Töltsd le most!

 

INGYENES MINIKÖNYV!

 

A hormonműködés befolyásolása természetes úton

Töltsd le itt: Hormonműködés befolyásolása

Adatkezelés

Az oldal használatával elfogadod az Adatkezelési szabályzatban írtakat. 
A szabályzatot itt tudod elolvasni: 
Adatkezelési szabályzat

Navigáció

Szavazás

Mióta próbálsz teherbe esni?:
A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Dr. Lázár Erika válaszok (1-100)

 

Dr. Lázár Erika

szülész- nőgyógyász szakorvos

http://drlazarerika.hazipatika.net, tel.: 06-30-9710-150

 


KÉRDEZZ - FELELEK


Szakértőnknek a kérdéseidet ide kattintva teheted fel:

Küldj egy kérdést szakértőnknek!

Szakértőnk a feltett kérdésekre néhány napon belül válaszol. A válaszadásig szíves türelmedet kérjük.



A lenti kérdések és válaszok archiválva vannak. A Dr. Lázár Erikához érkezett legújabb kérdéseket és válaszokat itt tudod megtekinteni:
Dr. Lázár Erika - aktuális kérdések


1. kérdés / 2011.02.10.  14:57, Szilvia

Tisztelt doktorno! En Angliaban elek ahol eletemben negyedik de Angliaban elso Ivf re keszulok.Kerdesem azzal kapcsolatos,hogy novel itt is elvegeznek egy csomo vizsgalatot mielott belevagnanak az Ivfbe tavaly majusban kivettek mindket petevezetomet novel azok tele voltaic folyadekkal,es az itteni drno szerint ez okozhatta a megnem tapadast(ez volt a god az elso harom Ivfemnel ) mert hogy ez a folyadek kimosta a babakat ahogyan atcsordogalt a mehembe szinte a ET utan azonnal. A kerdesem az lenne On szerint ez lehetseges? Ha oven, az itteni intezet ezt nem latta az Uhn? Vagy esetleg hiba volt kivetetnem a petevezetomet es elvetni a lehetoseget,hogy valaha spontan babank legyen? Nagy remenyekkel indulok neki most a negyediknek Abban a hiszemben hogy megtalaltak a gondot de szeretnem az on velemenyet is meghallgatni. Koszonettel L. Szilvia

Kedves Szilvia!

Lehet, hogy már egyszer válaszoltam a kérdésére.  Most azért ismét elmondom, hogy ez a "visszacsorgás elmélet" csak egy feltevés, szerintem egyáltalán nincs bizonyítva. Sokkal inkább valószínű, hogy a petevezeték elzáródása a korábbi gyulladások következménye, és ezek a gyulladások krónikusan most is meg vannak. Főleg az a baj, hogy a méhnyálkahártya is érintett, és emiatt az embrió nem tud beágyazódni a méhnyálkahártyába, nem tud táplálkozni. Ha van lehetősége Gynevac szuszpenziós injekciót beszerezni, akkor azt adassa be magának, a férjével együtt, az a legjobb gyógyszer a krónikus gyulladás meggyógyítására. Ez valóban növeli az esélyét a sikeres terhességnek.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


2. kérdés / 2011.02.10. 19:31, Noémi

Tisztelt Dr. Nő! Kedden(02.08.) voltam nőgyógyászati vizsgálaton és akkor mondta a dokim hogy lát egy érő petesejtet viszont én péntekre (02.11) várom a menstruációmat!Ma hajnalba voltunk együtt a férjemmel viszont most este(02.10) nyálkás vér jelentkezett és csak a bal oldali petefészek körül érzek fájdalmat!Van némi esélyem a teherbeesésre vagy kizárt a mensi miatt?Válaszát előre is köszönöm!Noémi

Tisztelt Hölgyem!

Ha valóban 11-én jönne meg a menstruációja, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy most terhes tud lenni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


3. kérdés / 2011.02.11 12:16, Anchy

Kedves doktornő, a progeszteron krém használata okozhat e erősebb fájdalmat a petefészkek környékén? án a ciklus közepétől, ovulációtol használom, napi 2x. Ez volr az első hónapom, és az eddigi max 29 napos ciklusomat kitolta 36.napra.A kérdésem az, hogy pontosan hogyan kell használni a krémet? sárgatestelégtelenségem van, alacsony a prog szintem. és babát szeretnék. Olvastam, hogy sokaknak a krém nem segített, de van aki esküszik rá, hogy segít. Köszönöm válaszát, üdv. A.

Tisztelt Hölgyem!

A progeszteron alkalmazása bármilyen formában kitolja a menses jelentkezését, mert a menses akkor jön meg, amikor a progeszteron szint lecsökken. De ez nem jelent terhességet, még azt se, hogy könnyebben terhes lesz. Akkor segíthet, ha van embrió, és azért nem tud fejlődni, mert kevés a progeszteronja. Ebben az esetben viszont nem is szabad abbahagyni, csak ha pl. B-HCG méréssel megállapították, hogy nem következett be terhesség.

De a krémnél hatásosabb, ha a saját maga által termelt progeszteron szintet emelik meg a szükséges szintre, Closstilbegit adásáva. a ciklus 3-7 vagy 5-9 napjain.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


4. kérdés / 2011.02.17. 14:00, Tünde

Tisztelt Doktornő!A kérdésem;valóban meglehet állapítani egy hüvelyi ultrahangvizsgálattal hogy valaki meddő-e vagy sem?Ugyanis a nőgyógyászom ezt állította miután megvizsgált,és törődjek bele,nem szülhetek."Ez a hajó elment"legalábbis szerinte.Közel egy éve próbálkozunk a párommal,eddig eredménytelenül.Bármit kérdeztem az orvostól ő leakart beszélni a babavállalásról.Valóban 41 éves leírhatja magát az ember ha babát akar?Lelkileg padlóra küldött.Tudom vannak veszélyei ennyi idősen.Ön szerint mondjak le végleg egy babáról?Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom, milyen elváltozást látott az ultrahangos vizsgáló, de általában egy ultrahangos vizsgálattal nem lehet kijelenteni, hogy egy nő meddő. A 41 év se jelenti ezt, hanem azt, hogy kicsi az esélye a terhességre, de nem lehetetlen. Sok tényezőtől függ!!!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


5. kérdés / 2011.02.21. 12:53, K. Zoltánné

Tisztelt doktornö. Az en problemam eleg erdekes.Megprobalok beilleszteni 2 linket es remelem tud valami ötletet adni mi lehet a gond.Ez a hö görbem:link1.  A masik linken pedig az ovu tesztjeimröl keszült kepek vannak:link 2.  Elöre is köszönöm velemenyet,segitseget.

Kedves Hölgyem!

Nekem az ovulációs tesztekről az a tapasztalatom és véleményem, hogy pénzkidobás. Az alaphőmérséklet mérésre pedig azt tudom mondani, hogy nagyon jól, pontosan mutatja a megtörtént ovulációt, ha basal temperatura mérő hőmérővel mérik. Ez nem digitális hőmérő!!! Egy speciális, kizárólag erre a célra készített hőmérő. Nem tudom, milyen hőmérővel mérte? Mert ilyet találni Magyarországon nem könnyű!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


6. kérdés / 2011.02.22. 18:10, N. Gabriella

Kedves Doktornő! Segítséget szeretnék kérni. Sajnos Január elején találtak a petefészkemen egy 3x3cm es cisztát. Ön ajánlja így is hogy próbálkozzunk a baba tervezésével? Így nehezebben eshetek teherve? Igazából előtte már próbálkoztunk 3 hónapig,de sajnos nem jött össze. Mit ajánl? Köszönöm előre is segítségét. Üdvözlettel Németh Gabriella

Kedves Hölgyem!

A 3 hónap próbálkozás nem jelent semmi problémát! Tudomásul kell venni, hogy egy gyermek nem olyan, mint egy kiló kockacukor: bemegyek a boltba, mikor szükségem van rá és megveszem! Csak 1 éves rendszeres, védekezés nélküli nemi élet után kell gondolkodni azon, mit tegyen, hogy jöjjön már az utód. 1 éven belül nem kell aggódni.

És a 3x3 cm-es cysta miatt se kell aggódni, az lehetett épp egy Gráf-tüsző is, nem cysta. Menses után közvetlenül ismételjék meg a vizsgálatot. Ha akkor is ott van, akkor néhány hónap mulva ismét nézzék meg ultrahanggal, hogy változik-e a mérete.
 
Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


7. kérdés / 2011.02.24. 16:14, A. Katalin

Udvozlom!hat az en problemam az lenne h 26-dik eves vagyok van 2 kisgyerekem de a 2dik kisbaba utan elkotettem magam!nem szerettem volna tobb kisbabat a ferjemtol,de azotatol mar ujra ferjhez mentem es hat nagyon szeretnenk kisbabat de nekem mindenki azt mondja h csak mestersegesen lehetek terhes meg h a petevezetekeket ujra jarhatova nem teszik!na ez az mert en az utobbira nem kapok valaszt h mit is jelent pontosan nem mondjak el konkretan ragaszkodnak a megtermekenyitteshez,holott szeretnem h a kisbabank termeszetes uton foganna meg!!mivel jar es mi a kockazata annak h a petevvezetek ujrajarhatovatetelet valasztom?lehet mehen kivuli terhessegem is a veggett?kerem segitsenek koszonjuk

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos, ezt addig kell meggondolni, amíg el nem végzik a petevezeték "lekötését", ami rendszerint abból áll, hogy megzúzzák a petevezetéket és átvágják. Ez végleges, visszafordíthatatlan állapot. Saját döntése volt, kérte, aláírta, nem lehet megváltoztatni. Csak lombikkal lehet esélye másik gyermekre.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


8. kérdés / 2011.02.26. 22:09, A. Katalin

Hat ez kisse elszomoritto! Nagyon remenykedtunk benne h nem az a valsztas marad csak h mesterseges uton maradjak csak terhes! Ezen a teren mik az eljatasok? Kb mennyibe kerulne nekunk ez a muvelet osszesen igaz h az 1 probalkozas ingyenes? Gyogyszeres kezelest meg mi kell alljuk?

Kedves Hölgyem!

Olyan ez, mintha valakinek gyomorfekély miatt kiveszik a gyomra 2/3-át - annak sose lesz többé egészséges, ép gyomra. Csak hát ott nem a paciens választja meg, hogy kivegyék, hanem a betegsége miatt muszáj. Ön pedig saját maga választotta ezt a visszafordíthatatlan állapotot, pedig választhatott volna más megoldást: pl. fogamzásgátló tabletta szedését.

Jelenleg 5 lombik orvosi tevékenységét fizeti a TB, de a gyógyszereket, meg az előzetes kivizsgálásokat nem. Ezek több százezer forintba kerülnek.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


9. kérdés / 2011.03.03. 22:43, M. Réka

Tisztelt Dr. Nő! Van egy 10 hónapos kisfiam, és most a napokban fedeztek fel egy 7x5 cm -es cisztát. A dr.úr Provera 2x1 és Apranax 1x1 tabletát írt fel. Endrómetriozist álapított meg. Aztán ha a következő menstruációig nem szívódik fel, műtétet javasolt. A véleményet szeretném kérni, és a womens crem kezelésének a beállítására is szeretnék tanácsot kérni. Segítene a gyógyulásban? Segítségét előre is köszönöm

Tisztelt Hölgyem!

Ha az a ciszta valóban endometriosis, akkor nem fog felszívódni. Azért kell a következő menses után ismét megnézni, mert a vékony falú cisták (de nem endometriosisok)menseskor elpattanhatnak vagy kiürülnek. Ha nem, akkor operálni kell, mert átalakulhatnak rosszindulatúvá. Semmi hókusz-pókusz nem "gyógyítja" meg. A womens crem nem gyógyszer, nem gyógytermék, valami kuruzslás lehet, információm nincs róla!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


10. kérdés / 2011.03.04. 16:31, Viktória

Kedves Doktornő!TSH 2,68 lett gyógyszer mellett ez már jót jelenthet!Most már könnyebben megfoganna a baba?válaszát előre is köszönöm

Ez az érték jó, ez nem akadálya a terhességnek.


11. kérdés / 2011.03.06. 11:16, Kriszta

jó napot.40 éves vagyok és szeretnék még gyermeket,de nem igazán jön össze.talán lassan bele esem a változó korba,remélem nem.a mezeszem sokszor van mikor késik 1-2 hónapot.

Kedves Hölgyem!

40 éves korban valóban nehezen jön létre terhesség, de azért nem lehetetlen. De nem tudom, mi a kérdése ezzel kapcsolatban?

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


12. kérdés / 2011.03.07. 15:45, S. Linda

Kedves Doktornőm! Kérdésem az lenne, hogy egy kb. 3 hónapos reductil kúra után mennyi időt kell várni babapróbálkozással. Gondolom van valamennyi tisztulási idő, amit figyelembe kell venni. Köszönöm előre is! Üdv.

Kedves Hölgyem!

Nincs rá előírás, csak terhesen nem szabad szedni, de én javaslom, hogy 2 hónapot várjanak ki a terhesség előtt.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


13. kérdés / 2011.03.17. 12:30, Sz. Anikó

Kedves Doktornő! Párommal babát szeretnénk. Mérem minden reggel a hőmet, két hónap adatai alapján a görbémen úgy látom hogy van peteérésem. Most viszont a menstruációm 20.napján orvoshoz kellett fordulnom felfázás miatt. Gyógyszert is kaptam rá, amire rá van írva hogy terhesek nem szedhetik. Mi történik akkor ha létrejött a terhesség és én közben ilyen gyógyszert szedtem? A menstuációm 21.napjától mellérzékenységem van. Ez a progeszteron termelés miatt lenne? Köszönöm a válaszát!

Kedves Hölgyem!

Mivel nem írta meg, hogy mi volt az a kérdéses gyógyszer, így nem tudok válaszolni a kérdésére.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


14. kérdés / 2011.03.20. 19:36, ismeretlen

Kedves Doktornö, abban kérném a tanácsát, hogy mekkora az esélye a terhességnek, amennyiben 2 éve tartó rendszeres Dienille szedést követöen 1 hónap szünetet tartottam. A köv. menstr. 1 hét késéssel jelentkezett, de annak 1. napjától szedem újra a köv. adag fogamzásgátlót (azaz már 2 hete) és még azóta is pecsételö jellegü vérzésem van. Ilyenkor is véd a gyógyszer, ugye? Mi a teendö? Köszönöm szíves válaszát!

Kedves Hölgyem!

