Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Homeopátiás segítség meddőségi problémákra

Mi is az a homeopátia? Egy orvostudományi rendszer, amely a „hasonlót a hasonlóval” elvén működik. Megalkotója dr. Samuel Hahnemann orvos. A fenti elv azt jelenti, hogy azok a szerek, amelyek egy egészséges embernél adott tüneteket váltanak ki, ugyanezeket a tüneteket egy beteg embernél – rendkívül kis mennyiségben, nagy hígításban – gyógyítják. A szerek tehát a tüneteket  (tulajdonképpen valójában magát az EMBERT egészében véve) kezelik, függetlenül a betegség elnevezésétől.
 
A homeopátiás szereket kialakításukkor önkéntesek vizsgálták. A tünetek és az azokat gyógyító szerek a homeopátia „nagy könyvébe”, az ún. Materia Medica-ba kerültek feljegyzésre. Ezek közül a szerek közül kell kiválasztani azt a kezelés során, amelyik a legjobban hasonlít tüneti képben a Te tüneteidhez. Ha akut tünetekről van szó – tehát olyan problémákról, amelyeknek van kezdete és vége, mint például egy influenza, hasfájás, vagy menstruációs görcsök – Te magad is kiválaszthatod a probléma kezelésére szolgáló szert az internet vagy homeopátiával foglalkozó szakkönyvek alapján.
 
Ha azonban krónikus problémákat szeretnél megszüntetni homeopátiával – mint például a meddőség – akkor mindenképpen szakképzett homeopata orvos segítségét javasolt igénybe venned. A homeopátiás szerek nem gyógyszerek, tehát szakszerű alkalmazás mellett nincs mellékhatásuk. De ehhez pontosan be kell határolni, hogy a Te problémád megszüntetéséhez melyik homeopátiás szert, hányszor, mennyi ideig, és mekkora potenciálban kell beszedned. Ehhez mindenképpen szakember segítsége szükséges.
 
Potenciálok
 
A homeopátiás szerek különböző potenciálban készülnek. A potenciál a homeopátiás szer erősségét jelenti. A potenciálási folyamat során a kiinduló anyagot folyamatosan hígítják és rázzák, így készülnek a különböző potenciállal rendelkező homeopátiás készítmények, amelyeknek nincs mellékhatása, és nem minősülnek gyógyszernek. Tehát akár terhesség és szoptatás alatt is szedheted őket.
 
A C6-os potenciál például olyan erős hígítást jelent, mintha az eredeti kiinduló anyag egy cseppjét egy tó vizében oldanánk fel. A leggyengébb szert egyébként a D potenciál jelzi.
 
Hogyan gyógyítanak?
 
A gyógyhatást az adott anyagban rejlő gyógyító energiák idézik elő. A saját, meglévő öngyógyító erődre hatnak, ezt erősítik fel, így képessé válik a szervezeted a betegség legyőzésére. A homeopátiás szerek – többek között – abban különböznek a hagyományos gyógyszerektől, hogy nem az egyes betegségek tüneteit kezelik, hanem a tüneteket előidéző ok megszüntetésére törekednek.
 
A homeopátiás orvoslás a gyógyítás során nem „szabdalja” részeire az embert. Ez alatt azt értem, hogy az egyes testrészeket nem más és más képzettséggel rendelkező orvosok (nőgyógyász, urológus, fogorvos, stb.) gyógyítják, hanem a beteg embert egységes egészként kezelik. Nem magára az egyes betegségekre ad a homeopata orvos szert, hanem magának a betegségben szenvedő embernek.
 
Homeopata orvos
 
A homeopata orvos nem a klasszikus vizsgálati módszereket alkalmazza: ide kukucskálok, ott megkopogtatom, hanem részletes, akár két órán át tartó állapotfelvételt végez. (Nálam legalábbis körülbelül ennyi ideig tartott.)
 
Az állapotfelvétel során egy hosszú kérdőív alapján kérdéseket tesz fel neked az átlagostól eltérőnek mondható tüneteidre vonatkozóan (pl.: fájdalmak, kiütések, stb.), a múltadra, a családodban előforduló betegségekre vonatkozóan. Érdeklik az étkezési és alvási szokásaid (pl.: háton, hason, stb. alvás), a természeted, a temperamentumod. A sokféle kérdésnek az az oka, hogy Hahnemann szerint a test és az elme működése szoros kapcsolatban áll egymással, így a betegség gyógyításához nem csak a testi, hanem az egyéb tüneteket is figyelembe kell venni. A gyógyítás során a lelki tényezők nagy hangsúlyt kapnak.
 
Teherbeesés elősegítése homeopátiás szerekkel
 
A meddőség homeopátiás szerrel történő kezeléséhez mindenképp szakképzett homeopata orvos közreműködését javaslom. Néhány sort tájékoztató jelleggel azért mégis írnék arról, hogyan járulhat hozzá a homeopátia a várandóssághoz. 
 
Képes segíteni a hormonális problémákon, így elkerülhető az erős gyógyszeres kezelés. Sokszor táplálkozási hiányosságokra reagálva a nőt a saját szervezete akadályozza meg abban, hogy teherbe essen, mintegy „védekezésképpen”, mivel „felmérve a terepet”, úgy ítéli meg, hogy a szervezet az adott körülmények között nem alkalmas egy egészséges terhesség kihordására. A homeopátia ezeken a táplálkozási elégtelenségekből adódó hiányállapotokon is tud javítani.
 
A homeopata orvos kikérdezi a menstruációs ciklusod jellemzőit, illetve a már meglévő laboreredményeidet is átnézi. Szakképzett orvos homeopátiás szerek segítségével mind a peteérést, mind pedig a sárgatest hormon termelődést képes segíteni.
 
