Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Gyógyító lélegzet

Kineziológus barátnőm, Hargitai Andi web oldalán, az Ezo-műhelyen bukkantam a lenti gyakorlatra. Tudtad, hogy a légzés az egyik leghatékonyabb kalória-égető? Minél több oxigén jut a szervezetedbe, annál több kalóriát égetsz el. Ha  még azelőtt szeretnél megszabadulni néhány felesleges kilótól, mielőtt belevágnátok a baba-projektbe, akár a lenti gyakorlatsor is segíthet a célod megvalósításában.

Fontos! Ha már kisbabát vársz, vagy bizonytalan vagy még a következő terhességi teszt kimenetelében, akkor ne alkalmazz ilyen jellegű légzőgyakorlatokat, mert közben a hasadat is erőteljesen mozgatnod kell.

„A lélegzet roppant energiák felszabadítására képes, és nem csak a testi, de a lelki folyamatokra is hat.

A helyes légzés átalakíthatja életed, hisz nagy mértékben befolyásolja hangulataidat, érzéseid, és a gondolkodási mintáidat. Megnövekszik vele belső erőd, és ez segít túllépned a saját korlátaidon.

Tudtad-e, hogy a lélegzet milyen fontos a testünknek? A jóga erre különösen nagy hangsúlyt helyez.

Hisz :

  • a gyógyászatban az oxigéné a legfontosabb szerep
  • egy mély lélegzet 6-10szer több oxigént juttat a testedbe, mint a felületes légzés
  • agyad a belélegzett oxigén 80%-át felhasználja
  • nyirokrendszerünk tisztító folyamatait tudatos, és helyes légzéssel a tízszeresére gyorsíthatod, ezzel elindítva - tested méregtelenítését, és a fogyást is
  • a test legnagyobb izma a rekeszizom
  • a test salakanyagainak 70%-a a kilégzéssel távozik

Ebből is láthatod milyen nagyon fontos a légzés helyes megtanulása, és gyakorlása.

Mivel a tavasz kezdete igen alkalmas a tisztulásra, így most bemutatok neked egy salaktalanító, tisztító légzést, mely tűzlégzésként is (Kapalabhati) ismert.

Ennél a gyakorlatnál nagyon fontos, hogy leginkább a rekeszizom dolgozzon. Ellenőrzésként tedd a hasadra a kezed.
•    Ez a légzés tisztítja a légutakat, az arcüreget, és a homloküreget
•    Erősíti az idegrendszert
•    Tisztítja a vért
•    Emésztéskönnyítő
•    Serkenti a Lép, Máj, és a Hasnyálmirigy működését
•    Segít összpontosítani, és erősíti a tetterőt
 
Lépések
1. Szívd be a levegőt gyorsan az orrodon keresztül, 1 másodperc alatt
2. Fújd nagyon gyorsan ki ugyanennyi idő alatt a levegőt az orrodon keresztül, miközben a hasadat behúzod, mintha gyomron vágtak volna
3. Ismételd el a két lépést tízszer, majd egy mélylégzés után megint tízszer a tisztító légzést
 
Remélem sikerül neked is megérezned a légzés varázsát.”

Forrás: Ezo-műhely
 

Miért léptem be?


Kedves Kriszta! Véletlenül keveredtem oldaladra, megnézni, mit ír ez a weblap a Gynevacról, mely életem fő műve, értelme? Belépni pedig azért láttam szükségesnek, mert e pillanatban 2 tévedést szeretnék eloszlatni. Elől járóban elmondom, hogy nagyon jónak találtam a Gynevacról szóló ismertetést. Viszont sajnos azóta, hogy honlapunkon megjelent, az EU-hoz csatlakozás után az OGYI módosította a felírhatóságot. "V" jelűről "Sz" jelűre változtatta, ami azt jelenti, hogy "szakorvosi javaslatra rendelhető". Ez elég baj, mert egyrészt ezzel megnehezíti sok paciens hozzájutását, mert a szakorvosok bizonyos egyéni érdekeik miatt gyakrabban nem javasolják, mint amennyire igen. Másrészt érthetetlen is, hiszen az "ikertestvérét", amit Németországban gyártanak, szabadon felírhatja 1981 óta minden orvos, sőt még van, ahol társadalombiztosítási támogatást is adnak rá. Másik dolog, amit szeretnék kijavítani, nem a Gynevacról szól. A "sterilitás" = a meddőséggel. (Vagyis téves információ, hogy nem azonos). Van még "infertilitás", ami valóban nem azonos, ez azt jelenti, hogy a magzat kihordási képtelensége. Vetélések, meghalt koraszülések miatt. Egyébként szeretném még elmondani, hogy nekem az a "hobbim", hogy mindent megtegyek azért, hogy a párok ne műtőasztalon, hanem a hitvesi ágyban nemzzenek utódokat. Úgy látom, hogy ez nagyon fáradságos, sziszifuszi munka, sok időt igényel, és ezért a nőgyógyászok nagy része nem is akar foglalkozni ezzel, pedig a nők azt hiszik, hogy aki nőgyógyász, az ért ehhez is. Nem így van, nagyon sokszor egyetlen gyógyszer próbálkozása után irányítják a meddőségi centrumokba, ahol elmondásuk szerint a nők "futószalagra kerülnek", és én ebben látom az okát, hogy e centrumok eredményessége mindössze 20 % körüli (ha őszinték), akkor is, ha mást állítanak. Én arra vagyok büszke, hogy magam kis rendelője segítségével sok ezer gyermek köszönheti nekem, hogy megszülethetett. Nem feltétlenül szeretném, hogy amit itt írtam, egy az egyben nyilvánosságra kerüljön, de nem látom a lehetőséget a személyes beszélgetésre. Viszont szívesen segítenék itt is a babát akaróknak. Üdvözlettel Erazmusz (dr. LE)

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is