Ha az egész szünet alatt volt eredményes fogamzásgátlás, akkor nem valószínű, hogy terhes lenne. Ha csak megszakított közösüléssel védekeztek, akkor 30 % esélye lehet a terhességnek.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


15. kérdés / 2011.03.23. 14:42, B. Ildikó

Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy már több mint egy éve próbálkozunk a babával, de nem sikerül. Van már egy 14 éves lányom, 36 éves leszek már idén. Három inszeminációm volt már, eddig sikertelenül. A gondom az, hogy a vérzésem túl kevés. Ez ügyben nem történt vizsgálat. Mondtam, hogy szerintem a hormoszintmérés szükséges lenne. De az orvosom nem tud beutalót adni. Ez olyan alap, amit szerintem meg kellene nézetni... Ki tudna ebben segíteni nekem? Az átjárhatósági vizsgálat jó lett. És kérdésem lenne még, ha hormonvizsgálatot javasol, akkor melyik hormonokat kellene megnézetni?Most nem szedek semmilyen gyógyszert, nem tudom merre induljak el.... Kérem, ha valami tanácsa van legyen kedves segíteni. Segítségét előre is köszönöm!!! Üdv: B. Ildikó

Tisztelt Hölgyem!

Ha nem jön össze 1 évalatt a baba, akkor valóban, az első alapvető vizsgálat a hormonok mérése. Ha ezt az orvosa nem csináltatta meg,de inszeminációt csinált, akkor egyáltalán nem ért a meddőség vizsgálatához, kezeléséhez! A másik alapvető vizsgálat egy korrekt andrológiai vizsgálat. A harmadik alapvető dolog a krónikus gyulladások megszüntetése, ami a Gynevac kúrával történik (párjával együtt).

Hol lakik?

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


16. kérdés / 2011.03.25. 22:42, Feketebodza

Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet Budapesten hormonvizsgálatot csinálni. van egy miómám, ösztrogén-dominancia áll(hat) a háttérben, de én kiváncsi lennék, hogy ez számokban mit is jelent. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

Budapesten több helyen is végeznek hormon vizsgálatokat. Ha eljön egy vizsgálatra a magánrendelőmbe, tudok adni beutalót a Szent István kórház laboratóriumába, ha egyáltalán ez szükséges. Milyen összefüggésben van ez a kérés a baba akarással?

Telefonon jelentkezhet be a 06-30-9710-150 telefonszámon.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


17. kérdés / 2011.03.26. 21:05, Julianna

Tisztelt Doktornő! 2007-ben laparoszkoppal eltávolították a jo-i petefészekcisztát, és megállapították, hogy endometriózis okozta a problémákat. 2010 áprilisában kiderült, hogy a bo-i petefészken is keletkezett egy ciszta 8,5x7 cm, ezt pedig 2 hete távolították el ugyancsak laparoszkoppal. (Azért csak most mert nagyon féltem a beavatkozástól.) Az operáló orvos azt mondta, hogy kb 3 hét múlva találkozzunk, mert hormonkezeléssel le akarja állítani átmenetileg a petefészek működését. Kérdésem a következő: Van-e lehetőség, hogy elkerüljem a hormonkezelést -megjegyzem meglehetősen tartok tőle-, vagy csak ez az egyetlen módja az endometriózis kezelésének. Megtisztelne, ha elmondaná véleményét. Köszönettel:Julianna

Kedves Hölgyem!

Csak speciális hormon kezeléssel  (GnRh) van esély rá, hogy egy időre nem újul ki az endometriozis, és ekkor talán lombik technikával sikerül terhességet is létrehozni. Akkor azonban a lombik előtt feltétlenül javaslom, hogy párjával együtt megkapják a Gynevac kúrát, mert az még javít az esélyükön.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


18. kérdés / 2011.04.10. 16:35, Eszter

Kedves Erika! 30 éves vagyok. Kb. 7 éve , hogy Femoden tablettát szedek. Most szeretném abbahagyni, mert hamarosan babát szeretnénk. Kérdésem az lenne, hogy milyen tünetekre számíthatok a tablette abbahagyását követően, mennyi idő kell, amíg a menstrucáiós ciklus újból beáll, valamint mennyi idő múlva lehet "próbálkozni". Továbbá szeretném azt is megtudni, hogy a magzatvédő vitamint mikortól ajánlatos elkezdeni szedni? Méhnyakrákszűrésem eredménye P1. A tabletta szedése alatt is többször volt "barnás folyás" kb. 14 nap körül. Mivel lehet elősegíteni a menstrucáió szabályosságát? Köszönöm válaszát.

Kedves Hölgyem!

Ha a gyógyszer szedés előtt nem volt szabályos a ciklusa, akkor erre a kérdésre lehetetlen válaszolni. Akkor nagyon valószínű, hogy utána se lesz szabályos a ciklusa, és nehézségek jelentkeznek, amikor babát szeretne. Nem lesz könnyen terhes, vagy vetélés következik be. Ha előtte szebályos volt a ciklusa, akkor 3 hónapot mindenképpen hagyjon ki, addig óvszerrel védekezzenek minden esetben. A menstruáció szabályosságát orvosi segítséggel lehet elősegíteni, de nem interneten keresztül, hanem személyesen. Ha a tabletta szedés abbahagyása után is lesz barnás folyása, az orvosi vizsgálatot, szükség esetén hormon vizsgálatokat igényel.  Terhesség előtt napi 1 tabletta Folsavat szedjen, magzatvédő vitamint attól kezdve, amint terhes lesz.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


19. kérdés / 2011.04.13. 17:57, Rózsakirálynő

Tisztelt Dr. Lázár Erika! Én 31 éves férjezett nő vagyok. 12 éve próbálkozunk, hogy gyermekünk legyen, de eddig még nem sikerült. A férjemet és engem is megvizsgáltak, de nagy problémát nem találtak. Vagyis annyit, hogy a férjemnek kicsit lassabb volt a hímivarsejtek mozgása, de akkor dohányzott, és azt mondták, hogy azért. Most már nem dohányzik. Nekem policisztám volt, de ezt már kezeltük, és már nincs. De a gyermekáldás még mindig várat magára. A férjem hallani sem akar lombikbébi programról! Már kipróbáltam a Gynevac injekciót is, igaz már nagyon régen. Szedtem Elevitet is. Már nem tudom, hogy mit szedjek, ja és szedek Meforált, cukorgondozóban írták fel, hogy ne legyen policisztám, és hogy talán így gyermekünk lesz. Mit tehetnék még, hogy lehessen egy tündéri kisbabám. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Egyrészt kapjon ismét Gynevacot, és a férjével együtt. Másészt meg kell vizsgálni, hogy a spermiumok fel tudnak-e menni a méhébe (PCT-teszt). Kérdés, hogy átjárhatósági vizsgálatot csináltak-e és ha igen, mikor és milyet? Kérdés, hogy milyenek a hormonvizsgálatok eredményei? Nem azt kérdem, hogy "jók", hanem mi, mennyi, mikor? Ezek a leglényegesebb kérdések jutnak most eszembe.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


20. kérdés / 2011.04.13. 21:06, Julianna

Tisztelt Doktornő! Ezúton is köszönöm a korábbi e-mailemre adott válaszát. Egy további kérdésem merült fel, ami a következő: Megállapításra került, hogy endometriózis okozta a problémáimat. A kórházi kezelőorvosom a Danoval 200 mg kapszulát írta fel, amit 6 hónapig kell szednem. Az orvosomnak felvettem, hogy a gyógyszer helyett inkább az injekciót tartanám szerencsésebbnek, igaz azt ő nem írhatja fel, mert csak adott centrumokban adható. Önnek mi a véleménye a 2 kezelési módról? Én inkább az injekciós megoldást kívánnám, már csak a kevesebb mellékhatás miatt is. Ha jól tudom a Danoval szteroidokat is tartalmaz. Várom megtiszelő véleményét. Üdvözlettel:Julianna

Tisztelt Hölgyem!

Igen, a GnRh injekciós kezelés csak centrumokban kapható, de megadják, ha szövettanilag igazolt az endometriosis. Én is hatásosabbnak tartom, mint a Danovalt.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


21. kérdés / 2011.04.08. 10:38, Nussy01

Tisztelt Doktornő!

A véleményét szeretném kikérni. 15 hónapja vesztettem el 16 éves lányomat, ami nagyon megviselt lelkileg. Úgy érezzük a férjemmel, hogy így üressé vált az életünk, mivel ő volt az egyetlen gyermekünk. 42 évesen vállalkozhatok -e egy terhességre, szükséges-e egy orvosi kivizsgálás esetleg peteérést segítő gyógyszer alkalmazása, vagy egyszerűen bízzuk a természetre. Mindketten egészségesek vagyunk, pontosabban nincs tudomásunk róla, hogy bármilyen betegségünk lenne, ha lányunk elvesztése utáni lelki problémákat nem tekintjük annak. Várom válaszát. Köszönettel: Nussy01

Kedves Asszonyom!

42 évesen ne várjon a véletlenre, feltétlenül kellene csinálni egy csomó vizsgálatot, és feltétlenül meg kell kapnia férjével együtt a Gynevacot. Ilyen idős korban a petesejtek nagyon öregszenek, mivel azok nem cserélődnek ki, mint a szervezet többi sejtje, azok egyidősek Önnel. Vagyis ha valamilyen kezelés kell, azt sürgősen el kell kezdeni.Az nem elég, hogy fizikálisan egészségesnek gondolják magukat!
Ha Budapesten vagy közelében élnek, szívesen vállalom a korrekt kivizsgálást, és a mesterséges utakon kívül a kezelést szükség esetén. (Távolabbról is jönnek hozzám.)

Üdvözlettel Dr Lázár Erika


22. kérdés / 2011.04.08. 10:39, Judit

Tisztelt Doktornő!

30 éves, 2 gyerekes anyuka vagyok. Férjemmel 1 éve döntöttünk úgy, hogy szeretnénk harmadik babát. Fél év elteltével lett pozitív a teszt, de sajnos 6 hetes terhesen kiderült, hogy csak üres petezsák. Ezt követően 5 hónap múlva lettem ismét terhes. Sajnos 14 hetes terhesen, minden előjel nélkül, elvesztettem a babát. Az oka nem derült ki. Azt szeretném megtudni, hogy van-e összefüggés a két vetélés között? Mekkora esélyem van ismét vetélésre? Újabb teherbeesés előtt milyen vizsgálatokat lenne érdemes elvégeztetni? Nagyon vágyom még egy kisbabára. Köszönettel: Judit

Kedves Judit!

2 vetélés szokványos (habituális) vetélésnek számít, feltétlenül meg kell indítani a korrekt kivizsgálást hozzá értő szakembernél. Feltétlenül javaslom mielőbb elkezdeni a Gynevac vakcinálást férjével együtt. És még sok minden mást.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


23. kérdés / 2011.04.08. 15:29, Dy

Tisztelt Doktornő! Az az én problémám, hogy már két hete vérzek.Az első hét úgy telt el hogy csak este fürdés után jött a vérzés,ami egy törlés erejéig tartott.Aztán egy hét után nagyon sok vérzés jelentkezett és tart már egy hete.Nekem úgy tűnik hogy a színe nem olyan mint szokott lenni.Sokkal élénkebb piros.Éppen babát szeretnénk és érdekelne mitől lehet ez, mert az orvosom azt mondta ezzel most ne foglalkozzunk és csak megcsinálta a rákszűrést ami fél évvel ezelőtt P3 volt.Mi lehet a bajom?Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

Kérdésére vizsgálat nélkül nem tudok válaszolni.
De az elég baj, ha a fél évvel ezelőtti P3 cytológiát nem követte gyógykezelés és kontroll vizsgálat!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


24. kérdés / 2011.04.16. 16:02, Égigyöngy

Tisztelt Doktornő!25 éves vagyok,miután abbahagytam a fog.gátlót másfél évig nem volt menstruációm.Jártam vele meddőségi kivizsgáláson,endokrinológusnál is,pajzsmirigyre kaptam gyógyszert Euthyroxot,mert magas volt a TSH. Lassan 3 hónapja szedem ezt a gyógyszert,és már normál tartományon belül van a TSH.A napokban viszont spontán megjött a menstruációm.Kérdésem az lenne hogy(ha minden jól megy akkor be fog állni a ciklusom) ezek után teherbe eshetek-e?Köszönöm

Tisztelt Hölgyem!

A pajzsmirigy rossz működése csak egy oka a sok közül a meddőségnek, melyek jelentkezhetnek külön-külön, vagy együttesen is. Alapvető hormon a progeszteron, melnek megfelelőnek kell lenni, és ráadásul az a baj, hogy a laboratórium által megadott normál értékek nem valóban a normál értékek. De fontos a prolaktin szintje is. A krónikus gyulladások megszüntetése (Gynevaccal), a  petevevezetékek átjárhatósága (melyet én kizárólag Gynevac oltás után javaslok megvizsgálni). a spermiumok feljutása (PCT teszt), az inzulin rezisztencia vizsgálata, szükség esetén javítása. Szóval a meddőség egy sokváltozós probléma, ezért a kérdésére nem lehet igennel válaszolni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


25. kérdés / 2011.04.28. 10:14, Andrea

Tisztelt Doktornő! Először is meg szeretném köszönni azt a hozzászólását, amelyet egy megtermékenyülést segítő gélről írt. Emlékeztetett vele arra, hogy a természetes szelekciónak működnie kell, hiszen mindannyian egészséges gyermekeknek akarunk életet adni. Hálás köszönet ezekért a sorokért! 3. gyermekünket tervezzük a férjemmel, két kislányunk is nagyon várja már az érkezését. Abban szeretném tanácsát kérni, mi az, amellyel segíthetnénk az érkezését. 5. hónapja próbálkozunk, 32 éves vagyok, egészséges életet élek, magzatvédő vitamint szedek, a napi kávé adagomat félcsészére csökkentettem. Két kislányunk esetén nem kellett ennyit várakozni. Igaz, 23 és 26 évesen szültem őket...Tisztelettel várom válaszát: Andrea

Kedves Hölgyem!

Először is arra kérem, legyen türelmes. Az teljesen természetres dolog, hogy ha 12 hónapot is kell várni , amíg létrejön egy terhesség. Ugyanis átlagosan minden harmadik petesejt alkalmas a megtermékenyülésre, és ciklusonként 1 petesejt érik. Vagyis egy évben 12-13 petesejtből átlagosan 4 alkalmas. DE az sem biztos, hogy ebben a 4 esetben éppen történik közösülés abban a 3 napban, amikor az a petesejt érik és megtermékenyíthető. Tehát egy évben mondjuk 2 petesejt van ebben a helyzetben. S ha ebből az egyiket éppen nem elég életképes, vagyis inkább rendellenes spermium termékenyíti meg: már ott vagyunk, hogy 1-nek van lehetősége arra, hogy embrió legyen belőle.