Előfordulhat, hogy a nőgyógyászati vizsgálat során emelkedett tesztoszteron- vagy prolaktin szintet állapítanak meg nálad, illetve a pajzsmirigy hormonszintjével van baj. Ezeket a problémákat is lehet kezelni homeopátiás szerekkel.
 
Az esetek nagyon nagy részében lelki okok húzódnak meg a háttérben, sőt, ezek okozzák az esetlegesen megjelenő testi tüneteidet is. Ezt kiválóan lehet korrigálni homeopátiával.
 
Néhány szer
 
Néhány a teherbeesést – a legjobb tudomásom szerint – elősegítő szert felsorolok, hiszen úgyis mindegyik megtalálható az interneten, de ettől függetlenül kérlek, hogy ne kezeld önmagad, hanem kérd homeopata orvos segítségét. Csak azért sorolom fel őket, hogy lásd: a gyógyszeres kezeléseken kívül van egyéb, szelídebb alternatíva is, amely nem minősül gyógyszernek, és helyes alkalmazása esetén nincsenek mellékhatásai.
 
Ahhoz, hogy a homeopátiás kezelés segítsen, a megfelelő szert kell választani, a megfelelő potenciálban, és a megfelelő időpontban kell alkalmazni A hormonrendszer befolyásolása bonyolult játék, bízd ezt inkább hozzáértő személyre!

Hormheel
Komplex készítmény, amely a szervezet öngyógyító képességét serkenti, illetve a vérzészavarokon segít.
Folliculinum,Luteinum
Ezek a szerek a petefészek hormonok higításból készültek, és a ciklus megfelelő napjain adagolva segítenek a hormonális egyensúly visszaállításában. (Már csak azért is szükséges a homeopata orvos közreműködése, hiszen én nem feltétlenül tudnám megítélni, mikor van a „megfelelő” nap…Te igen?)
Prolaktinum,Testosteronum
A nevekből egyértelműen kiderül, hogy szintén a hormonrendszer szabályozó rendszerét lehet ezekkel a szerekkel helyreállítani.
Lycopodium és Nux vomica
Ezek a szerek – hasonlóan a Testosteronumhoz – a férfiak meddőségét segítenek kezelni.
Actea racemosa és Thuya
Az endometriózis gyógyítására alkalmas szerek.
Agnus Cactus
Barátcserje: segít a ciklus hosszával kapcsolatos problémákon, a PMS-tüneteken.
Ovaria Comp
Akkor alkalmazandó, ha a peteérés nem a 14. napon történik. A készítmény javítja a petesejt és a méhnyálkahártya minőségét. Nem javasolt a szedése méhallergia, illetve cisztásodási hajlam esetén. Nem szabad használni Clostylbegyt, és hasonló kategóriába eső, „méh támogató” szerek szedése esetén. Nem szabad alkalmazni endometriózis, vagy arra való hajlam esetén.
Bryophyllum
Abban az esetben javasolja az orvos, ha a ciklus második fele rövid, illetve az első felében a menstruáció előtt rendszeresen pecsételő vérzés, úgynevezett „barnázás” tapasztalható.

A homeopátia veszélyei
 
Bármilyen szelíd gyógymód a homeopátia, ennek is vannak veszélyei. Ezek pedig a szerek nem szakszerű alkalmazásából fakadnak. Ha nem a megfelelő potenciálban alkalmazod a szereket, ha nem a megfelelő időpontban veszed be őket, ne adj isten, nem is a számodra megfelelő szert választod, akkor kellemetlen mellékhatásokkal számolhatsz. Ráadásul a homeopátiás szereket is túl lehet adagolni. Előfordulhat, hogy a tüneteid romlanak, vagy esetleg hipp-hopp jelentős túlsúly terem rajtad, amitől aztán nem tudsz szabadulni. Nem azért hangsúlyozom ki tehát százszor ebben az anyagban, hogy a meddőség homeopátiás kezelésére kérd szakember segítségét, mert azt hiszem, hogy rengeteg pénzed van, és nem győzöd költeni, hanem mert a meddőségi problémák önkezelése veszélyes lehet Rád nézve. Tudom, amúgy is rengeteg pénzbe kerül a nőgyógyász, az egyéb vizsgálatok, aztán majd a terhesség alatti vizsgálatok, a szülés, de van erre egy egyszerű megoldás: a homeopátiás nőgyógyász.
 
Homeopátiás nőgyógyász
 
Amennyiben a saját nőgyógyászod nem foglalkozik homeopátiás szerekkel, érdemes lehet körülnézned a neten, mert manapság már egyre több ilyen szakember létezik. Ha beírod a Google keresőjébe,  hogy „homeopata nőgyógyász” számos keresési eredmény közül válogathatsz. Ne habozz felkeresni a számodra szimpatikusnak tűnő orvost, ha úgy érzed, hogy szívesebben választanál homeopátiás szert a gyógyszerek helyett! Ha nem válik be a homeopátiás szer, akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy mégis kipróbálod a hagyományos gyógyszert.

A hormonháztartásod működését egyébként nem csak gyógyszerekkel, vagy homeopátiás szerekkel tudod befolyásolni. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de vannak olyan speciális mozgásformák is, amelyek segíthetnek a hormonális egyensúlyod helyreállításában. Ilyen például az Aviva-torna, vagy az Arwen torna. Mindkettőről bővebben is olvashatsz itt: Termékenységnövelő tornák.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információ rólam és az általam végzett Babahívogató Pogramról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu
 

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is