Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

A természetes módszerek hatástalanok?!

Mitől más egy természetgyógyászati kezelés, mint egy normál háziorvosi? Egy ismerősöm szerint a kettő szinte ugyanaz: az orvos is bogyókat (gyógyszereket) ad, és a természetgyógyász is, csak az utóbbi homeopátiásakat. Azért ez így erős leegyszerűsítés lenne. Ami leginkább megkülönbözteti a természetgyógyászati eljárásokat a hagyományos nyugati orvoslástól, az a holisztikus szemlélet.

Mi az, hogy holisztikus?

A titokzatosnak tűnő szó egy szemléletetmódot, irányzatot takar. Eszerint nem az egyes tüneteket, vagy szerveket (torok, szív, máj, stb.) kell gyógyítani, hanem magát az EMBERT, teljes egészében. Hiszen az ember nem csak a testrészek és belső szervek összessége, hanem lelke is van. Ami pedig aktívan kiveszi a szerepét a betegségek kialakulásából.  Minden ember tehát testi-lelki-szellemi egység, és eszerint kell(ene) kezelni is.

A holisztikus szemlélet másik fontos eleme, ahogy magához a betegséghez hozzááll. Míg a nyugati orvoslás a betegséget sérülésnek, gyógyítandó tünetnek látja, addig a természetgyógyászat a beteg életútjában éppen szükséges eseménynek tekinti, amelynek megvan a maga szimbolikája és jelzésértéke is.

A holisztikus szemlélet szerint tehát nem csak a szervi vagy lelki sérülést kell meggyógyítani, hanem a betegség lelki okait is fel kell tárni, és meg kell találni a betegség üzenet értékét a beteg számára, mert csak így gyógyulhat meg tökéletesen.

Saját öngyógyító erőd

A természetes gyógymódok elsősorban a tested saját gyógyító erőire támaszkodnak, és ezt próbálják erősíteni. Ezek ugyanis léteznek. A szervezeted úgy van „kialakítva”, hogy bizonyos fokig regenerálni tudja önmagát. Az elpusztult sejtek helyén újak képződnek. A legszelídebb gyógymód tehát ha a gyógyító a saját öngyógyító erőidet aktiválja, és nem kemikáliákkal (gyógyszerekkel) próbálja elérni Nálad a gyógyulást.

Bármennyire dicsérjük is azonban a természetgyógyászatot, nem feledkezhetünk meg a hagyományos nyugati orvoslás előnyeiről sem. Jó néhány szörnyű betegségtől szabadította meg az emberiséget, mint például a járványos gyermekbénulás, vagy a szifilisz. A legtöbb, régen embertömegek halálát okozó járványos betegség mára eltűnt.

A természetes módszerek hatástalanok?

Sokan kételkednek a természetes gyógymódok hatásaiban, mert ezek – ellentétben a nyugati orvostudomány vívmányaival - nincsenek klinikai vizsgálati eredményekkel alátámasztva. Ennek az az oka, hogy nem minden vethető alá tudományos értékelésnek, mert módszertanilag nem alkalmas erre. A természetes módszerek hatásossága ugyanis több dologtól is függ: a beteg állapotától, vagy éppen a gyógyító személy tapasztalatától és képességeitől. Így elég nehéz lenne objektív összehasonlító adatokat produkálni.

Arany középút

Sajnos manapság a klasszikus orvoslás nem képes teljes körű kezelést nyújtani az embereknek: nem veszik figyelembe a betegségeket okozó tényezőket, például a stresszt, vagy a káros környezetet, lelki problémákat. Ennek pedig nem feltétlenül az orvosok hozzáállása az oka: sok a beteg, kevés az idő, kevés a pénz. Ha felkeresem a háziorvosomat, örülök, ha bejutok a rendelési idő végére, minél előbb ki kell „szórnia” a várakozó betegeket, hogy minél többet el tudjon látni.

Szerencsére egyre több a homeopátiás orvos, a természetgyógyászati eljárásokat elfogadó, és esetlegesen a természetes módszereket előnyben részesítő doktor. Így talán van esély arra, hogy néhány éven belül kialakul az arany középút, és a gyógyítás újra ember- és nem pedig betegség-központúvá válik.

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is