Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Kérdezz - felelek

 

Hargitai Andrea

kineziológus oktató

http://onismeret.net

http://ezo-muhely.onismeret.net/               


KÉRDEZZ-FELELEK


Szakértőnknek a kérdéseidet itt teheted fel:

Küldj egy kérdést szakértőnknek!

Szakértőnk a feltett kérdésekre három napon belül válaszol. A válaszadásig türelmedet kérjük.


1. kérdés / 2011.05.27. 11:33, T. Ancsa

Kedves Andrea! Nagyon feszült vagyok és szeretném megkérdezni hogy hogy tudnám a gondjaimat egy kicsit lazábban venni és ne stresszeljek dolgokon mert babát szeretnénk már 2 éve és nem jön össze szerintem lelki okok miatt.Előre is köszönöm válaszát!További szép napot! Ancsa

Kedves Ancsa!

Megértem, hogy feszült vagy. hiszen igen türelmes voltál, és mégsem lett meg az elvárt eredmény.

Ami a lazítást illeti, néhány javaslatot adnék, amit egyedül is meg tudsz majd tenni:

1. Próbálj meg kevesebb időt eltölteni az interneten való böngészéssel, ezzel a témával kapcsolatosan.
2. Találj egy olyan kikapcsolódást, ami segít lazítani.
Ez lehet akár sport, akár egy könyv olvasása, vagy szép film megnézése. A lényeg, hogy legyen ez rendszeres, akár heti, akár napi szinten. Akkor a feszültség egy picit csökken , és nem rakódik majd egymásra, rétegről rétegre. Nagyon fontos, hogy örömöt lelj benne. Így akár egy jó étel elkészítése pont annyira megfelelő erre, mint egy mandala kifestése.
3. Idézd fel azt, milyen voltál két évvel ezelőtt.
Emlékszel mennyire voltál türelmes akkor, és mennyire vagy most az? Mennyit változtál azóta? Talán nem is gondoltad volna akkor, hogy ennyi ideig tudsz majd folyamatosan akarni egy valamit. Mi ez ha nem az igazi koncentráció? Ezt már megtanultad.
Gondold csak végig: mi mindent tanulhatsz még, amire majd a kisbabádnak szüksége lesz?
-Türelmet önmagadhoz, és majd hozzá is.
- Magadra figyelést, ami segít majd abban, hogy megértsd majd őt szavak nélkül is.
- Lágyságot, ami szintén segít majd, ha a határaidat meg kell majd változtatnod gyermeked születése után.
Azt hiszem sorolhatnám még, hisz oly sok mindenre szükség van ahhoz, hogy anya légy, aki szeretet aad, és elfogad. Próbáld meg a listát tovább folytatni.
4. Esténként  lefekvés után fogd meg a homlokodat az egyik kezeddel, másikkal pedig hátul a tarkódat. Gondolj azokra feszültségekre, amelyek benned vannak. Mondd ki hangosan:
Biztonságban vagyok. Elengedem a feszültséget, majd fújd ki a levegőt, és mondd ki: Béke.. Utána pedig maradj így még egy picit, amíg jól esik.

Ha pedig további segítséget szeretnél, akkor személyesen is megkereshetsz, és szívesen segítek ezeket a feszültségeket feloldani.

Szívből jövő jókívánságokkal:
Hargitai Andrea


2. kérdés / 2011.05.31. 08:44, N. Margit

Május 19.én kezdtem el használni a krémet,én inkább a progreszteron helyreállitásra, mivel autoimmun problémám van és melldaganat miatt megmütöttek.Jelenleg Herceptin kurát is kapok ez nem kemo az már meg volt. Jelenleg napi 1 x használom, az allergiás tünet orrfolyás jelenleg.Egyébént jól vagyok .Tanácsát kérném a használatot illetöen jó igy?

Kedves Margit!

Ebben a kérdésben inkább Dr.Lázár Erika szakorvost kérdezze, akit szintén megtalál a szakértői oldalon.
Én a lelki dolgokban tudok segíteni, a krém használatában sajnos viszont nem.

Hargitai Andrea


3. kérdés / 2012.01.07. 20:09, Gy. Szilvia

Tisztelt Andrea! Szeretném elmondani problémánkat. Már elmúlt 2 éve is hogy próbálkozunk a babával, de eddig sikertelenül. Van már egy kisfiam nekem, a volt páromtól, most ez új kapcsolat, de vele is minden rendben van, ill. voltam már terhes is tőle, de korán elvetéltem. Sajnos párkapcsolati problémáink vannak, elég sokat, nekem erős gyanúm h ez miatt, vagyis a lelki okok miatt nem jön a baba. Elég sokat idegeskedem és biztos ez is befolyásolja a teherbe esést. Hogyyan lehetne ezeken a dolgokon segíteni????? Már sokszor leültem vele beszélgetni, de csak addig tart. El vagyok már nagyon keseredve.... Vagy lehet mi nem illünk egymáshoz????? Köszönöm ha válaszol! 

Kedves Szilvia!

Nagyon jól sejti, hogy itt valószínűleg a párkapcsolati probléma a fő gond.

Ami a segítséget illeti, egyet mindenképp fontos tudnia: a másikat nem lehet megváltoztatni. Amit tehet, hogy önmagában változtat valamit.

A lehetőségek többfélék:
1. Végig kellene gondolnia, hogyha ennyi problémája van a párjával, miért akar annyira gyemeket tőle. Sajnos a baba nem oldja meg a párkapcsolati problémát, csak felerősiti azt.
2. Segítséget kér egy szakértőtől (kineziológus, pszichológus,párkapcsolati tanácsadó stb), aki személyes fogalalkozás keretében feloldja ezeket a párkapcsolati blokkokat Önben, ami minden esetben kihat a  párkapcsolatára.
3. Elfogadja a párját olyannak, amilyen. Ekkor még változhat is, hisz valójában mindannyian elfogadásra és szeretetre vágyunk.

