Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Hangtállal érkező kisbabák?

Nemrég botlottam bele a hangtál-terápiába, mint a meddőségi problémák kezelésének egyik lehetséges gyógymódjába. Elsőre nevetségesnek tűnt az ötlet, hogy a kisbabák egy csengő-bongó hangtálban lavírozva érkezzenek hozzánk, de amikor végigolvastam a működési mechanizmust, rá kellett döbbennem,  mégis van rá reális esély, hogy akár ez a terápia segítsen a meddőségi problémáid legyőzésében.

A rezgések birodalma

Emlékszel azokra a régi gyerekmesékre, amelyeken még a révész vitte át hajóval az utasokat a tó egyik oldaláról a másikra? Ha a révész épp a tó túloldalán volt, akkor a vízfelülethez közelebb hajolva a leendő utasok átkiabáltak neki a túlpartra. Mert hát a víz ugye vezeti a hangot…

Főleg ránk, nőkre jellemző az a szarvashiba, hogy hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról a tényről, hogy nemcsak a tavaknak, tengereknek van víztartalma, hanem a saját testünk mintegy 70 %-a is víz. (Ennek köszönhetjük aztán a korán megjelenő ráncainkat, hiszen nem pótoljuk folyamatosan a szervezetünk folyadék-szintjét.) Mivel a tested mintegy háromnegyede víz, ezért kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A testedre helyezett hangtálból kiinduló rezgések végigszaladnak a tested mintegy 100 billiónyi sejtecskéjén, szelíden előidézve a problémás területek gyógyulását.

Emellett nem szabad elfelejtkezni arról a csodálatos tényről sem, hogy amit Te szilárd testnek látsz, az valójában rezgő atomok milliárdja. A hangtálból kibocsátott rezgések pedig mintegy újrahangolják a szervezeted rezgéseit. Gyakorlatilag minden egyes sejtecskéd privát masszázsban részesül általuk.

Hogyan zajlik a kezelés?

Lefekszel egy kényelmes ruhában a kezelőágyra, vagy a földön kialakított fekhelyre. A terapeuta különböző méretű hangtálakat helyez a tested egyes pontjaira. Ezeket lágyan megüti egy filc ütővel, mire azok rezegni kezdenek. A hangjuk leginkább egy kívülről megütött harangra hasonlít. A rezgések koncentrikus körök formájában végigfutnak a testeden. Eközben kellemes, nyugodt lelkiállapotba kerülsz.

Ha nincs semmilyen energiablokk a szervezetedben, akkor a rezgés könnyedén átáramlik rajtad, és a lábujjaidnál, illetve a hajszálaid végénél kilép a szervezetedből. Ezalatt Te megnyugszol és ellazulsz.

Ha pedig az elinduló rezgés problémás pontba ütközik, akkor megmozgatva az atomokat, újrahangolja őket, észrevétlenül gyógyítva a szervezetedet.

Miért hat a hangterápia?

Mert a relaxált állapot hatására az agyad kikapcsol minden készenléti állapot-funkciót. Nincs szükség dopamin termelésére, teljesen ellazulsz. A rezgések és a hangtálak által kiadott hangok ugyanakkor segítenek a szerotonin hormon termelésében, szétáramlásában. Ez utóbbi fontos szerepet játszik a hangulatod és a szexualitásod alakulásában. A szerotonin-hiány közrejátszik a depresszió és a migrén kialakulásában is.

Milyen hatása van a hangterápiának?

A kezelés hatására tested feltöltődik energiával, erősödik az immunrendszered, javul a koncentráló képességed. Megszabadít a stressz okozta feszültségtől. Oldódnak az energiablokkjaid, enyhül a nyakadban, a válladban, a hátadban, vagy a derekad táján jelentkező fájdalom. (Természetesen csak ha általában vannak ilyen problémáid.) Segít az emésztési gondjaidon, oldja a hasi görcsöket. Nem utolsósorban pedig javít a keringési problémákon, helyreállíthatja a vérnyomást.

Amennyiben fogékony vagy a spirituális dolgokra, azt is elárulom, hogy a kezelés lehetőséget biztosít a fensőbb éneddel történő kapcsolat teremtésre is. Természetesen ehhez már nem elég ellazulnod, tudatos figyelem és némi ismeret szükséges a témában hozzá.

Ez új dolog egyébként? Én még sosem hallottam róla…

Én sem. Most olvastam róla először. Képzeld el, ennek ellenére ez egy nagyon régóta létező terápiás gyógymód. A természetgyógyászat most fedezte fel újra magának, de a tibetiek, a kínaiak, az ősi egyiptomiak és még sok más nagy kultúrájú természeti nép régóta alkalmazza.

Ezek a kultúrák harmóniában éltek a természettel, érezték a körülöttük, bennük működő energiákat. Szerintük az egész világ egy élő, energiafolyamokkal megtöltött organizmus. Eszerint az elv szerint ha az emberben szabadon és egyenletesen áramlik az életenergia, akkor egészséges. Ha megakad, akkor labilissá válnak az érzelmek, a negatív érzelmek pedig legyengítik a testet, és támadhatóvá teszik a betegségekkel szemben. A terápia pont ezeket a gátló energiablokkokat oldja.

Ha kíváncsi lettél erre a szelíd gyógymódra, akkor érdemes legalább egy alkalommal kipróbálnod, hátha segít. Az árak elég változatosak, léteznek egyéni és csoportos kezelések. Az egyéni kezelések ára a kicsit borsos 8-10.000 Ft környékén mozog, de csoportos kezelésen akár már 1.200 Ft-ért is részt vehetsz.

Amennyiben többet is szeretnél megtudni arról, hogy a negatív érzelmek és a stressz - amelyek a fent leírtak szerint akár hangtál-terápiával is kezelhetőek - miért akadályozzák meg a baba érkezését, a Lelki akadályok menüpontban bővebben olvashatsz róla. Ugyanitt természetesen megtalálhatod az ezeket megszüntető gyógymódokat is.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információ rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 

Közvetlen elérhetőségeim:
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is