Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Csodainjekció?! (GYNEVAC-kúra)

Van egy injekció, amelyről legendák keringenek a meddő nők között. Hiába vagy már túl rengeteg meddőségi kivizsgáláson, kezelésen, sikertelen lombikbébi programon, állítólag elég néhány szúrás a popsiba, és megtörténik a csoda: ott a két csík a terhességi teszten.

Nem lenne teljes tehát a fogamzássegítő eszközök listája, ha kimaradna belőle ez a bizonyos csodainjekció: a GYNEVAC.

Varázslat vagy szemfényvesztés?

Jó néhány orvos szkeptikus a csodahatást illetően, ellenpéldának viszont ott az a rengeteg Anyuka, akik a GYNEVAC kezelés után várandósak lettek. Néhány orvos tamáskodásának – természetesen ez nem minden orvosra igaz – az is lehet az oka,  hogy a „meddőségipar” nagy biznisz. Nyilván jobban jár anyagilag az az orvos, akinek minden alkalommal fizetünk a hosszadalmas meddőségi kivizsgálások, beavatkozások során, mint az, aki bead néhány szurit, és hipp-hopp van egy kismamája.

Abban viszont igazuk van, hogy a GYNEVAC nem csodaszer, és nem képes mindenkin segíteni. De hatásos alternatíva lehet azoknak a nőknek, akik meddőségi problémákkal küszködnek, akik hiába várnak a baba érkezésére, vagy egyszerűen csak babát terveznek, és úgy szeretnének teherbe esni, hogy előtte mindent elkövettek annak érdekében, hogy náluk ne merüljenek fel a későbbiekben vetélést, koraszülést okozó tényezők.

Hogyan hat ez a furcsa nevű szer?

Mint a tested jó néhány részén, a hüvelyedben is élnek úgynevezett hasznos hüvelyi baktériumok: a lactobacillusok. Ezek a lactobacillusok azonban bizonyos esetekben kórokozóként is funkcionálhatnak. Ilyenkor tapasztalhatsz valamilyen hüvelyi fertőzést, gyulladást.

A hüvelygyulladást leggyakrabban három tényező okozhatja. A Trichomonas vaginalis nevű ostoros egysejtű, amely szexuális úton, vagy a közös fürdők (uszoda, strand, zuhanyzó) használata során jut be a hüvelyedbe, a bakteriális vaginosis (bakteriális hüvelygyulladás), amely antibiotikumos kúrákat követően alakul ki, illetve a gombás fertőzés. Ezek a fertőzések teszik ki a hüvelygyulladások 90 %-át.

A Trichomonas vaginalis egysejtű a lactobacillusok által termelt tejsav elfogyasztásával lúgos irányba tolja el a hüvelyed PH értékét, ami kedvező talajt biztosít a baktériumok burjánzásának. A magasabb PH értéken a lactobacillusok is erősen elszaporodnak, és így már károsíthatják a hüvely nyálkahártyáját. Az egysejtű a mozgásszerveivel sajnos „magasabbra” is mászhat, eljuthat a petevezetékedbe, a petefészkeidbe, a méhedbe, és így gyulladást okozhat a többi szervedben is. A nők legalább 20 %-a (bizonyos kutatók szerint 40 %-a) átesik ezen a fertőzésen.

A bakteriális hüvelygyulladás pont ellenkezőleg „működik”. A hasznos lactobacillusaid száma jelentős mértékben lecsökken, ezzel párhuzamosan viszont elszaporodnak a kórokozó baktériumok. Ez a gyulladás csak Neked kellemetlen, a párodnak nem okoz problémákat. A gyulladás kialakulását segítheti, ha gyakran váltasz szexuális partnert, ha méhen belüli fogamzásgátló eszközt használsz, ha dohányzol, illetve ha antibiotikumos kezelésben részesültél, mert a kúra alatt megbomlik a hüvelyflórád normális egyensúlya.

Általában abban a téveszmében élünk, hogy a hüvelyi gombás fertőzést az uszodákban, strandon, WC-ben szedjük össze. Ez az esetek egy részében valóban így van, sokszor azonban elég egy antibiotikum, vagy szteroid kezelés, vagy a szénhidrát-anyagcsere felborulása, és a hüvelyben egyébként normál esetben kis számban létező gombák pillanatok alatt elszaporodnak, és gyulladást okoznak.

Sajnos a Trichomonas fertőzésnek, illetve a bakteriális hüvelygyulladásnak elég komoly negatív következményei lehetnek a babatervezés szempontjából. A hüvelyi gyulladást követően előfordulhat:

•    méhnyálkahártya gyulladás
•    petevezeték - petefészek gyulladás
•    kismedencei gyulladások
•    meddőség
•    vetélés
•    koraszülés.

A GYNEVAC úgy hat, hogy visszaállítja a hüvelyed normális PH értékét és ezzel csökken, illetve megszűnik a gyulladás. Emellett erősíti az immunrendszeredet is. A vakcina hatása tartós, a forgalmazó szerint a nemi szervek gyulladásainak a jelentős részét gyógyítja.

Oké, beadatnám. Hogyan juthatok hozzá?

A GYNEVAC vényköteles gyógyszer, amit orvossal kell felíratni. Elvileg a háziorvosok is felírhatják. Az ára 9.000 Ft körül van, a TB nem támogatja.

A tejsavbacillusból készült injekciót a popsidba kell beadni. Egy kúra öt ampullából áll, és tíznaponta ajánlott egy injekciót beadatni. A kúra szükség esetén félévente ismételhető. És a feketeleves: sok esetben érdemes az injekciót a párodnak is beadatni, hogy elkerüljétek az úgynevezett ping-pong effektust: egymás oda-vissza fertőzését.