Bármit választ is, a gyermek együttes felnevelése gondolom a legfontosabb cél, hisz akkor tudják megadni közösen az egészséges gyermekkort. Ehhez pedig már most kéne egy harmonikus környezet.

Ezt mindenképp tisztázni kell a párjával, mert nagyon nehéz pár nélkül gyermeket nevelni. (még akkor is ha ezt társas magányban kell megélni)

Remélem sikerül megtalálni közösen a megoldást!
Hargitai Andrea


4. kérdés / 2012.01.12. 16:50, Gy. Szilvia

Tisztelt Andrea! Nagyon szépen köszönöm válaszát. Akkor csak jól gondoltam dolgokat, megerősített ebben. Tisztázni szeretném viszont azt, h nem én szeretnék annyira gyermeket a páromtól, hanem ő, mert neki nincs még. :) Csak én is szeretném ha boldoggá tudnám őt tenni ezzel. A másik kérdésem lenneha pl, kineziológushoz fordulnánk vagy párterápiát választanánk, hogy segítsenek, akkor azért fizetni kell???? Mind a kettőnknek meg kell jelenni ilyen helyen gondolom. Ennyit szerettem volna még. Nagyon köszönöm ha válaszol! 

Kedves Szilvia!

Ha Ön nem szeretne igazán még gyermeket, csak a másiknak akar ezzel megfelelni, akkor a teste védekezik. Ez a következménye annak, hogy a lelke ellen cselekszik, hisz amikor erre lelkileg érettek vagyunk, akkor jön a gyermek áldás.

Ha a másik annyira akar gyereket, azt is jó lenne tisztázni, miért kell annyira neki. Miért fontos most a párjának olyan nagyon? Talán valamilyen félelem munkál benne? A féfiak ritkán akarnak annyira gyermeket, mint a nők. Sokszor azért erőltetik, mert akkor az "asszony" nem csatangol semmere, és mellete marad. Néha azért, mert tovább akarják adni a nevüket.,Iitt persze még fontos szempont lehet a párja kora (ha idős akkor természetes hogy már fél hogy nem tud gyermeket nemzeni). Szóval mindenképp ez fontos kérdés, és javaslom hogy beszéljenek róla.

Ami az Ön megfelelési vágyát illeti, ez persze mutatja az ön szeretetét és félelmét attól, hogy elvesziti őt, viszont mégsem szerencsés egy párkapcsolatban. Hisz akkor ha más szerepet játszik, előbb utóbb egyre rosszabbul fogja magát érezni más bőrében. Ha a gyermek még is sikerül, akkor pedig tudat alatt felé fog irányulni aza a harag, amit a párja iránt érez, amiért nem akarja Önt elfogadni úgy ahogy van.

Ami a pszichológust illeti, azt úgy tudom TB alapon is igénybe leghet venni, bár nem tudom erre a problémára beutalják-e. A kineziológus az nem támogatott államilag, így azért fizetni kell. A pszichológus ha párterápiára járnak, akkor legtöbbször együtt hívja be a párt, de külön is szokott velük foglalkozni. A kineziológus egyenként oldja, és ott mindig egyénileg oldja fel a feszültséget. Ez talán annyiból hasznosabb, mert jóval kevesebb ideig tart (semmiképp nem éveket vesz igénybe, mint a pszichológia, és nemhetente csak havonta kell járni), és ha az egyiküket oldja, az jótékonyan hat a kapcsolatra. Néha a másiknak nem is kell eljárnia.

Minden jót kívánok Önnek!

Hargitai Andi
www.onismeret.net


5. kérdés / 2012.05.03.15:50, Szilvi

Tisztelt Andrea! A problémám az, hogy volt 3-szor 20 hetes vetélésem és nem tudnak az orvosok semmit.Kivizsgálásokon már voltunk, volt méhszájbevarrásom,de az sem segített.Minden rendben zajlik csak épp a 20.héten valamiért megindul a szülés.A baba teljesen egészséges és a szívhang is tökéletes mégis eljön a 20.hét és vége mindennek.A 4.terhességnek már nem is tudom hogyan induljak neki ha nem találnak semmit.Ön mit javasol?Nincs még élő gyermekünk és 36 évesen már nagyon szeretnénk.Tudom mindennek megvan a miértje de még a magyarázatot nem kaptam meg.Várom válaszát! Köszönettel:Szilvi

Kedves Szilvi!

Először is javaslom, hogy kérdezze meg az édesanyját, hogy vajon milyen események történtek akkor mikor önnel volt terhes a 20-dik hét körül. Történhetett olyan esemény, amely negatív hatással volt az édesanyjára, ami természetesen önre is hatással volt. Valamilyen létbizonytalansággal kapcsolatos esemény lehetett. Néha ezek apró történések. Egy kutya támadása, egy pénzügyi nehézség, egy vita a párjával, stb.

Ezen túl egy kineziológiai oldás alkalmával meg lehetne ezt nézni még, s a pontos okát is ki lehetne tesztelni, illetve feloldani magát az okot. Ezt akkor is javaslom, ha az édesanyja emlékszik valamire abból az időből.  

A kineziológia abban is segíthet, hogy feloldjuk azt a stresszt ami a baba elvesztése miatt terheli önt. Mivel ez egy összetett probléma, hisz többször is előfordult, ezért mindenképp javaslom a lelki okok feltárását.

Hargitai Andi
www.onismeret.net

 


Vissza a címlapra

Vissza a szakértők oldalára

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is