjai között barátságok szövődtek, a tanfolyam vége után is többször találkoztunk, csináltunk közös programot. Hihetetlen módon feltöltődtem energiával, és kinyíltam a világ felé. Ráadásul olyan csodálatos dolgokat is csináltunk a tanfolyam keretében, mint egy-két alap kineziológiai gyakorlat, vagy meditáció. Amennyiben a pénztárcád lehetővé teszi, csak ajánlani tudom, hogy Te is menj el. Az ára kicsit borsosnak tűnhet, de ha azt nézed,  hogy cserébe viszont megváltoztathatja a férfiakkal való kapcsolatodat, és így az egész életedet, akkor már talán nem is olyan sok.
 
A tanfolyamról információkat a Palládium – Harmónia Háza web oldalán találhatsz.

„Királylányságodhoz, önmagad igazi nőiességéhez vezető út kezdete ott van, ahol éppen most állsz.”
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam, és az általam vezetett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Közvetlen elérhetőségeim: 
info [at] szeghykrisztina [dot] hu
20/255-62-69

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is