Ennek az 1-2-nek az esélyeit viszont nagyon fokozza, ha férjével együtt megkapják a Gynevac oltást, ami az esetleges enyhe, krónikus gyulladást a nemi szervekben megszünteti.

Egyébként napi 2 kávé: reggeli és ebéd után 1-1 nem káros. És a 32 év még nem sok.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


26. kérdés / 2011.04.29. 13:57, P. Emese

Jo napot kivanok. Szeptemberben 2010 ben terhesen maradtam, de leveszitettem, genetikai okok miatt, ennyit mondott csak a nogyogyasz. 9 hetesen kiszippantottak, mert leallt a szivverese. Az orvos annyit mondott, hogy kovetkezo teherbeeses utan talalkozunk. Nem hivott vissza ellenorzesre. Azota meg nem estem teherbe. On szerint mi a tennivalo ilyen esetben? A ciklusom hol 27 napos, hol 32 napos. Menstuaciom pedig pecsetelo verzessel kezdodik (nem barnas), es csak masnapra lesz "normalis" a verzes. Koszonom szepen.

Tisztelt Hölgyem!

Egy spontán vetélés befejezése után kellett volna 6 hetes kontrollt végezni. Amit az 1 év leteltéig megtehet, az, hogy párjával együtt kapják meg a Gynevac védőoltást, ami a nemi szervek krónikus gyulladását szünteti meg. Sokan utána azonnal terhesek lesznek (persze nem mindenki!)

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


27. kérdés / 2011.05.05. 08:52, Linda

Tisztelt Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy egy Reductil kúra után mennyit kell várni, hogy elkezdehessünk a párommal próbálkozni baba téren.

Tisztelt Hölgyem!

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet előirata erról nem rendelkezik, csak azt mondja ki, hogy terhesség alatt nem szedhető, alkalmazása esetés fogamzásgátlás szükséges. Elég rövid felezési ideje van, én azért azt javasolnám, hogy 1-2 hónapot várjanak és még védekezzenek a terhesség ellen a biztonság kedvéért-.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


28. kérdés / 2011.05.15. 12:16, Sz. Erzsébet

Negyvenkét éves anyuka vagyok kétgyermekem van. Tavaly egy méhen kivűli terhességem volt amit laproszkopos műtéttel hajtottak végre. Ön szerint van még eséj a terhességre? tisztelettel sz erzsi

Tisztelt Hölgyem!

Bár e kérdésre már válaszoltam 13 óra körül, ez nem látható a gépemen, s hogy ne járjon úgy, hogy nem kapta meg, ismét elküldöm válaszom.

Bár ritkán előfordul, de 40 év fölött egyre kisebb az esélye, hogy kihordjon egy terhességet, 45 évtől pedig gyakorlatilag nulla az esélye.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


29. kérdés / 2011.05.17. 15:45, Sz. Erzsébet

tisztelt drnő.megkaptam a válaszát ami nemtulbiztato.sajnos sokszor nemértek egyet az orvosokkal.tőbb évenkeresztűl jártam ugyanevel a problémával pedig mégcsak a huszaséveket tapostam.a lényegretérve azazigaszság hogy tizévente estem teherbe.egydarabig azaz 2006ig egyáltalánnem.ekkortőrtént acsoda ekkorlettem terhes amost négyéves fiammal.alégyegaz hogy ameddőségin ugyanazt elmondták amit fiatalon meghalgattam hogy nemlehet gyerekem. deaz orvosokat meghazuttoloan mégis van két agészséges fiam.mégcsak anyit tennék hozzá hogy 38 évesen szűltem alegkisseb fiamatkérdésem ijenkor abiologiaorával miva.előreis kőszőnőm válaszát tisztelettel sz erzsábet

Tisztelt Hölgyem!

Én nem azt mondom, hogy 42 évesen egyáltalán nem lehet terhes, csak azt, hogy ennek egyre kisebb az esélye. 38 évesen is még jóval több, mint 42 évesen. Ilyenkor már meredeken csökken a kihordott terhességek aránya. huszonévesen pedig még egészen magas ez az arány. A statisztika nem hazudtolja meg az orvosokat, mert a statisztika nem azt mondja, hogy 38 évesen nem tud szülni. Én 37 és 40 évesen szültem a 2 gyermekemet, de utána már nem tudtam terhes lenni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


30. kérdés / 2011.05.17. 16:30, Sz. Erzsébet

tisztelt.drnő.elnézést hogy ismét zavarom,csakanyit fűznék az előbiekhez hogy vanegy nőgyogyász aki anegyven feletti pácienseket is ugykezeli mint afiatalokat.nemtesz jelzőket akorára es nemkezeli őket lekicsinylően csakazért metmár tulvan afiatalságon.én hiszem azt és fohészkodom ajoistenhez hogyhamarosan tőbben leszűnk eggyel.azén korosztájomnak is ugyanannyi az esélye ggyermekáldást kapni min afiatalnak.

Kedves Hölgyem!

Én sem teszek se jelzőket, se lekicsinylést - hiszen én se fiatalon szültem. De ön kérdezte a véleményemet az esélyéről, és erre válaszoltam őszintén, a statisztikák ismeretében. Én is segítek mindenkit, aki ezt kéri, még a 49 évest is. De az tévedés, hogy ugyanannyi az esélye. De a kicsi esély is esély. Kívánom, hogy teljesüljön a vágya.


31. kérdés / 2011.05.17. 16:21, P. Anikó

Tisztelt Dr.Nő! A kérdéesem az lenne,hogy mit csináljak ezek után?A próblémám azlenne .hogy 2éve szenvedek alhasi görcsökkel,párommal együttlét fájdalmas,bevérzek néha rendes menstruácios vérzéssel.Nos 2009 Dec.15én laparoszkopiát végeztek,ahol kronikus kismedence gyulladást találtak.Azota is szenvedek ,hiába kapom a gyogyszereket ,söt már annyi fajta gyogyszert antibiotikumot kapatam,hogy az orvos aztmondta többet nemlehet mert a szervezetem nemfog reagálni rá,igy kaptam 10naponta a gynevac inekcot de semmi eredménye!! Ugyanugy görcsölök minden nap,fájdalmas a párommal az együttlét,és 1 honapba 2szer bevéreztem.Söt sokat vagyok felfázva,és a hüvelyem is fáj belül!szeretném segitségét kérni,hogy hogyan tovább?Van 2 gyermekem édesanyám azzal a feltéttel állt elö,hogy jobblenne ha kipakolnának,és a fájdalmak megszünének!Ez valojában jo megoldás lenne?! Amugy a nögyogyászom aztmondta,hogy türelmet kér mert egyenlöre nemtud megoldást a betegségemre,de énmeg márt beleörülök a fájdalmakba,tovább nembirom!Kérem segitsen nekem mit tegyek?! Köszönöm! 

Kedves Hölgyem!

A krónikus gyulladásokat az antibiotikumok sose tudják meggyógyítani. A méh kivétel se segítene, volt olyan betegem, akinek 20 évvel korábban kivették a méhét a fájdalmak miatt, de a fájdalmai megmaradtak. 2 sorozat Gynevac után meggyógyult. De kell hozzá az is, hogy a férje is megkapja, és bizonyos fizikoterápiás kezelés is. Ha a hüvelye fáj, az okozza a szeretkezés közbeni fájdalmat. Annak a megoldása kicsit bonyolultabb. Ha Budapesten vagy környékén él, jöjjön el hozzám. (Bár még külföldről is sokan eljönnek.) Hívjon a 30-9710150 telefonon.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


32. kérdés / 2011.05.22. 18:12, Sz. Erzsébet

tisztelt drnő.készőm válaszát.a kérdésem akővetkező.vanrá eset hogy egy honapba kétszeris meg van az egészségügyim.iujen esetben hogy lehet kiszámolni a peteérést.mégaztszeretném hozzétenni hogy petevezeték átjárhatoságot lehete csinálni hüvelyi ultrahangal.válaszát előre is kőszőnőm tisztelettel sz erzsébet.

Tisztelt Hölgyem!

Azzal nem mondott semmit, hogy a menstruációja 2x is meg van egy hónapbna, mivel ha pl. 2-án és 29-én kezdődik, az teljesen normális.  Egyébként se a naptári napokból lehet kiszámolni a peteérés idejét.
Petevezeték átjárhatóságot egy speciális ultrahangos vizsgálattal lehet csinálni, de nem értékelhető jól. Közönséges ultrahang vizsgálattal nem lehet csinálni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


33. kérdés / 2011.05.24. 12:57, kisrubin

Tisztelt Doktor nö!A kerdesem terhesseggel,illetve koraszüles megelözeseröl szol.A törtenetem a következö 2009.äprilisäba terhes lettem spiräl melett,majd 20.hetre koraszülesem lett,ami spontän megindult es nem maradt meg a magzat.A spiräl nem zavarta a magzat növekedeset minden rendben volt genetika,akkor voltam 35eves es minden kötelezö es nem kötelezö vizsgälatok jo eredmennyel birtak.Majd 201.januärban ismet terhes lettem de ezuttal szivhang nem volt a 10.heten es megszakitottäk a terhesseget.Ezt meg igy ertettem is meg meg azt is a kinti dogtorom azt mondta >nemetorszägban elek,ha leszedi a spirält pont felö nem e e miatt megindulna az elveszitenem a magzatot a 2009.es spiräl meletti babärol irok,egy gondolatot,en ugy tudtam otthol Magyarba nem tartjäk jo ötletnek ha valaki spiräl melett babäs,mindegy en bizok a Dr urban keszseges,megertem ezt a gondolatot mindenesetre elment a baba 20.hetre spontän.a 2010.es babarol irtam tehät szivhang nem erezhetö volt ezt is ertem.Ismetelten terhes lettem 2010.oktobereben.ahol szintugy 2011.ben 20.hetre elfolyt a magzatviz,ahol is remenykedve megtudjäk ällitani de mire a klinikära beeertünk elfolyt megszültem ismet sikertelenül koräbban a babänkat.Magamrol annyit szeretnek irni 37eves vagyok 38.at töltöm majd nov.be.van egy 18eves fiam,es egy 10eves fiam.Nem dohänyzom,nem iszok sportolok napi szinten mikor babäs vagyok,kimelem magam.A 2009 es kisfiu es 2011.es kislänyt itt nemetorszägba küldik patologiära ahol is szintugy minden rendben volt,szüleskor ränezesre is a babäkkal,, a genetikäm vizsgälatok szuper ertekkel birtak minedeg meg voltam dicserve.vitaminokat szedtem vegig,meg mikor terhes sem voltam a 2.baba elött is,kerdesem a következö Dr ur mondta megy a biologia oränk,ha szeretnek babät egy menses kihagyva es nyugodtan probälkozhatunk.En most istennek häla ismetelten terhes vagyok,viszont kerdesem az lenne mit javasol a Dr nö milyen plussz vitamint szedjek meg vagy Magneziumot rendes tabletta formäban,illetve Calciumot ,kell e szedjek?vagy van e esetleg erre valamifele magzatvedö ,eröitö ,meherösitö gyogyszer,orvosnäl meg nem voltam,gondoltam majd ha a 2.mensesem kimarad räerek elmenni adigra szivhangot is ,lät mär,tesztböl tudom,es bär ha itteni iskola vege jul 7en megyek magyarorszägra de erdemes e valamifele homoteräpiäs gyogyszert erre beszerezni vagy mit javasol a Dr nö nekem kerem irja meg.A pozitiv hozzä älläsom megvan mindeg nem törtenhet folyamatosan ilyesmi egy asszony eleteben,de felek enis a 20.het körül nyilvän es vagy azt sem szeretnem serülten jöjön kicsivel kesöbb vilägra,a patologiai vizsgälat utän a Dr ur is annyit mondott egyszerüen Pech nek tudhatjuk be.Kerem erröl a tisztelt Dr nöt irjon velemenyt mit gondol ,es nem tudom van e valami összefügges de en es ferjem <2.häzassägom.koraszülöttek voltunk 7hora ,neki gyermeke meg nincs ,egeszseges eletmodban elünk sok zöldseg,gyümölcs etrendünkben,en nagyon bizok benne hihetek abban miutän semmi okom nem volt a pech sorozatomra abban,hogy ez a kisbaba kibirja velem a 37hetet is akär annak is örülnek.Köszönöm szepen a välaszät kedves,tisztelt Dr nö,toväbbi sok sikert kivänok önnek!Tisztelettel:Kis Rubin

Kedves Hölgyem!

Magyarországon is az a vélemény, hogy ha valaki spirál mellett terhes lesz, és meg akarja tartrani a babát, akkor nem szabad levenni a spirált, mert akkor sérül a lepény és elmegy a terhesség. A spirál úgy általában nem károsítja a magzatot, magam is láttam már több esetet, amikor a fenn maradt spirál a lepénnyel megszületett, abba volt beágyazódva.

Viszont meggyőződésem, hogy mégis a spirál volt a fő oka a sorozatos vetélésnek. Ugyanis a spirál főleg úgy véd a terhességtől, hogy állandó krónikus méhnyálkahártya gyulladást okoz. És e gyulladás miatt folyik el a magzatvíz, de ez a gyulladás okozhatja azt is, hogy az embrió nem tud jól fejlődni és elhal, ezért nincs már kora terhességben szívhang. A mostani baba is veszélyeztetve van emiatt. Ezt a gyulladást egy terápiával lehet nagy valószínűséggel kivédeni, amit azonnal el kell kezdeni! Magyarországon van törzskönyvezve és kapható egy vakcina, ami ezeket a gyulladásokat megszünteti. Laktobacillus vakcina, a neve Gynevac. Németországban kapható az "ikertestvére", a neve Gynatren. Sürgősen menjen el a háziorvosához, és írasson fel és vegyen 4 dobozzal. 10-14 naponta adasson be magának a csípő izomba, mélyen izomba 2-2 ampullával egyszerre, összesen 5 alkalommal. Ha birják anyagilag, akkor a férjének is, vagy szigorú szex tilalom legyen egész terhessége alatt (ez egyébként is fontos lenne!). Semmi mással nem tudja megelőzni ezeket a vetéléseket! Nem írja, de remélem, az első szüléssel levették a spirált, és nem hordozza most is!

Azért kell 4 dobozzal venni, mert sajnos a német gyártmányú vakcinát rosszul dozírozzák: 1 ampullában fele mennyiség van, mint az itthoni Gynevac ampullában, és 1 dobozban csak 3 ampulla van, de 5 adagot kell beadni.