Az injekciót a felhasználásig a hűtőszekrényben kell tartani.Az injekciót beadó személynek mindig csak egy ampullát szabad a kezébe adni, mert előfordult, hogy egyszerre az egész dobozzal beadták valakinek.

Miért kell a leendő Apának is injekciót kapnia?

Mert a kis piszok Trichomonas ostoros sajnos a férfiak húgy-ivarszerveit is megfertőzheti. Megtelepszik a húgycsőben, a prosztatában, a húgyhólyagban, de náluk csak ritkán okoz tüneteket, így ők észre sem veszik a betolakodókat. Emiatt a fertőzést náluk nehezebb is kimutatni. 

Szintén fontos a partner kezelése akkor, ha visszatérő bakteriális hüvelygyulladásod van, hiszen ilyenkor a kórokozó baktériumok a szexuális együttlétetek során a párodtól ismét visszakerülhetnek a hüvelyedbe.

Néha nem elég a GYNEVAC

Vannak esetek, amikor a GYNEVAC önmagában nem biztos, hogy elég. Például ha gyakran van hüvelyi folyásod, akkor a GYNEVAC mellé ajánlatos lehet lactobacillust tartalmazó hüvelykúpot is bevetni, például Protexin gynophylus hüvelykapszulát, vagy Floragynt. Mindkettő recept nélkül is kapható a gyógyszertárakban. Fontos tudnod, hogy a Protexint kúraszerűen kell alkalmazni (1-2 dobozzal), ami azt jelenti, hogy a kúra folyamán a dobozban lévő összes hüvelykapszulát fel kell használni, nem szabad elrakni belőle "ínségesebb időkre". Dr. Lázár Erika - a GYNEVAC "nevelőanyjának" és zászlóvivőjének tanácsa szerint - néhány hölgynél célszerű pár cikluson keresztül minden menses után végigcsinálni egy Protexin kúrát (napi két hüvelykapszula), mert egyeseknél nehezen tapadnak meg a laktobacillusok.

Ha viszont életedben először tapasztalsz hüvelyi folyást, akkor a kezelés során elég a GYNEVAC-ot alkalmazni.

Ha a folyást Trichomonas vaginalis fertőzés okozza, akkor Tinidazole tablettát is szedni kell a GYNEVAC mellett, méghozzá a pároddal együtt, különben a ping-pong effektus miatt visszafertőzitek egymást.

Nincsenek meddőségi problémáim, csak babát tervezünk

Ha nincsenek meddőségi gondjait, de babát terveztek, akkor is hasznos lehet számodra az injekció.

A GYNEVAC forgalmazójának a honlapján közzétett adatok szerint ha minden babát tervező nő megkapná ezt a kúrát védőoltásként, a meddőségi problémák 1/3-a ki sem alakulna, a koraszülések 40 %-át meg lehetne előzni, és a spontán vetélések fele elkerülhető lenne.

Kinek javasolja a forgalmazó a kúrát?

  • Azoknak, akik állandóan erős hüvelyi folyással küzdenek.
  • Akinek krónikus nőgyógyászati gyulladásaik vannak
  • Meddőségi problémákkal küszködőknek.
  • Clostylbegyt kúra előtt állóknak, mert a kezelés eredményességét kétszeresére emelheti, hiszen a hormonális meddőséggel küszködő nőknél is megtalálhatóak a krónikus gyulladások.
  • Akik inszemináció, illetve lombikbébi program előtt állnak, mert ezek eredményességét fokozhatja a GYNEVAC-kúra.
  • Azoknak, akik már többször is elvetéltek, még a következő terhesség előtt javasolja a forgalmazó egy kúra végigcsinálását.
  • Babatervezőknek, akik még a várandósság előtt szeretnének minden olyan problémát megszüntetni, amely a későbbiekben gátja lehet a gyermekáldásnak, illetve vetélést, koraszülést okozhat.

Mellékhatások

Az első oltások után helyi izomlázszerű húzó fájdalmat, esetleg az oltás utáni napon lázat érezhetsz, amely 24-48 órán belül megszűnik. A következő oltások során ezek a tünetek csökkennek, vagy megszűnnek.

Mikor nem javasolt a kúra?

Ha Formalin és Thiomersal túlérzékenységben szenvedsz. Nem ajánlatos továbbá végigcsinálnod a kúrát ha éppen lázas vagy, valamilyen akut fertőző betegséged van, súlyosabb szív-, máj-, vese- és érrendszeri megbetegedésben szenvedsz, vagy acut polyarthritis illetve immundeficiens állapot áll fenn nálad.

Függ-e a kezelés a menstruációs ciklustól?

A GYNEVAC-nak semmi köze a hormonokhoz, így a kezelés is független a ciklusod kezdetétől és végétől. Bármikor elkezdhető a kúra.

Jelenleg hiánycikk!

A GYNEVAC a cikk írásakor hiánycikk. Értesüléseim szerint a GYNEVAC előállítására szolgáló laborban jelenleg a H1N1 oltóanyagot állítják elő. Aktuális információ a GYNEVAC honlapján keresztül kérhető a forgalmazótól.
 

Szeghy Krisztina
Családsegítő konzulens, pszichológiai mentor

További információ rólam és az általam végzett Babahívogató Programról: 
 

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

Sziasztok!Sajnos nincs már


Sziasztok!Sajnos nincs már meg a Gynevacom tovább tudtam passzolni.

Sziasztok.Nekem megmaradt egy


Sziasztok.Nekem megmaradt egy doboz,szívesen átpasszolnám,ha valakinek szüksége lenne rá.Megrendeltem és mire megérkezett a baba is megérkezett:))))))Ha érdekel valakit az email cimemen írhat: pmartika [at] t-online [dot] hu.

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is