Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Fiút vagy lányt? - a természet befolyásolása

Az általam ismert kismamák általában arra a kérdésre, hogy fiút  vagy lányt szeretnének, azt válaszolják, hogy „mindegy, csak egészséges legyen”, és ez így is van rendjén. Ugyanakkor előfordulhat, hogy egy többgyermekes – és ráadásul csak fiú vagy csak lány gyermekekkel rendelkező – család újabb próbálkozásra már szeretne egy másik nemű gyerkőcöt is. Ilyenkor nem árt tudni, hogy teljesen természetes úton lehet némi ráhatásunk a dolgok alakulására, bár nem garantált, hogy ezúttal a várva várt kisfiú vagy kislány gyermek jelentkezik újabb utódként.

Tudományos alapok

A női petesejt X, míg a férfi spermium X és Y kromoszómát is hordozhat. Azt már tudjuk még korai biológiai ismereteinkből, hogy a két sejt egyesülésekor az XX kromoszómás utódaink kislányok, míg az XY kromoszómás babócák kisfiúk lesznek. A baba nemét tehát az apa "kiskatonája" által hordozott kromoszóma típusa határozza meg.

Az Y, illetve X kromoszómát hordozó spermiumok alakjukban és tulajdonságaikban is eltérnek egymástól. Az X-spermium feje lapos, míg az Y-spermiumé kerek. Az X-es spermiumok erősebbek, de lassabbak, míg az Y-t hordozó spermiumok kisebbek, gyengébbek, de gyorsabbak. Így ha pontosan az ovuláció időpontjában szeretkeztek, nagyobb esély lesz fiúgyermek fogantatására, hiszen az Y-spermiumok gyorsabban bevetésre kerülnek, mert kisebb testük és gyorsaságuk révén hamarabb odaérnek, mint az X-spermiumok. Ha viszont még az ovuláció előtt vagytok együtt, akkor valószínűbb az esély egy kislány születésére, mert az Y-spermiumok az ovuláció időpontjára már elpusztulnak, míg az életképesebb – de lassúbb – X-spermiumok a tüszőrepedéskor még izgatottan várják az akció kezdetét.

Környezetváltozás

Mivel a születendő gyermek nemét a spermiumokban található kromoszóma határozza meg, ezért a nemet gyakorlatilag a spermiumok tulajdonságai alapján a petesejthez vezető út „módosításával” tudjátok befolyásolni.

A savas környezet elpusztítja a gyengébb Y-spermiumokat, ezért a hüvely savas közegét erősítve alkalmat adhattok az X-spermiumoknak a győzelemre. A savasítást a közösülés előtti ecetes vízzel történő hüvelyi öblítéssel tudod elérni. Ellenkező nemű baba születésének támogatásához lúgosítani kell, amelynél az öblítést szódabikarbónás vízzel érdemes végezni.

Mivel a női orgazmus során a hüvely kémhatása lúgosra változik, ezért ez már eleve a fiúknak kedvez, tehát némelyek álláspontja szerint amennyiben kislányt szeretnénk, a dolog ezen élvezeti részéről érdemes lenne lemondani. (Ilyenkor viszont elveszik az a bizonyos „felszippantó” hatás, amely egyébként segítené a teherbeesésedet. De ez a Te döntésed.)

Pózok

Mélyebb behatolás esetén a fiúknak, a felszínesebb behatolás esetén a lányoknak van nagyobb esélye a fogantatásra. Ennek egyrészt értelemszerűen az X és Y spermiumok különböző gyorsasága az oka, másrészt a hüvely kémhatása, amely a bemenetnél savasabb.

Megfelelő időzítés

Számomra ez tűnik a legnehezebben „belőhető” befolyásolási módnak. Ahhoz, hogy kisfiad szülessen, a legalkalmasabb időpont a szeretkezésre az ovuláció előtti 2. napon kezdődik. Ezt megelőzően nem szabad szeretkezni, hiszen akkor a hosszabb élettartamú X-spermiumok még vígan bulizhatnak benned az ovuláció időpontjában, és így orrhosszal előbb érnek célba, mint az épphogy behatoló Y-spermiumok.

Ha kislányt szeretnél, akkor az ovuláció előtti 3. napon szeretkezz utoljára, és utána álljatok le, nehogy a gyorsabb Y-spermiumok érjenek célba.

A spermiumok állapota

A férfi is tudja befolyásolni a spermiumok arányát a szeretkezés előtt. Ha fiút szeretnétek, állítólag érdemes előtte az apajelöltnek forró fürdőt vennie. Nem bizonyított tény, hogy a szeretkezés előtt a férfi részéről elfogyasztott egy csésze kávé is az Y-spermiumoknak kedvez.

Táplálkozás

Ha lányt szeretnétek, a következő termékeket érdemes fogyasztanod:  tejtermékek, rizs, szárnyasok, saláta, zöldbab, spenót, ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper.

Ha fiút szeretnétek, akkor sós ételek, sokféle hús, zöldségek (kivéve a fent felsoroltak), kenyér és tészták fogyasztása ajánlott.

Tudnivalók a nemi arányokról

A nemi arányok – azaz a férfiak és a nők egymáshoz viszonyított száma – az élet három szakaszában (megtermékenyítés, születés, születéstől a halálig) jelentősen eltérő.  

A megtermékenyítés után az összes megtermékenyült embrió összesen 70 %-a vagy természetes, vagy mesterséges úton elvetél. (Szörnyen nagy számadat.) Ezeknek az embrióknak a vizsgálata során azt állapították meg, hogy a természetes vetélések során sokkal több volt a meg nem született kislány, mint kisfiú, azaz a női szervezet sokkal több lányemberiót vet ki a terhesség korai időszakában, mint fiút.

Ez a terhesség későbbi szakaszában változik, az első pár hétben már inkább a fiú magzatok szelektálódása a jellemző. Ennek ellenére a születés időszakában még mindig több fiú születik, mint lány, de ez az arány napjainkban folyamatosan tolódik el. 

A fentieknek az az oka, hogy a fiú magzatok a külső környezeti behatásokra érzékenyebben reagálnak, mint a lányok. Ilyen káros hatások: környezeti szennyezés, ólom, rovarirtó szerek, stb., amelyek erősebb negatív hatással bírnak a fiú magzatokra, mint a lányokra. A férfiak ilyen jellegű gyengesége a női nemmel szemben az életük folyamán is fennáll, és legfőképp időskorban ütközik ki.

Érdekesség, hogy megfigyelések szerint háborúk előtt jóval több fiú születik, mint lány.  

A születendő gyermek nemének befolyásolásában a Jónás-naptár alkalmazása is segítségedre lehet. Itt megtudhatod, hogyan készítheted el a saját Jónás-naptáradat: Jónás naptár.
 

Szeghy Krisztina
pszichológiai mentor, családsegítő konzulens

Késik nálatok a gyermekáldás? Azt gondolod,  lehet, hogy ennek lelki oka van? Akkor érdemes megnézned, hogyan és miben segíthet a Babahívogató Program, amellyel a termékenységi problémák lehetséges lelki okait próbáljuk feltárni közösen a leendő anyukával:

Babahívogató Program - hogy mielőbb jöjjön a baba

Szeghy Krisztina
Pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
20/255-62-69
szeghykrisztina [at] gmail [dot] com
www.szeghykrisztina.hu

 

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is