A Gynevac honlapján bővebben tud róla olvasni: www.gynevac.hu

Ha megfogadja a tanácsomat, még pedig sürgősen, akkor remélhető, hogy sikeres lesz a terhessége!
Ha még akar kérdezni, az email címemre írjon, mert onnan könnyebben vissza tudom keresni, ha később szükséges: lazar [dot] erika [at] gynevac [dot] hu .
Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


34. kérdés / 2011.05.25. 18:02, szivárvány

34 éves vagyok és már 4 terhességem volt,de gyermekem még nincs. Az első és második terhességem (2-2.5 hónaposan)spontán vetéléssel ért véget. A harmadik és negyedik terhességemnél(2.5-3 hónaposan) megállapították, hogy nincs szívhangja a babának ezért meg kellett szakítani a terhességet, pedig nagyon jól éreztem magam ,4 kg-t híztam is már az elején, a baba is fejlődött. Nem tudják, hogy mi lehet az oka. Kérdésem pedig az, hogy találkozott-e már hasonló esettel és tud-e mondani vagy javasolni valamit, hogy a következő terhességem már sikeres legyen. És esetleg választ adni arra, hogy miért áll meg a baba szive. Köszönöm

Tisztelt Hölgyem!

Ez sokkal komolyabb probléma, mint hogy egy emailben meg lehessen állapítni az okát. Hol lakik? Személyesen kellene megkeresnie, hogy az okot kiderítsük.

Telefon: 06-30-9710-150

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


35. kérdés / 2011.05.26. 13:18, Monika

Kedves Doktorno! En PCOS-ban szenvedek, de 2010 okt. ota hasznalom a prog.kremet, a parom kronikus prosztatagyulladasban, ami miatt a majus 23-i spermiogramjan 8 millio sp./mL a szamuk, progressziv mozgekonysaguk 5%. Az orvosom lombikot javasol, de mi inkabb szeretnenk cinkkel, szelennel es egyeb termeszetesebb modszerekkel segiteni magunkon. On szerint mennyi eselyunk van termeszetesen gyermeket nemzeni? A lombik gyorsabb lenne, tudom, de mi kereszteny szempontbol szeretnenk ezt a lehetoseget elkerulni, viszont babat mar reg szeretnenk. Mitevo legyek? En 30 eves vagyok, a ferjem 37. Valaszat elore is koszonom! M. 

Kedves Hölgyem!

A férje leletét tekintve, szinte kizárt dolog, hogy spontán terhesség létrejöjjön! A vágyak és a valóság nem egyszer távol állnak egymástól, és ez iyen eset. Ezt természetgyógyász javaslatokkal nem tudják jelentősen megváltoztatni. Hozzájön még az ön PCO syndromája is, aminek szintén nem gyógymódja nem gyógymódja a progeszteron krém! Ön még van olyan fiatal, hogy legalább a lombik segítségével van esélye a terhességre, de ahogy az évek mennek, erre is egyre kevesebb esélye lesz! Ha anyagilag meg tudják valósítani, én is a lombikot javaslom. Én  igyekszem azt segíteni, hogy a hitvesi ágyban foganjon a gyermek, de hiú reményekkel nem kecsegtetem azokat, akiknek erre szinte nulla az esélye. Ha valóban szeretnének gyereket, akkor tegyék félre a "keresztény" álláspontot, mert azt nem Isten, hanem emberek találták ki, olyan emberek, akiknek soha nem volt gyermekük, és nem is akarták, hogy legyen! Én vallásos, Istenhívő ember vagyok, de véleményem szerint az Isten adta a tudást az orvosoknak, és a lehetőséget, hogy segíteni tudjanak olyan esetekben, amikor korábban csak a gyermektelenség maradt.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


36. kérdés / 2011.05.28. 14:03, Sz. Erzsébet

tistelt drnő.megkaptam válaszát köszönöm.akövetkező kérdésem azlenne hogy,a multhonap28án megjött deviszont ebben a honapba nemjötmeg. terhességi tesztet csináltam denegativlet. namármost önszerint miateendő ijenkor.önszerint várjak a jővőhonap közepéig és utána forduljak orvoshoz.a válaszát előreis köszönöm.tisztelettel.sz erzsébet

Tisztelt Hölgyem!

Csináljon minden héten egy terhességi tesztet.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


37. kérdés / 2011.05.18. 13:41, Zsani

Kedves Doktornő! 3 éve asztmás vagyok és seretide- ventolin gyógyszereket szedek. A párommal gyereket tervezünk és ezeket a gyógyszereket szedhetem nem lesz káros a babára?

Tisztelt Hölgyem!

Seretide:
Nincs még elég tapasztalat embernél a szalmeterol és flutikazon-propionát esetleges káros hatásainak értékeléséhez terhesség és szoptatás ideje alatt. Állatokon végzett vizsgálatokban magzati rendellenességek fordultak elő béta-adrenoceptor agonisták és glükokortikoszteroidok adása után (lásd 5.3 pont).

A Seretide alkalmazása terhes nőknél csak akkor mérlegelhető, ha az anya számára várható előny meghaladja a magzatnak okozott esetleges károsodás kockázatát.

Ventolin:
Terhesség alatt csak akkor szabad alkalmazni, ha az anya szempontjából jelentkező előny nagyobb, mint a magzat potenciális veszélyeztetése.

Mivel a Ventolin Béta receptor antagonista, és ilyet használunk fenyegető koraszülés, vetélés megelőzésére is, ezért úgy gondolom, az nem lehet nagyon veszélyes a babára. A Seritid, úgy látom, szteroid, annak tartós használata midenképpen meggondolandó, vagy a terhesség meggondolandó. Az asztma gondozó orvossal beszélje meg, hogy elhagyhatók-e e gyógyszerek.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


38. kérdés / 2011.05.18. 04:39, K. Marta

1-2 het mulva 45 eves leszek, van 4 gyermekem a legkisebb 6 eves. Sajnos a ferjem meghalt, most uj kapcsolatban elek, ferjhez mentem ujra, a ferjem fiatalabb tolem, nincs sajat gyermeke es szeretnenk egy kozos gyermeket.A mestruaciom nem nevezheto mar rendszeresnek , olykor fel evig elmarad , de most 4 honapja ujra renszeres. mik az eselyeim egy ujabb terhesseghez?

Tisztelt Hölgyem!

Azt hiszem, ezt már máshol megválaszoltam.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


39. kérdés / 2011.06.07. 14:14, Edit

Üdvözlöm Doktornő!Szeretném megkérdezni,hogy 3 gyermekem van 17,16,és 9 évesek.Volt egy abortuszom (gyógyszer mellett estem teherbe"TRi-REGOL)Szeretnénk babát,de sajnos nem jön össze.Voltam orvosnál és annyit állapított meg,hogy van peteérésem,de picik a peték és meg kell növelni őket.Choragon injekciót írt fel.Erről szeretném kérdezni vagy,hogy van e más lehetőség az injekción kívül a petesejt növelésére?Vagy ha nincs akkor hová adják ezt az injekciót és mennyi ideig.Sajnos az orvosom elment a körzetből és így máshoz fogok tartozni.Tanácstalan vagyok.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Edit.

Tisztelt Hölgyem!

Ez az indokolás a sikertelenségre nagy zöldség! Honnan veszi az illető orvos, hogy picik a peték? A petesejt átmérője 0,5mm, szabad szemmel vagy ultrahanggal ezt megmérni nem lehet! Csak akkor tudná megmérni, ha az IVF (lombikbébi) programm során leszívja és miroszkópos mérőeszközzel megméri. Feltételezem, hogy ilyet nem csinált, tehát ha valóban azt mondta, amit Ön itt leírt, akkor a kedves kolléga valami hülyeséget mondott! Ezért aztán nem tudom azt se, hogy mit akart a Choragon injekcióval elérni. (Azt egyébként izomba adják, popsiba.) A körzeti nőgyógyászok nem meddőségi specialisták, ilyen egyébként is kevés van. Ebből az egy mondatból is az derül ki, hogy az illető egyáltalán nem specialista! A meddőség kezelése nem egy injekció adásából áll, sok tényezőt meg kell vizsgálni, és ha szükséges, gyógykezelni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


40. kérdés / 2011.06.03. 16:04, N. Margit

Május 19.én kezdtem el használni a krémet,én inkább a progreszteron helyreállitásra, mivel autoimmun problémám van és melldaganat miatt megmütöttek.Jelenleg Herceptin kurát is kapok ez nem kemo az már meg volt. Jelenleg napi 1 x használom, az allergiás tünet orrfolyás jelenleg.Egyébént jól vagyok .Tanácsát kérném a használatot illetöen jó igy?

Tisztelt Hölgyem!

Megvallom őszintén: nem tudok a kérdésére válaszolni, de nem is tudom, valójában mi a kérdése.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


41. kérdés / 2011.04.16. 19:18, Julianna

Tisztelt Doktornő! Az endometriozis kezeléséhez kapcsolódva újabb kérdésem merült fel, ami a következő: Beszéltem egy nőgyógyász szakorvossal a problémáról és ő mondta, hogy van egy új gyógyszer: Visanne (a Bayer gyógyszergyár terméke) és véleménye szerint ez a jelenleg legkorszerűbb készítmény.Tapasztalata szerint eredményes is. Önnek van-e tapasztalata erről a gyógyszerről a praxisában, és ha igen milyenek. Nagy örömmel venném, ha megosztaná velem.

Tisztelt Hölgyem!

Nem ismerem a Visanne nevű gyógyszert.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


42. kérdés / 2011.04.08. 10:38, Nussy01

Tisztelt Doktornő! A véleményét szeretném kikérni. 15 hónapja vesztettem el 16 éves lányomat, ami nagyon megviselt lelkileg. Úgy érezzük a férjemmel, hogy így üressé vált az életünk, mivel ő volt az egyetlen gyermekünk. 42 évesen vállalkozhatok -e egy terhességre, szükséges-e egy orvosi kivizsgálás esetleg peteérést segítő gyógyszer alkalmazása, vagy egyszerűen bízzuk a természetre. Mindketten egészségesek vagyunk, pontosabban nincs tudomásunk róla, hogy bármilyen betegségünk lenne, ha lányunk elvesztése utáni lelki problémákat nem tekintjük annak. Várom válaszát. Köszönettel: Nussy01

Tisztelt Hölgyem!

Ha még az elmúlt 2 hónapban nem oldódott meg a problémája, keressen fel személyesen. Tel: 06-30-9710-150.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


43. kérdés / 2011.03.02, 23:18, Zia

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a Gynevac injekciót terhesség alatt lehet-e alkalmazni, illetve nem káros e a babára korai terhesség alatt, amikor még nem tudja az ember, hogy terhes és épp egy kúra alatt van?

Tisztelt Hölgyem!

Terhesség alatt is kaphatja a Gynevacot, nem káros a babára, ellenkezőleg! Fontos, hogy az egészet megkapja!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


44. kérdés / 2011.06.17. 20:43, Renáta

Azt szeretném tudni hogy a cickafarkfű tea jó a cisztára, segít azelmulasztásában? köszönöm.

Kedves Hölgyem!

Nem értek a természetgyógyászathoz! Szerintem nem múlasztja el a cisztát. De kérdésem: milyen cisztája van?

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


45. kérdés / 2011.06.23. 12:44, Remény és hit

Tisztelt Doktornő! Párommal több mint két éve próbálkozunk, de még nem kopogtatott a gólya. Mindkettőnket kivizsgáltak, nem találtak semmi komolyabb problémát egyikünknél sem: napi 1/2 tabletta Bromocriptint kell szednem, illetve gyakran vannak tüszőmaradványaim. Egy már január óta, de szerencsére passzív, így tudtuk folytatni a hormonkezelést. Az első inszemináció 2 hete volt, sajnos nem sikerült. Okozhatnak esetleg a tüszőmaradványok gondod a teherbeesésnél? Ha mást nem találtak a kivizsgálás során (hormonok így már rendben, mindkét petefészek átjárható, páromnál is minden rendben), mi lehet mégis az oka, hogy nem jön a baba?

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom, megkapta-e már férjével együtt a Gynevac vakcinát? Ha nem, akkor az egyik legfontosabb segítséget tagadják meg Önöktől az orvosok! Vizsgálataink szerint a meddőség 30 %-a néhány hónap alatt megszünne, ha mindenek előtt ezt a vakcinát adnák meg az orvosok a meddő házaspárnak! És főleg azoknál, akiknél "nem találtak semmi rendellenességet".

Olvassa el a www.gynevac.hu weblapot.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


46. kérdés / 2011.06.25. 08:52, B. Edit

Üdvözlöm!Először is elnézést,hogy levelemmel zavarom,de telefonon nem akartam zavarni.Tanácsot szeretnék kérni vagyis inkább segítséget.A babát akarok.hun találtam rá az ön szakmai oldalára,amit csodálattal olvastam.Ott írtam is önnek egy kérdést amire tetszett válaszolni.Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségét.Leírom önnek röviden a problémámat,mert úgy gondolom,hogy csak akkor fogja tudni mit szeretnék.Három gyermekem van 16,17 éves lányok és 9 éves fiú.Akkori párommal elváltunk.Jelenleg élettársam van 7 éve vagyunk együtt.Sajnos volt egy abortuszom Tri-Regol gyógyszert szedtem és mellette estem teherbe(ezért nem mertem vállalni)Nőgyógyászom szerint az antibiotikum amit kaptam tüdőgyulladásra legyengítette a fogamzásgátló hatását.Ezen túl is tettem magam bár nem vagyok híve az abortusznak.Párommal 3 éve szeretnénk babát nem védekezünk semmivel,de sajnos a baba nem jön.Felkerestem a körzeti nőgyógyászt elmondtam mi a panaszom.Azt mondta megnézzük van -e peteérés egyáltalán?menstruációmat követően behívott ultrahangra és annyit mondott,hogy van peteérésem,de kicsik a peték.Írt fel Duphaston gyógyszert 10 napig kellett szedjem.Majd visszahívott vizsgálatra ami megint egy sima ultrahang volt és ugyan ezt mondta van peteérés,de picik semmi gond majd megnövesszük őket egy kicsit.(szó szerint írtam)Felírt choragon injekciót és azt mondta,hogy a következő menstruációm 10-11 -ik napján menjek el hozzá és beadja.De semmit nem mondott mi ez mire van mire számítsak.......Én felkerestem barátnőm aki védőnő elmondtam neki ezt az injekciót és azt tanácsolta ne adassam be.De nem indokolta.Rám bízta döntsem el,de ő nem adatná be.Én le is mondtam róla,mert fura kételyeim voltak.Ekkor írtam önnek és ön is azt írta,hogy zöldség amit az orvos mondott,mert azt csak mikroszkóppal lehet megállapítani és nem sima uh.-val.Azóta páromnak vettünk egy fertility score férfi termékenységi tesztet.(hátha valami nála nem stimmel )a teszt a legjobb eredményt mutatta ki.(ha lehet hinni a tesztnek)Tehát a teszt szerint nem nála van a gond,persze ezt tudtuk eddig is.A kérésem ön felé nem más mint,hogy tudna-e tanácsot adni mit tegyek?Esetleg,ha van rá mód eltudná -e vállalni a nőgyógyászati vizsgálataimat.Beleférek.e a páciensei körébe.(nem tudom mennyire terhelt)Ha igen mire számítsak anyagilag-vizsgálatok szempontjából.Milyen vizsgálatok kellenek?Ciklusaim átlagos hossza 27 nap.A legrövidebb ciklusom 25 a leghosszabb 30 napos volt.Ovulációs fájdalmaim szoktak lenni.A következő peteérésem Június 30.-a körül lesz.A menstruációm Kb.3-4 napig tart.Remélem nem zagyvaságokat írtam és kicsit segít abban,hogy tudjon válaszolni.Megértését és válaszát előre is nagyon köszönöm.Tisztelettel Kné.B. Edit

Kedves Edit!

