Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Kínai fogamzásnaptár

Kisfiú vagy kislány lesz? Ez a kérdés időtlen idők óta foglalkoztatja a babára vágyó párokat. Sokan már a babatervezés időszakában igyekeznek bevetni minél több praktikát annak érdekében, hogy az áhított nemű utód szülessen. Ezek egyike a kínai fogamzásnaptár. Készítője szerint csak a  kisbabánk fogantatásának időpontját kell tudnunk (vagy előre megterveznünk), és a naptárban megjelenő eredménytől függően máris beszerezhetjük a rózsaszín vagy kék tapétát a gyerekszoba falára, nem kell megvárni az ultrahang vizsgálatok eredményét.

A fogamzásnaptár valójában egy táblázat, amelyet egy kínai tudós állított össze a XIII. században. A nők már akkor is kíváncsiak voltak a születendő utód nemére, már csak azért is, mert abban a kultúrában a fiúgyermeket értékesebbnek tekintették a leánygyermeknél. A nők tehát igyekeztek úgy „sakkozni” a fogantatás időpontjával, hogy eleget tegyenek az apa elvárásainak, és trónörököst szüljenek.

Ebben segített nekik a több száz éve élt tudós táblázata, amelynek kiindulópontja az anya életkora a fogantatás idején. Az említett tudós azt figyelte meg, hogy egy adott női ciklusban mindig csupán az egyik nemű gyerek fogantatása lehetséges. Magyarul: amennyiben a 31 éves anyának decemberben fogan meg a gyermeke, az nagy valószínűséggel kisfiú lesz.

A kínai fogamzásnaptár találati arányát 67 % és 99 % közé teszik. A különböző internetes web oldalakon már számos közvélemény kutatás történt ezzel kapcsolatban, és úgy tűnik, hogy a gyakorlatban inkább 50% - 50%-os arányban jönnek be a naptárban írtak. (Egyébként visszaszámoltam a fogantatás hónapjáig: nálam bejött a naptár jóslata, valóban kisfiam született. :))

A naptár működésében csalódottaknál előfordulhat, hogy a saját életkoruk nem megfelelő kiszámítása okozza az eredmény pontatlanságát. A kínaiak ugyanis a fogantatástól számítják az életkorukat, tehát akkor tudod helyesen értelmezni a naptár adatait, ha a fogantatásod időpontjáig számolsz vissza az időben, és így állapítod meg a kínai időszámítás szerinti  korodat.

Bár az eredeti iratnak megadják a neki járó tiszteletet – állítólag a Pekingi Tudományos Intézetben őrzik – mégis azt javaslom, hogy tekintve a fórumokon fellelhető eredményességi mutatókat, azért ne vedd túlságosan komolyan a táblázat adatait. Így biztosan nem érhet csalódás, és ugyanolyan örömmel öleled majd magadhoz a szülőszobában a kisbabádat, akár kislány lesz, akár kisfiú.

A fogamzásnaptár:


 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is