Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Minden amit szeretnék karácsonyra... egy kisbaba

Mariah Carey ilyentájt gyakran felhangzó karácsonyi slágerét gondolatban lehet, hogy Te is gyakran módosítod a fentiekre. Karácsonykor különösen nehéz türelemmel várni a gólyára, hiszen ilyenkor egy születés történetét ünnepeljük. Mindenhol a kis Jézussal, és az őt ölelő Mária képével találkozunk, ráadásul a reklámok is tele vannak csillogó szemű, kipirult gyermek arcokkal. Nehéz úgy lelkesen készülni a karácsonyra, hogy tudjátok, idén sem figyelhetik majd aprócska babaszemek a karácsonyfadíszek ragyogását.

Sajnos a meddőségi problémákkal küzdő párok számára a gyermekközpontú karácsony vagy az anyák napja a maguk gyönyörűsége mellett egyben fájdalmas emlékeztető is a saját gyermek hiányára. Amelyről beszélni sem illik, mert a meddőség ugyanolyan tabu téma, mint a halott ember, akiről vagy jót, vagy semmit.

Az Australia's National Infertility Network összeállított néhány hasznos tanácsot a termékenységi problémákkal küszködő pároknak. A z összeállítás célja az, hogy növelje a házaspárok esélyét az ünnepek békés, boldog eltöltésére. Lehet, hogy némelyik tanácsot túlzásnak érzed majd, különösen akkor, ha még nem túl régóta vártok a baba érkezésére. De azoknak, akik esetleg nemrég vesztették el a magzatukat, vagy évek óta kerüli őket a gólya, ez a pár kapaszkodó segíthet.

Tanácsok meddőségi problémákkal küzdőknek:

Az ünnepek alatt remélhetőleg nagyon jól érzed majd magadat.  De ha mégsem, akkor az legyen a fő célod, hogy elkerüld az olyan helyzeteket, amelyektől rosszabbul érezheted magadat lelkileg. Ebben segítenek a következő tanácsok.

A karácsonyi ajándékok beszerzésekor hagyd ki a népes bevásárlóközpontokat, amelyek csak úgy nyüzsögnek a gyerekektől és a nekik szóló programoktól. Vásárolj inkább az interneten keresztül.

Ne legyen bűntudatod, ha nem szeretnél olyan családi összejövetelen részt venni, ahol várandós nőkkel, vagy sok gyerekkel találkozhatsz. Nem kell elfogadnod minden meghívást, amelyet kapsz. A családtagjaid nyilván meg fogják érteni, ha ezúttal inkább kettesben szeretnéd tölteni az ünnepeket a pároddal. Egyúttal pedig köszönd meg nekik, hogy mellettetek álltak, és támogattak benneteket egész évben.

Amennyiben a családtagokkal, barátokkal szeretnétek ünnepelni a karácsonyt, készülj fel előre az esetleges terhességedre vonatkozó kérdésekre. Tervezd meg előre a választ, és ne menj bele a részletekbe. Kedvesen, de határozottan jelezd, hogy egyenlőre nincs gyermeketek, és hogy szeretnél témát váltani.

Ha a családtagok, barátok tudnak a meddőségi kezelésekről, gondold át már most, hogy képes vagy-e, akarsz-e ezekről beszélni velük. Előre készülj fel a lehetséges kérdésekre, és hogy milyen választ adsz majd rájuk.

Elképzelhető hogy az ünnepek táján vendégek érkeznek hozzátok, akár váratlanul is. Gondold át, hogy ebben az időszakban hová teszed  (rejted) majd a kezelésekhez szükséges tűket, fecskendőket, amelyek kérdezősködésre adhatnának alapot.

Amennyiben szomorúnak, depressziósnak érzed magad, engedd, hogy erőt vegyen rajtad az érzés, ne akard erőszakkal elfojtani. A termékenységi problémák jelentős, nagy stresszel járó válsághelyzetet jelentenek egy nő életében, ezért jogodban áll magadat szomorúnak érezni. Még akkor is, ha a karácsony a szeretetről és a boldogságról szól. Beszéld meg az érzéseidet a pároddal, vagy az internet segítségével olyanokkal, akik hasonlóan nehéz élethelyzetben vannak, így kölcsönösen segíthetitek egymást.

Vigyázz magadra fizikailag, mert ez is segíthet megbirkózni az ünnepek körüli stresszel és depresszióval. Sokan túl sokat esznek és isznak, és nem alszanak eleget, így nem csak a testi, hanem az érzelmi tartalékaik is hamar kimerülnek. Vigyázz az egészségedre, fogyassz sok vizet, esetleg omega3-kapszulát, amely állítólag segít a depresszió leküzdésében. (Ez a tanács év további napjaira is igaz,  nem csak a karácsonyra és a szilveszterre.)

Kényeztesd magadat az ünnepek alatt. Csinálj olyan dolgokat, amelyeket igazán élvezel. Menj színházba, moziba, vagy olvass egy jó könyvet. A lényeg, hogy kapcsolódj ki, és felejtsd el a hétköznapokat, és ezáltal enyhítsd a stressz-szintedet.

Néhány tanács a családtagoknak:

Ne kötelezzék a termékenységi problémákkal küzdő családtagjaikat arra, hogy részt vegyenek a közös, nagy családi ünnepeken. Lehet, hogy nehezen érthető, de előfordulhat, hogy nekik most jobban esik kettesben tölteni a karácsonyt.

Ne csináljanak úgy, mintha semmi baj nem lenne. Ismerjék el hogy számukra ez egy nehéz időszak, és inkább küldjenek nekik egy képeslapot, hogy érezzék, gondolnak rájuk.

Információk forrása: http://www.access.org.au
 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is