Először a párjáról írnék. Nem Ismerem ezt a tesztet, de fizikális vizsgálat nélkül azt kimondani nem lehet, hogy egy férfivel minden rendben! Ezek a tesztek nagy porhintések szerintem. (Ez vonatkozik pl. az LH tesztre is, sose javaslom azt, hogy azzal nézzék, mikor van az ovuláció, mert az nem mond semmit!) Úgy hogy javaslatom az, hogy párjával együtt jöjjönek el hozzám, és részletesen megbeszéljük, mit kell tenni a továbbiakban.

Időpontot a 06-30-9710150 telefonon kérjen vizsgálatra és megbeszélésre.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


47. kérdés / 2011.06.26. 08:04, K. István Attila, K. Ildikó

Kezeit Csókolom Kedves Doktornő!Marosvásárhelyen élünk,16 éve vagyunk házasok.Kb. 8 éve szeretnénk Kisbabát,de sikertelenül.Az Én (István) termékenységi vizsgálat eredményeim a szakorvosi megállapítás szerint jók.A Feleségemnél viszont endometriózisos cisztát állapítottak meg és a tavaly márciusban megoperálták itt Marosvásárhelyen.Sajnos a ciszta kiujult ,most a másik petefészken,és az orvos ismét meg akarta műteni.Időközben értesültünk a "Body Balance"-nevű természetes Progeszteron krémről,ugyanis a tünetek Ösztrogén Dominancia mellett szólnak,beszereztük a Krémet Magyarországról,és kb.már 4-5 napja használja a feleségem az előirásnak megfelelően.Elsősorban az lenne a kérdésünk,hogy természetes-e az,hogy fokozott hányingert,gyengeséget érez a kenőcs használata után 1,5 órával,és hőhullámok árasztják el.Hasolók a tünetek ahhoz,mint amikor a műtét után háromszor szintetikus progeszteron injekciót kapott.Csak most erősebbek.Normálisak ezek a mellékhatások?Esetleg csökkenteni kellene a Dózist?Vagy ez a gyógyulás folyamatával jár együtt?Megkérjük szépen,válaszoljon nekünk.Előre is köszönjük Figyelmét és Segítségét.Tisztelettel:K. István és Ildikó

Kedves Kiss házaspár!

Az normális, hogy a progeszteron krém olyan mellékhatásokat produkál, mint más progeszteron. Azonban ez nem a gyógyulás jele, mert az endometriosisos cystát ilyen kuruzslással nem lehet megszüntetni, csakis műtéttel! A műtétet meg kell csinálni, anélkül nem várható terhesség. De bizonyára más oka is van a meddőségnek, azt is meg kell találni és meg kell szüntetni. Ilyen idős korban már mindenkinek vannak gyulladásai, ami szintén akadályozza a terhességet. Ennek gyógyítására legeredményesebb a Gynevac vakcina, azt is szerezzék be Magyarországon, és kapják meg mind a ketten. Ez javítja az esélyeket. Persze más probléma is lehet.

Üdvözlettel
dr Lázár Erika


48. kérdés / 2011.07.03. 14:14, Linda

Kedves Doktorno! Annyi mindent irnak a temarol, hogy egeszen belezavarodtam. Sosem voltak elviselhetetlen mensruacios görcseim ugyan, de elöfordul, hogy ingerlekenyebb vagyok, esetleg hisztis.. mielött megjon (ez zavar). A mensturaciom 5- 7 napos, normalis mennyisegu, nem sok, nem keves. Egy- ket nap csuszas elöfordul neha, de mindig megjön. Enyhe fajdamak elöfordulnak az elejen, de semmi extra. a 14. napon enyhe szuro erzes szokott lenni a petefeszekben , de fajdalomnak ezt nem neveznem egyaltalan. A hasam kisse nagyobb lesz amikor megjon, ami lehet csak nekem tunik fel. Akkor ez most ösztrogen dominancia vagy sem?Most probalok taplalkozassal, egy kis sörrel borral csökkenteni a feszultseget, es több vitaminhoz jutni, mert hosszutavon csak jobb ha nem sztressszel az ember a semmi miatt. Köszönm a valaszat, hogy akkor ez most normalis kategoria vagy sem , esetleg van e javaslata a doktornonek. 

Kedves Hölgyem!

Az ösztrogén dominancia nem orvosi terminus technicus (szakkifejezés). Azt hiszem, egy Távol-Keletről az USÁ-ba települt orvos találta ki ezt a szót, amit igazából nem is lehet értelmezni. Én azt gondolom, helyesebb lenne progeszteron hiányról beszélni, amikor ezt a szót használják. Mivel a "dominancia" azt jelenti, hogy valamiből ugyanazon időben több van. Ha valaki ismeri a női hormon ciklust, amit a petefészek hormonok ciklikus termelése hoz létre, az tudja, hogy a ciklus első felében az ösztrogén termelődik nagyobb mennyisgben, és minimális mennyiségű progeszteron van a keringésben, a tüszőrepedésig (a tüsző termeli az ösztrogént). Utána ez kifolyik a tüszőből, nem termelődik tovább, helyét a sárgatest foglalja el, és a sárgatest termeli a progeszteront. Ekkor már csak kevés ösztrogén van a keringésben, és egyre több progeszteron, amíg a sárgatest elkezd sorvadni, csökken a progeszteron termelése, és emiatt jelentkezik a menstruáció. Olyan ez, mint a libikóka. egyik fél ciklusban az egyik több, a másik fél ciklusban a másik. Hogy lehet ebből értelmezni az ösztrogén dominanciát? Sehogy!!! Inkább lehet értelmezni azt, hogy progeszteron hiány, ha a tüsző nem tud megrepedni, nincs peteérés, a töszőből nem ömlik ki az ösztrogén, nem foglalja el a tüsző helyét a sárgatest, és nincs progeszteron termelés. Ekkor van rendszertelen vérzés, elhúzódó vérzés, meddőség, a klimax környékén szintén vérzés kimaradás majd elhúzódó vérzés, mivel a petefészek ciklusos működése szintén elmarad. Fiatal korban ilyenkor a petefészek működést kell stimulálni, hogy létrejöjjön a tüszőrepedés, idős korban pedig a hiányzó progeszteront pótolni ciklikusan.

A praemenstruális szindroma szinte minden jól működő petefészeknél létrejön: az ingerlékenység, esetleg fejfájás, a has kisfokú felpuffadása. A 14 nap körüli szúró érzés a tüszőrepedés. Mindez normális. A leírtakban semmi rendellenes tünet nincs.

Van egy tanácsom: ne az internetes fórumokon a laikus levelezők írásaiból szerezze be az ismereteit, mert őrült baromságokat tudnak összeírni, és hülyítik egymást! Ha valami ismeretet akar szerezni, azt csak az illetékes szakembertől kérdezze meg mindig!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


49. kérdés / 2011.07.08. 13:17, Tünde

Kedves Doktorő.Olyan kérdésem lenne,h 1 hónapja halt meg a kisfiam bölcsöhalálban 5 hetesen.Nagyon megviselt minket ez a tragédia.Sok midekivel beszéltem orvosokkal is.Azt tanácsolták,h minnél hamarébb vállaljunk be másik babát,mert ő fog sokat segítei a próbléma megoldásában.Nem lesz god ha csak 2 hónap telt el a szüléssem óta.2011 04 25.én szültem.Most valószínűleg terhes vagyok.Már van egy 19 hónapos kisfiúnk.Tanácsot szeretnék kérni,h lehet e ebből a gyermek vagy az én számomra egészség károsodás.Mármit a gyermek részéről fejlődési rendelleneség vagy akár az én halálom.Itt sokat olvastam utána és szeretném egy hozzáértő választát.Előre is köszönöm.

Kedves Hölgyem!

Bár a 3 terhesség túlságosan közel vannak egymáshoz, de emiatt fejlődési rendellenesség nem várható. Az Ön szervezete van nagyon megterhelve, nem tudott kellően regenerálódni - de emiatt nem várható az se, hogy Ön meghalna. De energia tartalékai erősen kimerülnek, ez alatt a terhesség alatt igyekezzen minnél többet pihenni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


50. kérdés / 2011.07.11. 19:36, K. Erika

9-én kellett volna megjönnie,erre 11-én délután jött meg de nagyon barna folyás és ugymondcseppekben, mi lehet az oka

Tisztelt Hölgyem!

2-3 nap eltérés nem jelent semmit.

 

51. kérdés / 2011.07.13. 19:24, B. Anna

Udvozlom.Nekem van genitalis szemolcsom,es arra lennek kivancsi,hogy a szemolcs eltavolitasa nelkul szulhetek gyereket?pontosabban,a terhesseget,vagy a magzatot,kesobb a gyereket nem befolyasolja-e?koszonom.

Tisztelt Hölgyem!

Ez attól függ, hogy hol helyezkedik el a szemölcs, mekkora, mennyi. Általában nem befolyásolja a magzatot és a gyermeket.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


52. kérdés / 2011.07.17. 22:48, Gyöngy

Én egy 34 éves párkapcsolatban élö lány vagyok.154cm magas 44kg.Terheségem még nem volt .Nem szedek fogamzás gátlot, és nem is védekezünk semien formában.Természetesen voltam orvosnál.Átestem néhány vizsgálaton/vérvétel,ultrahang / Az orvosom szerint minden rendben szervileg is hormonálisan is.De azért fel írt egy gyógyszert a duphastont hogy rásegitsünk egy kicsit,de még nem sikerült a teherbe esés.Mit tehetnék még?

Tisztelt Hölgyem!

A leírt információ kevés ahhoz, hogy bármilyen tanácsot tudjak adni. Milyen orvosnál volt? Milyen vérvételt csináltatott? Mik az eredmények? Mit mutatott az ultrahang? A gyermek nemzéshez egyébként is kevés a tanács. Részletes, sok mindenre kiterjedő kivizsgálás szükséges . Az, hogy "Duphastont írt fel, hogy rásegítsünk egy kicsit" ugyanolyan értelmetlen kuruzslás, minha azt mondaná: tegye meleg vízbe a lábát minden este. Meddőség kivizsgálásához, kezeléséhez értő szakemberhez kell fordulnia, ha eredményt akar elérni. Jó esetben minden tizedik nőgyógyász ért hozzá, de inkább kevesebb.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


53. kérdés / 2011.07.18. 12:25, Viktória

Kedves Doktornő!Menszeszem előtt 1 héttel vagyis mikor "készülődik".Az együtlét a párommal kutya pózban nem esik jól, olyan mintha valami gátolná a jó érzést odabent!

Tisztelt Hölgyem!

Egyszerű a megoldás: a sok póz közül ilyenkor válasszanak másmilyet.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


54. kérdés / 2011.07.18. 17:04, C. Melinda

Üdvözlöm!A két kezelő orvosom közül az egyik szabadságon a másik külföldön átfedésben!A nagy gondom,hogy másnaponta 2mg Medrolt szedek(felnőttkori still)emiat a menszeszem igen kusza de kb. aug3-án kellene megjönnie ellemben júl 31-aug 3-ig nyaralnánk.Van Norcolutom de csak vaktában nem szeretném bevenni.Miként adagoljam,hogy előrébb hozzam vagy késleltessem a menszeszemet!Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem!

Medrol szedése mellett nem javaslom a menses ide-oda tologatását!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


55. kérdés / 2011.07.21. 13:42, Anikó

Tisztelt dr nő!37éves vagyok van egy13éves fiam.Férjem tavaly májcirózist kapott,gyógyszeres kezelés alatt van.szeretnénk még egy babát.3hónapja nem védekezünk de még nem estem teherbe.Nekem volt nov.ben egy kismütétem(spirálom volt és egy nagy gyulladást okozott)Ezek a dolgok befolyásolják-e hogy nem esek teherbe?Elkezdtem szedni az Elevitet,de esetleg ajánl e még mást is?Vagy várjak türelemmel?Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem!

3 hónapos próbálkozás ugyan nem sok, szinte semmi, de akinek spirál miatt volt egy nagy gyulladása, annak nem célszerű ölbetett kezekkel ülnie és várni a jó szerencsét, mert így bizony kevés esélye van. Csak telnek a hónapok egymás után.

Mivel a gyulladások szakértője vagyok, javaslom, hogy keressen fel.
Üdvözlettel


56. kérdés / 2011. 07.24. 09:58, Andi

Tisztelt Doktornö! Az én problémám ahogy a többi kérdést olvasom igen csekély de azért szeretném ha megnyugtatna.25 éves vagyok a férjem 45.Tudom elég nagy a korkülönbség de nagyon szeretnénk babát és probálkozunk is 2 hónapja ami nem nagy idö de elég türelmetlen tipus vagyok :) A kérdésem az hogy milyen készitményt illetve természetes módszert javasol arra hogy minnél elöbb elátogasson hozzánk a gólya?Válaszát elöre is köszönöm.

Kedves Hölgyem!
 
Az első és legfontosabb dolog, hogy megértse és elfogadja: a gyermek nemzés nem lóverseny! Türelem kell hozzá. A természet normális folyamatát nem lehet siettetni.

