Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Gynex - meddőségi problémákra is jó lehet

Ha már rengeteg fogamzássegítő módszert kipróbáltál, és még mindig elkerülnek a gólyák, akkor talán a Gynex-re van szükséged. Én sosem használtam, de sok kismama imába foglalja a nevét, akik 1-3 hónapos Gynex szedést követően lettek várandósak.

Mi az a Gynex?

Egy komplex szer. 15 gyógynövényből álló koncentrátum, amelyet csepp formájában kell szedni. A közhiedelemmel ellentétben nem homeopátiás szer, hanem bioinformációs.

Ez nekem magas… mi az a „bioinformáció”?!

Nem csak Neked. Én is csak akkor értettem meg, amikor utána néztem. A lényege: a Gynex olyan klasszul van összeállítva, hogy nem csak a testedben, de a lelkedben lévő problémákkal is foglalkozik. A gyógynövények mellett különböző kristályok energiáit is tartalmazza, és a homeopátia, a fitoterápia, az aromaterápia és a biorezonancia  ismereteit is felhasználják az előállításánál.

A készítmény szedésekor a benne lévő gyógynövények és gyógyhatású rezgések egyszerre fejtik ki a hatásukat a szervezetedben, és – babatervezési szempontból – oldják a várandósság testi és lelki gátjait. Míg a gyógynövények a testi tüneteket orvosolják, addig a bioinformációs összetevők a betegségek okait szüntetik meg.

Már hogy tartalmazhatna „rezgéseket” egy csepp?!

Roppant egyszerűen. A Földön minden rezgő atomok sokaságából áll. Te is. A víznek pedig van egy olyan sajátos tulajdonsága, hogy megőrzi a benne hordozott anyagok információ értékét – tulajdonképpen átveszi a rezgésüket. Ezen az elven alapulnak a homeopátiás készítmények, a Bach-cseppek, vagy épp a kristálycseppek. És ugyanezt az elvet alkalmazzák a Gynex előállításánál is. Nem maguk a konkrét ásványok kerülnek a cseppbe, hanem a víz által átvett rezgésük. Ha ez neked így nagyon „elvont”, akkor itt bővebben is olvashatsz kicsit erről a témáról: (Kristálygyógyítás, Öngyógyítás virágokkal)

Mire hat?

Elsősorban a hormonrendszeredre. Ezen keresztül pedig az egyes szerveidre. Hiszen a hormonrendszerednek nem csak a megtermékenyülés során van szerepe. A pajzsmirigyen keresztül a hormonok részt vesznek az anyagcsere folyamataid szabályozásában is.

Milyen problémák esetén érdemes alkalmazni?

A forgalmazó ajánlása szerint a következő esetekben:
-    nőgyógyászati gondok
-    női meddőségi problémák
-    pajzsmirigy alulműködés
-    elhízás (amennyiben az pajzsmirigy probléma következménye)
-    vírusfertőzések, csökkent immunitás
-    rossz fogak
-    ízületi gyulladás
-    gyomorgyulladás
-    prosztatagyulladás
-    férfi meddőség
-    hajhullás
-    sclerosis multiplex esetén a terápiák kiegészítéseként

Miért hatásos pajzsmirigy alulműködés esetén?

Mert a benne lévő hólyagmoszatnak jódtartalma van. De a Gynex-ben lévő fitoösztrogének is jótékonyan befolyásolják az alulműködő pajzsmirigyet.

Most akkor ez egy hormontartalmú szer?!

Dehogy!   A fitoösztrogén nem hormon. Ez egy növényi alkotórész, amely azonban bár sokkal-sokkal gyengébben, de az ösztrogénekhez hasonló módon befolyásolja a női szervek tevékenységét.

És mi a helyzet a meddőségi problémákkal?

Ezek a bizonyos fitoösztrogének – mivel hormonszerűen hatnak – javíthatják a méhnyálkahártya állapotát. Enyhíthetik a menstruációval (fájdalmas menstruáció, pecsételő vérzés) vagy épp a klimaxszal együtt járó kellemetlen tüneteket. Megszüntethetik a folyásokat.

A benne lévő hatóanyagok a forgalmazó ígérete szerint harmonizálják az agyalapi mirigy, a tobozmirigy, a csecsemőmirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a hasnyálmirigy, a mellékvese, a petefészek működését. Emellett előnyösen hatnak a lép, a tüdő és a vastagbél működésére is.

Szedhető hormonkezelés mellett?

A forgalmazó ígérete szerint igen. De szerintem mindenképp egyeztess a szedése előtt a kezelőorvosoddal.

Lelkileg mire számíthatok?