Az természetes dolog, hogy 1 éves rendszeres védekezés nélküli nemi élet alatt az egészséges házaspárok 80 %-a kap természetes úton babát a természettől. Ennek oka: havonta 1 petesejt érik meg. Átlagosan 3 petesejtből 1 alkalmas arra, hogy megtermékenyüljön, 2 nem, mert genetikailag hibás. Vagyis évente 4 petesejtje van, amelyikből egyáltalán lehetne baba. Ha ezek közül minimum 2 alkalommmal nem akkor történik a közösülés, amikor éppen peteérés van, akkor már évente mindössze 2 lehetőség van arra, hogy megtermékenyüljön. Ha az egyik olyan spermiummal termékenyül meg, ami szintén genetikailag hibás, akkor már csak 1 olyan alkalom van 1 évben, amiből egészséges baba várható. Ha ezt végig gondolja, akkor megérti, hogy miért az a várható lehetőség, hogy 1 év alatt jöhet össze egészséges baba. Nem hiszem, hogy azt szeretné, hogy bármi áron, akár nyomorék gyermeke is legyen! Ne legyen tehát türelmetlen! Semmiféle készítménnyel ne próbálja a természet rendjét felborítani!

Azt meg lehet tenni, hogy néhány vizsgálatot elvégeztetnek, hogy az egészség megfelelő-e? Ha van valami hiba, azt lehet addig is kezelni.
1. Végezzék el a férje sperma vizsgálatát. Ez nem fájdalmas, nem gyógyszeres beavatkozás. Egy nagyon jó szakértő andrológus kell hozzá. Ajánlom a szerintem Magyarország legjobb andrológusát, dr. Erdei Edit főorvos, tanárnőt. Telefon: 06-20-9-243-243.
2. Az Ön peteérését alaphőmérséklet méréssel megállapítva, a peteérés után 7 nappal vizsgálják meg az összes nemi hormonját, és a termékenységet befolyásoló hormonokat. Alaphőmérséklet diagrammot kell hozzá rajzolni, és egy vérvétel kell: FSH, LH, Prolactin, Ösztrogén, Progeszteron, Tesztoszteron, TSH, vércukor vizsgálat.
Ha ezek közül valami nem jó, azt lehet máris kezelni.

A meddőséget 30 %-ban okozó krónikus nőgyógyászati gyulladások megszüntetését eredményező Gynevac vakcinát adassák meg mindkettőjüknek, a férjével együtt.

Ha méri az alaphőmérsékletét, abból meg lehet állapítani, hogy mikor van a peteérése, és abban az időszakban 3 naponta kell közösülni. (Ne maga vagy a barátnője állapítsa meg a peteérés idejét, hanem szakember, nekem is elküldheti beszkennelve emailben.)

Ezek olyan természetes módszerek, amik nem ártanak, és elősegítik a terhesség létrejöttét. De sürgetni a megtermékenyülést nem szabad. Ismét azt javaslom: legyenek türelmesek, mert a türelmetlenség gátolja a sikert!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


57. kérdés / 2011.07.26. 09:23, A. Beata

Kedves Lázár doktornő! Immáron második éve próbálkozunk eddig sikertelenül. Az én filozófiám is az, hogy a baba ne mesterséges úton foganjon, hanem az "ágyban", elvégre a természet okosabb nálunk és tudja mit miért csinál. Ezért sem szántam eddig el magam, hogy elkezdjem az orvostól orvosig járást, igy a fél évente történő általános kivizsgáláson és egy a vérből való teljes hormonkivizsgáláson túl (menstruáció 3.napján) eddig mást nem végeztek el rajtam. A hormonvizsgálat mindent rendben talált. A menstruáciom (néha) egy-két nap eltéréssel ugyan, de havi szinten rendszeres. Viszont a fogamzásgátló kihagyása után (ennek immáron három éve), miután rendeződött a ciklusom, minden menstruációt (tehát a valódi vérzést) 2-4 nap barnás váladék előzi meg. Mennyire tekinthető ez normálisnak, és jól gondolom-e, hogy a ciklust nem a maszatolástól, hanem attól a naptól kezdve kell számolni, hogy elkezdődik az igazi vérzés? Mostanság kezd fogyni a lelkesedésem, türelmem, igy magam sem tudom már mi a helyes, beletörődni ami sajnos ne könnyű, mert szinte kislány koromtól másra sem készültem mint az anyaságra. Könnyen mondják, hogy nem szabad rágondolni és akkor menni fog, csakhát ez nem túl könnyű. Ön szerint doktornő milyen kivizsgálást kellene első lépésként elvégezni? Válaszát és türelmét előre is köszönöm. Üdvözlettel Beáta

Kedves Beáta!

Sajnos, a természet rendjébe azzal beleszólt, hogy fogamzásgátló tablettát szedett. Az nem igaz, amit a gyógyszergyárak meg a nőgyógyászok hirdetnek, hogy annak abbahagyása után helyreáll minden esetben a termékenység. Nagyon sokszor nem áll helyre.
A 3. napi hormonvizsgálat nem ad felvilágosítást a terhességhez szükséges legfontosabb hormonnak, a progeszteronnak a szintjéről. Valóban a rendes vérzés jelentkezésétől számít a menstruáció, és az előtte észlelt maszatolás arra enged következtetni, hogy kevés a progeszteronja.
Hol lakik? Ha nem túl messze Budapesttől, akkor legszívesebben azt ajánlanám, hogy jöjjön el hozzám és bízza rám magát. Én nem találomra és hasból össze-vissza vizsgálgatok, vagy adok gyógyszereket, hanem mérnöki pontossággal megtervezett rendszerességgel foglalkozom a meddő párokkal. (Meddő a pár, ha 1 éves rendszeres, védekezés nélküli szeretkezés alatt nem jön létre terhesség. Ez nem végleges itélet, hanem az adott pillanatban észlelt állapot, amit meg lehet és meg kell változtatni, de első körben semmi képpen nem a meddőségi centrumokban!) A mérnöki pontosságot azért mondom, mert én először villamosmérnök voltam, aztán lettem orvos és nőgyógyász. (Egy mérnöknő terhesem néhány napja éppen mondta, hogy nagyon észrevehető a módszeremen, hogy mérnök vagyok :-) )Úgy hogy a várakozás ideje lejárt, és tenni kell azért, hogy a hitvesi ágyban valóban megfoganhasson az utód!
Egyébként messzebbről, Miskolcról, Szegedről, Pécsről, Szlovákiából, Délvidékről is jönnek hozzám párok, sőt Ausztriából is, és több éves meddőség, több orvos után sikerítek nekik terhességet, úgy hogy szerintem megéri!
Ha egyet ért, hívjon a 06-30-9710-150 telefonon.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


58. kérdés / 2011.08.01. 23:28, S. Beatrix

Jó napot!Érdeklődnék,hogy a laktobacilus vakcina az jó candidiásisnál is?

Tisztelt Hölgyem!

Minden esetben fokozza saját immunrendszere aktivitását, candida esetén lassabban, mint a baktériumoknál, a kúra után 1 hónappal érzi a hatását.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


59. kérdés / 2011.08.03 20:33, Bori72

tisztelt doktor nő én 39 éves vagyok 17 ével ezelött szültem azotta nem estem teherbe álando gyuladásba vagyok ez év juni ba volt menszeszem azota nincs vetem tesztet ami pozitiv lett de sajnos utrahangon nem találtak terhességet de találtak nálam myomagöb doktor nő tudna adni tanácsot mit csináljak lehet igy még babam várom válaszát tisztelettel k barcika bori72

Tisztelt Hölgyem!

Az állandó gyulladás miatt nehezen lehet terhes, de nem kizárt. A terhesség gyakran vetéléssel fejeződik be ilyenkor. Nem írja, mikor volt az utolsó vérzése, mikor nézte a terhességi tesztet és mikor nézték meg ultrahanggal?

Ha gyereket szeretne, előbb meg kell gyógyítani az állandó gyulladásból. Ez egyedül Gynevac adásával érhető el, amit a férjével együtt kell megkapnia. Ha a nőgyógyászok nem akarják megadni, keresse fel Varga Gyula főorvost, vagy Varga Róbert doktort (gyerekgyógyászok), ők biztosan megadják.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


60. kérdés / 2011.08.06. 20:47, Nora

Tisztelt Doktorno! 6-7 hetes terhes vagyok,de tegnap az ultrahangos vizsgalaton kiderult hogy a mehem ures,ezert valoszinu mehen kivuli terhessegrol lehet szo,mivel a terhessegi teszt meg mindig pozitiv. Arra lennek kivancsi,hogy milyen hosszu idot vesz igenybe a gyogyulas egy ilyen eset utan (valoszinu operaciora lesz szukseg, bar egyenlore semmi tunetem nincsen), mikor lehetne esetleg ujra probalkozni terhesbeesni? koszonom szepen

Tisztelt Hölgyem!

Mivel a terhességi teszt pozitív, és semmi kóros tünete nincs - egyáltalán nem biztos, hogy 6-7 hetesen nincs valódi terhessége! 1 hónapon belül a második olyan esetem volt ma, hogy 6 hetesen nem látott a gyakorlott ultrahangos vizsgáló a jó minőségű ultrahangos készülékkel embriót a petezsákban - és az első esetben 2 hét mulva normálisan fejlődő 8 hetes embriót láttunk, jó szívműködéssel, ma pedig az első vizsgálat után 10 nappal 8 hét 2 napos élő embriót láttunk a második kismamánál is, jó, hallható szívműködéssel.

2 hét mulva újra meg kell nézni ultrahanggal a petezsákot, s ha akkor nem látnak semmit, akkor keresni az okát. De akkor se valószínű a méhen kívüli terhesség, ha nincs semmi kóros tünete!

Ha mégis méhen kívüli terhesség bizonyosodik be, akkor 2 hónap mulva nyugodtan lehet ismét próbálkozni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


61. kérdés / 2011.08.25. 15:08, Gy. Tiborné

Kedves doktornő. Szeretném megkérdezni öntől hogy 12 hetes babám elment és az okait és újra így járhatok-e? 36 éves nő vagyok 3 gyerekem van egy 17 ,14 és 9 éves nem dohányzom nem kávézom nem iszom. 12. hétbe lépés után vizeléskor enyhe vérzés jelentkezett reggel az ügyeleten közölték velem hogy nncs meg a baba és műtőbe küldtek. A szövettanon inditási adatok 10ml sárgásbarna nagy db-os kap. j. máj 2 csom. T.eg:mikroszkópikusan: lobos compact decidua részletek mellett megtartott szerkezetű magzatbolyhok dg.:residum post abortum. Nagyon szeretnék választ kapni hogy miért történt nagyon vártuk már a picit és lelkiekben teljesen megtörtünk. Előre i köszön válaszát. Üdvözlettel Gy-né.

Kedves Hölgyem!

Ha sikerül kideríteni, hogy mi volt az oka a spontán vetélésnek,akkor lehet rá válaszolni, hogy megismétlődhet-e? Az látható belőle, hogy a méhe belsejében gyulladás volt, de azt nem lehet tudni, hogy ettől indult-e mag a vetélés, vagy a vetélés következményeként alakult ki a gyulladás. Mivel magzat nem volt a kaparékban, az valószínűleg már hamarabb kiürült a méhéből. Lehet hormon oka is. Akár gyulladás, akár hormonhiány volt az oka, ha ezeket nem gyógyítják meg, megismétlődhet. Lehet kromoszóma rendellenesség is, az nem feltétlenül ismétlődik.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


62. kérdés / 2011.08.25. 17:08, R. Rezsőné

Tisztelt Doktor Nő! Abban szeretném kérni a segitségét,hogy babát szeretnék mostmár 6. éve de sajnos nem jön össze! Anögyogyászom most küldött el hormonvizsgálatra de csak 6 hét mulva lessz eredmény én pedig nagyon kiváncsi vagyok mi lehet a baj ! az volna a problémám h.nagyon rendszertelen a menstruáciom 5 napig tart ha megis jön de van hogy két honapig teljesen kimarad és ebböl az 5 napbol is az elsö két nap csak pecsételö vérzés jo volna ha mondana nekem egy véleményt csak igy a hallottak alapján segitségét elöre is megköszönöm tisztelettel r. rezsőné

Tisztelt Hölgyem!

Abból, amit írt, az derül ki, hogy elégtelen a petefészek működése. Melyik országszéli kis faluban lakik, ahol 6 hét mulva adnak eredményt? Ha én csináltatok egy hormonvizsgálatot, általában másnapra készen van az eredmény. Több féle hormon eltérés is okozza azt, hogy nem tud megtermékenyülni. Tartok tőle, hogy ahol ílyen elmaradottak, ott nem is csinálnak meg minden vizsgálatot, és 6 hét mulva se lesz közelebb a kisbabához!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


63. kérdés / 2011.08.26. 14:24, R. Rezsőné

Tisztelt Doktornö! Nagyon szépen köszönöm a agyors választ énis sokallom ezt a 6 hetet azt mondta az orvosom hogy ilyenkor nyáron ez lassan megy Nagysápon lakom egy komárom esztergom melletti ki s településen a vért pedig budapestre vitték kérem ha tudna ajánlani nekem valakit vagy valamit hogy hova mennyek vagy kihez forduljak segitségért azt nagyon megköszönném ! És azt szeretném még kérdezni ,hogy kezelhetö e ez a probléma? Nagyon szépen köszönöm a segitségét tisztelettel r. rezsőné

Tisztelt Hölgyem!

Mivel, mint írtam, az én kórházamban 1 nap alatt megcsinálják a hormon vizsgálatokat, így csak magamat tudom ajánlani, mert máshol nem tudom, mennyi időbe kerül ugyan ez.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


64. kérdés / 2011.08.29, 15:09, Gy. Tiborné

KEDVES DOKTORNŐ.KÖSZÖNÖM AZ ELÖZŐ VÁLASZÁT AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGY HA VÁLLALNÁNK ÚJRA BABÁT MIKOR LEHETNE ÉS MILYEN VIZSGÁLATOKAT LEHETNE ELVÉGEZNI HOGY MINDEN RENDBE LEGYEN ÉS NE MENJEN EL A BABA? ÉS MILYEN GYÓGYSZERT VAGY VITAMINT AJÁLANA AMIVEL JOBB LENNE? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT.

Kedves Asszonyom!

Nincs olyan csodaszer, ami biztosítja, hogy ne ismétlődjön meg a vetélés. Ha lehetne tudni, hogy mi volt a vetélés oka , közelebb lenne a megoldás, de ez nem lehetséges. Meg kell nézni a hormon státuszt, ami az életkor előre haladásával romlik. Meg kell szüntetni a krónikus gyulladásokat, ami az életkor előrehaladásával szintén egyre gyakoribb. A legjobb gyógymód a Gynevac vakcináció, melyet kapjon meg a férjével együtt. Belgyógyászati kivizsgálást kell csináltatni, lehet magas vérnyomás, cukorbetegség, és egyéb betegség is. De lehet az is, hogy egy nem életképes petesejt termékenyült meg és távozott a szervezetéből.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


65. kérdés / 2011.09.08 15:18, T. Diána

Jó napot kívánok Doktornő! A prolaktin hormonnal kapcsolatban lenne kérdésem. Napi negyed szem Bromocriptin tablettát szedek, mert eléggé ugrándozott a prl értékem, 370mlU/l és 625 mlU/l között. A tablettát júius 18-án kezdtem szedni, augsztus 18-án a prl értékem 337 lett. A kérdésem az, hogy ha pozitív lesz a terhességi tesztem abbahagyhatom a gyógyszer szedését azonnal? Vagy ajánlott valameddig szedni a terhesség alatt. Mert azt hallottam,hogy a magas prl vetélést okozhat az első 12 hétben. Ez igaz? Miért? Mert gátolja a progesteron termelődését? Vagy más okból? Nekem mindenképp kell majd a terhességem alatt Utrogestant használnom. Ha használom az Utrot és nem szedem a Bromocriptint lehet baja a babának? Mint írtam, nem volt vészesen magas a prl a Bromocriptin szedés előtt sem. (370, 494, 625) Válaszát előre is hálásan köszönöm!!! Üdvözlettel: Dia

Kedves Diána!

Ha terhes lesz, 12 hetes korig feltétlenül szedni kell a Bromocriptint!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


66. kérdés / 2011.09.13. 09:31, tothbimbi

Tisztelt Doktornő!34 éves vagyok,nincs még gyerekem.1 éve próbálkozunk a párommal de sajnos eddig nem lettem terhes. Voltunk vizsgálatokon,következők az eredményeink.
3 ciklusnap:TSH:1,045,Cortisol :290,4,FSH:2,47,LH:3,37,Prolactin:7,65. 14.Ciklusnap:Endometrium:10 mmm,3-as rétegződésű.A j.o. ov-ban dom.tűsző nincs.A b.o. ov-ben 16 mmm-es tűsző,ami valószínűleg corpus luteum cysticum. 21.ciklusnap:Progresteron:18,76. A ciklusaim rendszeresek,átlagosan 28 naposak.Az utolsó 3 hónapban használtam ovu.tesztet,a teszt a 16-17 ciklusnapokon mutatott pozítiv eredményt.A párom andrologiai vizsgálatának eredményei:FSH:9,58, LH:7,89,Testosteron:24,27. 5 nap carentia után ondovizsgálat :szokásos szagú,küllemű,jól elfolyosodó,összmennyiség :5,5 ml,látóterenként norm.spermiumszám,a spermiumok 70százaléka jól,célirányosan,látóterenként 1-3 fvs is látható.DG:normozoospermia.Azt szeretném kérdezni,hogy őn lát-e eltérést ami miatt nem kerülök áldott állapotba?:)Válaszát előre is köszönöm:Betti

Kedves Hölgyem!

A meddőség több, mint 50 %-a a krónikus gyulladások miatt keletkezik, ebből kb. 20 % a progeszteron hiányával (szökkent mennyisége) együtt, kb. 30 % kizárólag a gyulladás miatt. A krónikus gyulladás egyedül a laktobacillus vakcinációval (Gynevac) gyógyítható. Általában nem tud a gyulladásról se a beteg, se a kezelő orvosa. A progeszteronról tudni kellene, hogy milyen mértékegységben adták meg. Ha az ovulációja a 16-17. napon van, akkor a 14. napon nem lehetett corpus luteum (sárgatest), mert az az ovuláció után 24 órával kezd kialakulni.
A spermavizsgálat leletét se tartom korrektnek - hol csinálták?

Jelentős probléma még, ha Ön sokat ül számítógép mellett. Gátolja a megtermékenyülést, illetve a megtermékenyült petesejt néhány nap mulva elpusztulhat a számítógép elekrtomágneses sugárzásától. Ha a fáérje sokat ül számítógép, mobil telefon mellett vagy gépkocsiban, akkor a spermiumok torzulhatnak.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


67. kérdés / 2011.09.13. 09:53, Echo

Tisztelt Doktornő! Párommal szeretnénk kisbabát, én 37 éves vagyok, párom 43. Soha nem szedtem fogamzásgátlót. A 3.napon elvégzett hormon vizsgálataim rendben vannak, spermatogramm tökéletes, petevezetők teljesen átjárhatók, szervi elváltozás nincs. Citologia enyhe gyuladast mutatott ( Papanicolau II), amire antibiotikumot kaptam. Vérből kimutatták h. a szervezetem nem termel spermium ellenes ellenanyagot ( 5.08 u/ml). Ami negativ lett az a 4 napos szünet utáni, postcoitális teszt.Ezt kétszer is megismételtük és a köv. az eredmény: a vizsgált anyagban mozdulatlan spermiumok találhatók, 2-3 spermium nagyon lassú mozgással. Most a ciklus 21-24.napján következik a progeszteron szint vizsgálata, arra még nincs eredményem. Még hozzátenném, hogy a ciklusom 29-33 nap között mozog, 4-5 napig tart a vérzés, kevés mennyiséggel. A mostani ciklusnál, a vérzés után még 4-5 napig alvadt vér formályában, barnás váladék távozott Doktor úr, véleménye szerint, mi lehet az oka a negativ poscuitalis tesztnek? Mivel kezelhető? Mi lehet az oka az alvadt vérnek a menszez után? És még milyen meddőségi kivizsgálást ajánlana az én esetemben? Várom mielőbbi válaszát.Üdvözlettel: Echo

Tisztelt Hölgyem!

Mondjuk a definíció, hogy "negatív" a postcoitácios teszt" szerintem éppen ellenkezőleg, hiszen a negatív vizsgálati lelet szokta a jó eredményt jelenteni, ez pedig éppen a rossz eredmény. Nem értem azt se, hogy mi az, hogy nem termel ellenanyagot a szervezete a sperma ellen? ha nem termel, akkor nulla, a leírt eredmény meg nem nulla.  Szerintem azért mozdulatlanok a spermiumok, mert ellenanyagot termel velük szemben és ez az ellenanyag megöli őket. Az inszemináció vagy a lombik kezelés segíthet csak.

Az alvadt vér okát vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani.

Fontos a progeszteron értéke is (csak akkor van jelentősége, van megtermékenyülés), de abban fontos tudni, hogy a MENSES ELŐTT KELL MÉRNI 7 NAPPAL! Akkor jó, ha több, mint 21 ng/ml vagy 64 nmol/l.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


68. kérdés / 2011.09.14. 20:54, Edit

klimaxos panaszokra lehet-e használni a norvég krémet.

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom, nem ismerem a norvég krémet.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


69. kérdés / 2011.09.14. 21:15, tothbimbi

Tisztelt Doktornő! Válaszát köszönöm.A progesteron a 21.ciklusnapon 18,76 nmol/L. A 14.ciklusnapi vizsgálat idejében még nem használtam tesztett de az elkövetkező hónapokban igen.A probléma amiről írt sajnos munkám miatt fent áll,naponta több órát dolgozom számítógépen.Az Ön véleménye szerint krónikus gyulladás okozhat nálam problémát?Segítő szándékát előre is köszönöm!Betti

Kedves Betti!

A számítógépére feltétlenül javaslom az elektromágneses sugárzást semlegesítő NOS-antiradiant védelem felragasztását.

A gyulladás 60-80 %-ban megtalálható azoknál, akiknek nem sikerül a terhesség. Hogy Önnek van-e, azt vizsgálat nélkül nem tudom megmondani. De a gyógyítására és a kiújulás megelőzésére legalkalmasabb Gynevac vakcinakezelést férjével együtt mindenképen javaslom, mivel káros hatása semmi nincs, akkor se, ha pillanatnyilag nem mutatható ki gyulladás, de mivel a hüvely nyitott kapu a külvilág felé, bármikor bekövetkezhet. A védőoltás majdnem 100 %-ban kivédi a később jelentkező felszálló gyulladásokat.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


70. kérdés / 2011.10.05. 15:17, K. Alexandra

csokolom azt szeretném kérdezni tud e valami gyogyszert ajánlani hogy jobban terherbe essek

Kedves Alexandra!

Ez sajnos nem olyan egyszerű dolog, mint amikor valaki akar venni egy kenyeret, bemegy a boltba, kér egy kiló kenyeret, odaadják, kifizeti és hazaviszi.

Ha spontán nem jön össze egy éven belül, akkor sok vizsgálat, kitartás az paciens és az orvos részéről is, együttműködés szükséges hozzá, hogy létrejöjjön a terhesség. Aki egyetlen gyógyszert ajánl erre a célra, az szerintem kuruzsló. Én nem vagyok az!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


71. kérdés / 2011.10.06., Lenke

A velemenyet szeretnem kerni.marciusban volt egy mehenkivulim.kiwettek az eggyik petevezetekemet,es nemmaradok terhes.lehet meg

Tisztelt hölgyem!
Nem értem a kérdését, mit szeretne tudni?


72. kérdés / 2011.10.14. 19:52, K. Rita

Tisztelt doktor nő.23 éves vagyok férjnél vagyok 5 éve.Sajnos még nem lett babánk,még nem sikerült.Már több orvosnál voltam ,senki nem tud biztosat mondani.A hormon háztartásommal és az inzulinommal van gond.Mind kettő magas.Meg is hiztam évek alatt. a menstruációm kihagy.A kérdésem az lenne,hogy a Gynex szirup téleg jó lenne ezekre amiket fel soroltam amik a problémáim.Már el vagyok keseredve nem tudommit tehetnék.Elöre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel:RIta

Kedves Rita!

Nem vagyok természetgyógyász, nem értek a természetgyógyászathoz, ezért kérdésére nem tudok válaszolni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


73. kérdés / 2011.08.16. 17:12, Kata

Kedves Doktornő! "27 éves vagyok és már 4 sikertelen inszemináción túl. Kérdésem csak annyi lenne, hogy miért van az vajon, hogy az inszemináció után két nappal erős alhasi fájdalmat érzek (mintha menstuáció kezdete lenne) és ilyenkor már mindig tudom, hogy nem sikerült. Mi lehet ez?a meddőségi központokban nem követik a spermium utját.. van ahol ezt lehet figyeltetni?Köszönöm a válaszát előre is!

Kedves Kata!

Nem tudok a miértre válaszolni. A spermium útját sehol se tudják követni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


74. kérdés / 2011.09.03. 15:19, P. Szilvia

Kedves Doktornő! Nagyon örültem, amikor megtaláltam Önt az interneten. Régen, kb. 11-12 éve leveleztünk anno meddőségi problémámmal kapcsolatosan. Nagyon hálás vagyok Önnek, mert segített többek között a Gynevac vakcina ajánlásával. Mára már 3 csodálatos gyermeknek örülhetünk a párommal, s ezt részben Önnek is köszönhetjük. A mostani problémám a menstruáció előtti PMS. Hó közepén a peteérés előtt 3-4 nappal kezdődik a petefészek fájdalommal, azután a peteérés napján ez iszonyatosan felerősödik, majd a peteérés után egészen a menstruációig iszonyú érzékenyek a melleim. A menstruációm rendszeres, 28 napos. Tudna esetleg valamit tanácsolni, hogyan tudnám enyhíteni a panaszaimat? Köszönettel: P. Szilvia

Kedves Szilvia!

Nem nagyon szeretem a fogamzásgátló tablettákat, de azt hiszem, az Ön esetében az lenne a megoldás: lehető legalacsonyabb hormon tartalmú fogamzásgátló. Gratulálok a 3 gyermekéhez: örülnék, ha küldene fényképet a családról!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


75. kérdés / 2011.09.05. 10:19, V. Edit

Tisztelt Doktornő! Nekem Január óta nincs menzesem. Van már egy 4,5 éves kisfiam. Tavaly decemberben még kétszer megjött, de után meg semmi, és nagyon szeretnénk már másik babát. Lehetséges hogy a torna és a diéta váltotta ki? Voltam dorktornál aki felirt nekem norcolut-ot attól megjött, de a következő hónapban megint semmi, aztán kaptam clostilbegyt-et,de attól meg semmi nem volt csak derékfájás meg mellfeszülés. Vérvételen nem voltam, rákszűrésen igen, az negatív lett. Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel, V. Edit
 
Kedves Edit!

Nincs peteérése, ez lehet erős fogyókúrától, de lehet korai klímaxtól is (nem írta, hogy hány éves). A norcolut ezen nem segít. Hormonvizsgálattal lehet megállapítani, hogy valóban korai klímaxa van-e.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


76. kérdés / 2011.09.16. 09:33, Echo

Tisztelt Doktor no! Párommal 3 éve szeretnénk kisbabát, én 37 éves vagyok, párom 43. Soha nem szedtem fogamzásgátlót. A 3.napon elvégzett hormon vizsgálataim rendben vannak, spermatogramm tökéletes, petevezetők teljesen átjárhatók, szervi elváltozás nincs. Citologia enyhe gyuladast mutatott ( Papanicolau II), amire antibiotikumot kaptam. Vérből kimutatták h. a szervezetem nem termel spermium ellenes ellenanyagot ( 5.08 u/ml). Ami negativ lett az a 4 napos szünet utáni, postcoitális teszt.Ezt kétszer is megismételtük és a köv. az eredmény: a vizsgált anyagban mozdulatlan spermiumok találhatók, 2-3 spermium nagyon lassú mozgással. Most a ciklus 21-24.napján következik a progeszteron szint vizsgálata, arra még nincs eredményem. Még hozzátenném, hogy a ciklusom 29-33 nap között mozog, 4-5 napig tart a vérzés, kevés mennyiséggel. A mostani ciklusnál, a vérzés után még 6-7 napig alvadt vér formályában, kevés váladék is távozott (vizelés közben). Enyhe szúrásokat is érzek az alhasban. Doktor úr, véleménye szerint, mi lehet az oka a negativ poscuitalis tesztnek? Mivel kezelhető? Mi lehet az oka az alvadt vérnek a menszez után? És még milyen meddőségi kivizsgálást ajánlana az én esetemben? Köszönöm előre is a Válaszát. Üdvözlettel: E

Tisztelt Hölgyem!