Ha a felsorolásban szereplő jellemzők gyakran előfordulnak Nálad, akkor Neked is jó lehet a Gynex:  siránkozó kedv, szomorúság, érzelmi labilitás, lámpaláz, idegesség, akaratgyengeség, önsajnálat, dekoncentráltság, másokért való túlzott aggódás, nehézkes felfogás, lassabb gondolkodás, az emlékezőképesség romlása.

Lelkieket tekintve tehát a szedést követően a fenti tünetek javulására, illetve megszűnésére számíthatsz.

Kár, hogy a párom nem szedheti…

Dehogynem. A benne lévő fitoösztrogének állítólag a férfiakra is pozitívan hatnak, mert növelik a tesztoszteron receptorok számát.

Mennyi van egy üvegben?

30 ml koncentrátum van benne, ami ugyanannyi a koncentráció miatt, mintha megvennél egy 400 ml-es oldatot.

Mennyi ideig tart egy kúra?

Egy kúra időtartama három hét. Utána iktass be egy hét szünetet, majd lehet folytatni a kúrát.

Hogyan szedjem?

Bevétel előtt a készítményt mindig alaposan rázd fel. Ezzel hozod működésbe ugyanis a bioinformációs összetevőket. Nyomd ki a cseppentőből a korábban benne maradt folyadékot, és szívj fel egy új adagot. Fél órával étkezés előtt, vagy után vedd be a szert. Közvetlenül a nyelved alá cseppents belőle, vagy egy pohár vízbe csöpögtesd bele, és így idd meg.

Ha megelőzésre használod a szert, akkor általában naponta 1-3 cseppet érdemes bevenni. A regenerációs adag 9-27 csepp. Most akkor mennyit szedj? Hát igen, nem egyértelmű a pontos adagolás, ezért is érdemes szakembert felkeresned. A forgalmazó azt írja, hogy krónikus (idült) megbetegedés esetén a minimális (naponta 3-szor 1-3 cseppes) adaggal kezdj, és fokozatosan növeld a cseppek számát. A második héten már 3-szor 2-4 cseppet, a 3. héten háromszor 3-5 cseppet érdemes bevenni. A következő kúrát az előző kúra végén szedett cseppek számával folytasd, ami ismét fokozatosan hetente 1-1 cseppel növelhető, amíg eléred a maximális adagot (naponta 3-szor 9 csepp).

Akut (heveny) megbetegedés esetén viszont kezdetben a maximális adagot kell bevenni. Ez annyit jelent, hogy az első héten 3-szor 7-9 cseppet, majd a második héten már csak naponta 3-szor 6-8 cseppet, és így fokozatosan csökkentendő a cseppek száma.

Nagyon fontos! Mivel a készítmény méregtelenít, sok vizet kell fogyasztanod a szedése alatt!

Van mellékhatása?

Elvileg – a forgalmazó szerint – nincs. Nem tartalmaz alkoholt sem cukrot, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Hiányzik belőle a színezék, és kihagyták belőle a mesterséges adalékanyagokat is.

Viszont előfordulhat, hogy átmenetileg romlik az állapotod. Ebben az esetben csökkenteni kell az adagot mindaddig, amíg a kellemetlen tünetek megszűnnek, és csak utána szabad visszatérni az eredeti adagoláshoz. A forgalmazó szerint a szer adását ebben az esetben sem ajánlatos félbeszakítani, mert ez csak egy pozitív regenerációs reakció.

Elkezdhetem önállóan szedni?

Elvileg igen, ha a leírás alapján úgy látod, hogy pont erre lenne szükséged. Ugyanakkor… nem hallgathatom el, hogy találkoztam negatív tapasztalatokkal is, tehát érdemes előtte szakember (természetgyógyász) segítségét kikérned, aki kiteszteli (kineziológiával, biorezonanciával), hogy valóban szükséged van-e erre a szerre a szervezetednek. Továbbá azt is ellenőrzi, hogy hányszor és hány cseppet kell szedned.

A forgalmazó egyébként azt írja, hogy komolyabb egészségügyi problémák, és krónikus megbetegedések esetén  a helyes adagolás meghatározása céljából konzultálj a kúra megkezdése előtt orvossal vagy természetgyógyásszal.

Feltétlenül egyeztetned kell orvossal ha pajzsmirigy-gyulladásban (thyreoiditis), pajzsmirigy-túlműködésben (hyperthyreosis), illetve magas vérnyomásban szenvedsz. Orvossal történő konzultáció nélkül nehogy elkezd a kúrát!

És ha közben várandós leszek?

(Szerintem) azonnal hagyd abba a szedését, ha tudomást szerzel róla, hogy várandós vagy. Ezzel kockáztatod a legkevesebbet. A forgalmazó egész pontosan így fogalmaz: „terhesség esetén csak az orvossal való konzultáció után alkalmazza”.

Tapasztalatok

Saját tapasztalatot nem tudok felmutatni, úgyhogy álljon itt néhány idézet más lányoktól, akik viszont kipróbálták. Közzéteszem a pozitív és negatív tapasztalatokat is, mert úgy gondolom, hogy csak így lehet mindenki számára teljes a kép.

Nem tudom, hogy akik negatív tapasztalatokat szereztek, vajon betartották-e a forgalmazó ajánlását, miszerint ebben az esetben csökkenteni kell a cseppek számát a tünetek elmúlásáig, és folytatni a kúrát, vagy azonnal abbahagyták. De idézet egy leányzótól: „ami először káosznak tűnik, abból később rendszer lehet”, tehát lehet, hogy ők nem szedték kellő ideig. De mivel nem vagyunk egyformák, én továbbra is kitartok az álláspontom mellett: a szedése előtt konzultálj hozzáértő szakemberrel.

Pozitív tapasztalatok
Negatív tapasztalatok
„nekem szépen rendbevágta a ciklusomat” „soha életemben nem volt barnás pecsételésem, na ettől volt, peteérésemet sem segítette”
„a hetem pecsételgető vérzéssel telt, és semmi görcs, pedig nagyon szoktam görcsölni” „én szedem 8 hónapja, igazából nem veszek észre változást”
„az ovuláció környékén tapasztalható hüvelyi nyálkámon vettem észre a változást. és lényegesen csökkentek a pms-es tüneteim, abszolút nem görcsöltem az utolsó mensimnél”
„egyenlőre nekem kitolta a ciklust. A mensim helyett pedig csak pecsételgető vérzésem van. majd meglátjuk, hogyan alakul a továbbiakban”
„rendeződött a ciklusom, időre megjött, sokkal nyugisabb vagyok” „szeptember elejétől kezdtem el szedni a Gynex cseppeket. sok jót nem tapasztaltam, az addig teljesen kiszámítható, rendszeres ciklusomat teljesen felborította, kimaradt”
  „nekem 24 napra jött meg igaz, de: nem volt napokig barnázásom és abszolút semmi görcs nem volt, ami meglepő volt, ugyanis rettenet fájdalmaim szoktak lenni” „én 3x3 cseppet szedtem, de nekem nem használt. még Clostyval együtt sem, mert így sem lett 3 hónap alatt megfelelő peteérésem”
„2 cseppel kezdtem, ezt növelni kellett, most 6 cseppnél tartok. az első hónapban nem észleltem változást, a második hónapban a lerövidült ciklusomat helyreállította 28 napra”
„én asszem 4 hónapig szedtem a gynexet, hormoneredményt is néztünk, elvileg jó volt, de mégsem lett baba belőle”
„egy hónapnyi szedés eredménye itt lapul a pocakomban” „én 3 hónapig szedtem és engem teljesen összezavart... azóta elég sok minden nincs rendben nálam...a ciklusomat kavarta össze”
„mi kipróbáltuk a Gynexet, a férjemmel mindketten szedtük. nekünk nagyon bevált, mert 1,5 hónap után lett egy pozitív tesztem”
„mi a párommal egyszerre szedtük hónapokig, több üveggel. semmi bajunk nincs, ami orvosilag igazolhatná a babátlanságunkat, eltelt már 1 év is azóta és még mindig semmi. :(„
„én 8 hónapon keresztül néztem a peteérésem pisilős ovu teszttel, ami 1 napig volt halvány, majd erősödött, de talán éppen hogy csak olyan erős mint a másik csík, soha nem erősebb. majd megint nap egy halvány. viszont a második gynexes hónapban 2 nap halvány, 2 nap nagyon erős második csík és 1 nap halvány. tehát biztos valamit felerősített.” „a Gynex semmit nem segített,a barátcserje kapszulát 3 hónapja szedem, és már most látszik,hogy rendbe rakta a ciklusomat”
„9 hónap próbálkozás után pozitív lett a tesztem, úgy, hogy az utóbbi két hónapban szedtem a cseppeket, és bejött”
„én 2 hónapig szedtem, de fájdogált tőle a hasam úgyhogy abba hagytam. baba nem lett”
„én a szűnni nem akaró hüvelygyulladásra szedtem. és láss csodát, elmúlt” „nekünk nem segített a Gynex, bár nagy reményeket fűztem hozzá”
„én 2 hónapja szedem, napi 9 cseppet. eddig 4 hét helyett mindig 6 hétre jött meg. első hónap után  egy héttel lerövidült a ciklusom, és most már csak két napot késett”  
„múlt hónapban volt a 3 hetes csepp kúrám, eddig is ovulációs teszteltem, de a gynex-es hónapban majd leugrott úgy üvöltött a pozitív ovu teszt”   
 

 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információk rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 
 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba
 
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is