Mit ért negatív post coitációs teszt alatt? A negatív eredmény általában mindig azt jelenti, hogy jó. A leírt eredmény viszont rossz. Ez az eredmény akkor látható, ha a nő ellenanyagot termel a férfi spermiumával szemben, megöli a spermiumokat. Ezen gyógyszeresen nem lehet segíteni, csak művi megtermékenyítéssel: inszeminációval vagy lombikkal. Mindkettőnek alacsony a hatásfoka: átlagosan 20 % az egy beavatkozásnak.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


77. kérdés / 2011.09.18. 17:32, Hóvirág

Tisztelt Doktornő! Régóta szeretnénk babát, eddig sikertelenül. A nőgyógyász szerint én egészséges vagyok, a probléma a páromnál van: mennyiségileg és minőségileg is kevés spermium ( sperma viszkozitás normál, össz. spermiumszám: 19,5M; sperma cc:5,8; pH7,8; motilitás 70%; norm.morf: 65%; 2-3 fvs, bact). Az Ön véleménye szerint segíthet ezen a Gynevac inj.? A kineziológus szerint a probléma nálam van (dolgozunk az ügyön), a páromnál szerinte nincs akadály. Szeretném a véleményet és a segítségét kérni, hogyan tudnánk természetes úton megoldást találni a baba-kérdésre. 42 éves vagyok, a párom már próbálta szedni a Ferulant, de néhány kapszula bevétele után roszul lett. Köszönettel: Hóvirág

Kedves Hölgyem!

Mi a sperma cc? Koncentráció = az 1 ml-ben levő spermium szám? Úgy gondolom, igen, mert a 19,5 millió az össz spermaszám. Ha a sperma koncentráció 5,8 millió/ml, akkor az valóban csak lombikra alkalmas. A Gynevac kissé tud javítani a dolgon, és akkor is érdemes megkapni mindkettőjüknek, ha IVF lesz a vége, de közel 4-szeres spermium koncentrációra lenne szükség a spontán megtermékenyítéshez, ennyit a gyulladás megszüntetése nem valószínű, hogy elérne.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


78. kérdés / 2011.09.19. 15:23, Angi

Tisztelt Doktornő!Barna pecsételés miatt gestomix 20 fogamzásgátlót írtak fel.2levéllel beszedtem már de ugyan úgy barna pecsételésem van.Helyre fog állni a ciklusom?fogamzásgátló mellett lehet szedni barátcserje kapszulát?

Tisztelt Hölgyem!

A barna pecsételés vagy krónikus gyulladás vagy hormon elégtelenség miatt van. A fogamzásgátló ezeken a problémákon nem segít.
A barátcserjét nem ismerem, erre nem tudok semmit mondani.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


79. kérdés / 2011.10.04. 10:11, Viktória

Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy vérvételen voltam és ezek az eredmények születtek, ez a 3. napon történt Progeszteron: 0,4 ng/ml Prolactin: 42,85 ng/ml Alkalikus foszfát: 302 u/l Gamma GT: 57 u/l SGPT/ALAT: 59 u/l SGOT/ASAT: 35 u/l TSH: 3,87 uIU/ml FSH: 1,2 U/l ESTRADIOL: 509,0 PG/ML TESZTOSZTERON: 89,00 ng/dl KOLESZTERIN: 4,4 FT3: 2,56 pg/ml FT4: 0,94 pg/ml Szeretnék kisbabát, de a menstruációm elég rendszertelen és ha van is elég kevés. Válaszát előre is köszönöm! Viktória

Kedves Viktória!

Végül is azt nem írta meg, hogy mi a kérdése. Csak a labor eredményeket, meg hogy szeretne kisbabát, de rendszertelen a vérzése.
A hormon eredmények alapján nem csodálom, több hormon is rossz. Magas a prolactin, magas a tesztoszteron. A TSH a határon belül van, de a meddőségi centrumok szerint ennél kevesebbnek kell lenni. Nincs itt az LH értéke.
Írja meg, mi a kérdése, hogy válaszolni is tudjak rá.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


80. kérdés / 2011.10.13. 18:40, K. Alexandra

jó estét nagyobb az esélye a teherbe esésnek ha nekem is és a páromnak is orgazmusunk volt egyszerre

Talán egy kicsivel igen. Nem lényegesen. Megerőszakolásból is van terhesség!


81. kérdés / 2011.10.13. 15:41, Nikolett21

Kedves Doktornő! 2 napja voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy lát (hüvelyi ultrahangon) egy nagy szép érett tüszőt, ami kb 2 nap múlva szép petesejt lesz! Azt mondta vegyek LH tesztet!Még aznap vettem is egyet.Meg is csináltam, és két napja negatívot mutat! Lehetséges hogy nem volt ovulációm.Dehát az orvos mondta. Ezek szerint tévedett! Kérem segítsen! Nagyon szeretnék egy kisbabát!!!!:(

Kedves Hölgyem!

Én nem oviulációs teszttel nézem, hogy van-e peteérés, hanem speciális hőmérővel, alaphőmérséklet méréssel. A tesztek nem 100%-osak semmiben.


82. kérdés / 2011.10.11. 09:31, Kitty

T.Doktornő! Kérdésem az volna,hogy biztonsággal használhatok-e palástfüvet, illetve cickafarfüvet a teherbeesés megkönnyítésére, amellett,hogy van egy 32*32mm-es mimómám? Va-e valami ellenjavalat, mivel az interneten már annyi mindent olvastam, hogy elbizonytalanodtam. Ha használhatom, Ön milyen felhasznállást javasol esetemben? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: K.Kitti

Kedves Kitti!

Nem ismerem a füveket, csak a gyógyszereket. Nem tudok ebben tanácsot adni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


83. kérdés / 2011.11.01. 10:05, nyuszyfül

drága doktornő azzal a kérdéssel fordulnék önhöz mert tanácstalan vagyok a párommal babát szeretnénk de sajnos eddig még nem jött össze :(sok mindent halottam a szexről de mindenki mást mondvalaki azt mondja mindenap kell szexelni valaki meg pont az ellenkezőjét hogy elég 2 naponta ebben szeretném kérni a segítségét hogy melyik a jobb előrre is köszönöm tisztelettel nyuszyfül

Kedves Hölgyem!

A minden napos szex semmiképpen nem segíti elő a terhességet! 2 de inkább 3 naponta szükséges szeretkezni, ha azt szeretnék, hogy terhes legyen. Ennek oka: naponta szeretkezésnél csak 1/3 mennyiségű hímivarsejt termelődik, mint 3 naponta, viszont sok millió hímivarsejt szükséges ahhoz, hogy egyetlen be tudjon fúródni a petesejtbe! (A többinek a fejében levő enzim lágyítja a petesejt sejtfalát.) A petesejt 24 óráig, a hímivarsejt 48 óráig életképes és termékenyítő képes. Ha 3 naponta szeretkeznek, akkor van elég hímivarsejt, és van lehetőségük a találkozásra is a termékenyítő képesség ideje alatt. És feltétlenül javaslom a Gynevac vakcina kúrát párjával együtt, mert az segíti a megtermékenyült petesejt beágyazódását a méh nyálkahártyába. Persze sok egyéb tényező is befolyásolja

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


84. kérdés / 2011.11.05. 08:39, T. Dia

Jó napot kívánok Kedves Doktornő! Van egy méhszájsebem, ami problémát nem okoz, a bővebb folyáson kívül. A rákszűrésem P1 lett. A kérdésem az, hogy lehet méhszájsebbel terhességet vállalni? Okoz majd gondot a várandósság során? Mit tanácsol, próbálkozhatunk a Babával, vagy jobb lenne kezelni az elváltozást és utána vállalni terhességet? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Dia

Kedves Dia!

A P1 citológia mellett a "méhszájseb" nem zavarja a terhességet. Viszont a bővebb folyás valószínűlrg krónikus hüvelygyulladás tünete, ami viszont vetélést, koraszülést okozhat. Javaslom, hogy kérje a Gynevac laktobacillus vakcina beadását párjával együtt, ami a gyulladást is megszűnteti, a "méhszájseb" megszüntetéséhez is hozzásegíti.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


85. kérdés / 2011.11.19. 15:07, V. Laura

Jónapot! Én 16éves vagyok teherbe estem atol a férfitol akit szeretek meg is szeretnénk tartani a gyermeket szüleim bele is egyezvén. De én konkrétan arra szeretnék kitérni mi lenne ennek a következményei ? És mit tudnék elkövetni hogy velem maradjon? Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Laura!

Nem igazán értem, hogy milyen következmények után érdeklődik? Ha megtartja a babát (amit én maximálisan helyeslek), akkor az lesz a következménye, hogy lesz egy gyermeke. Igaz, hogy egészségesebb, ha 18-20 év fölött születik az első baba, de végül is ez nem kárositja a Maga egészségét, és ha vigyáz rá a terhesség alatt, akkor nem lesz koraszülött. (A 20 év alatt született babák gyakrabban lesznek koraszülöttek, ezért fokozott vigyázás kell!)

Ha viszont nem tartaná meg a babát, annak súlyos következményei lehetnének!

És ki maradjon Magával? A baba? az Laurától, meg a családjától függ. A párja? ez meg a párjától függ. Ebben én nem tudok tanácsot adni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


86. kérdés / 2011.11.19. 12:25, Viktória

Tisztelt Doktornő! A kérdésem az volna, hogy az Ovulum Nystatini hüvelykúpot lehet-e használni menstruáció alatt? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Viktória

Kedves Viktória!

Lehet, de nem érdemes, mert a vér hamarosan kimossa a hüvelyből a kúpot. Amikor elkezdődik a vérzés, hagyja abba, és a vérzés befejeződésekor folytassa. Viszont azt javaslom, hogy a menstruáció alatt használjon a patikában kapható ELLEN tampont, aminek a végében élő laktobacillusok vannak, és amellett, hogy tampon, nagyon jó hatásuak arra a panaszra, amire a nystatinos kúpot használja. A tampon 3 féle méretben kapható.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


87. kérdés / 2011.11.22. 23:00, Anikó

Tisztelt Doktornő! Következő lenne a kérdésem: lombik program során terhes lettem, a 6 hetes uh.-on 3mm volt az embrió , majd 8 hetesen mentem a következő uh.-ra ahol szintén 3mm az embrió és nincs szívhang. Ez mult csütörtökön volt. Azt mondták nem kell műszesen befejezni mert kicsi a terhesség, még nem indult el a vérzés. Mire számíthatok? Valóban kilökődik a menstruációval, járhat erős vérzéssel és görcsökkel? Köszönöm válaszát.

Kedves Anikó!

Az is elképzelhető, hogy egy ilyen korai terhesség egyszerűen felszívódik, vagy kevés vérzéssel eltávozik a maradványa. Főleg, ha a petezsák se növekedett. Nem valószínű az erős görcsölés.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


88. kérdés / 2011.11.30. 21:58, Ildiko

Tisztelt doktor nö! 20 éves lány vagyok,8 honapja probalkozunk babaprojektel és eddig nem jött össze.A férjemmel peteéreskor 2 naponként szeretkezünk!A ciklusaim eleibe 30 napossak voltak,egyik felében ittam cickafark a masik felében palástfű teát,és beált 28 naposra!Elmentem vérvizsgálatra és kiderűlt hogy pajzsmirigy problémáim vannak a TSH értéke 8.4 re esett!Az endokrinolog kiirta AZ Euthyrox 50 mikrogramos tabletát,6 hétig ittam és a TSH értéke leesett 5.4 re!Az Ota rendszeressen szedem,4 nap 1/2 és 3 nap 1 egészet. Mi tévö legyek?Mikor eshetek teherbe? Elöre is köszönöm válaszát,üdvözlettel

Tisztelt Hölgyem!
Ne kérdezze meg ugyanazt egymás után 2x lehetőleg!


89. kérdés / 2011.11.30. 15:37, Kata

kedves Doktornő.nagyon elvagyok keseredve mert babát szeretnénk a párommal de nem jön össze nekünk.nekem hátrahajló méhem van a páromnak meg lassu spermái.mennyi esélyünk van így a babára?mit szedhetnénk ennek esélye növelésére?most megprobálom a febion800.mi erről a véleménye?

Tisztelt Hölgyem!

A hátrahajló méh nem akadálya a terhességnek!
A lassú sprma okát pedig meg kell kerestetni egy jó szakértő andrológussal és többnyire meg lehet szüntetni az okot. De annak, hogy nem jön össsze a terhesség, ezen kívül még számos oka lehet, így nem lehet megmondani, hogy mennyi esélye van. Az okokat meg kell keresni és meg kell szüntetni.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


90. kérdés / 2011.11.29. 12:10, K. Magdolna

Kedves Doktonő! Mióma esetén érdemes megvennem a - Women's Cream nevű készítményt? Reménykedhetek benne? Szeretném elkerülni a műtétet, ha lehetséges. Üdvözlettel: K. Magdolna

Kedves Magdolna!

Krémekkel nem lehet a SZÜKSÉGES műtétet kikerülni!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


91. kérdés / 2011.11.29. 16:35, Sz. Monika

5.éve szeretnénk babát a párommal.két gyermekem van.a kisfiam16 a kislányom12.két abortuszom volt a fiam születése után.33 éves vagyok 5éve élek kapcsolatban a párommal.a nőgyogyászom azt mondta nem lát semmilyen problémát.azt vettem észre az együttlétután kifolyik belőlem a ...!lehet hogy ez okozza a bajt?nagyon szeretnénk egy közös babát.kérem segitsen!a páromnak is van gyereke.

Kedves Mónika!
Az bizony lehet, hogy az a baj, hogy kifolyik a sperma, találkoztam már ilyen meddőségi okkal. Ezen könnyű segíteni! Szeretkezés előtt menjen pisilni, hogy utána ne kelljen kimennie. A szeretkezés ELŐTT tegyen egy kispárnát a feneke alá, ami kissé megemeli a medencéjét, így kezdjék el a szeretkezést, illetve igy legyen az ejakuláció előtt, és utána is így maradjon. Lehetőleg reggelig, a hátán fekve, legalább a középidő környezetében.

Ha ez nem használ, utána kell menni a további vizsgálatoknak.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


92. kérdés / 2011.12.11. 18:05, Vikike

Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy nekem két éve gombás a hólyagom és a húgycsövem, mindent próbáltam már, valmelyest enyhült a fájdalom, de még így is hetente elő szokott jönni ez az égő, szúró érzés, fájdalom. Viszont a párommal babát szeretnénk jövőre, már 34 éves leszek, első baba lenne, szóval ártalmas lehet-e a babára ez a gomba hólyagban és a húgycsőben?

Kedves Vikike!

Szerintem nem próbált meg mindent!
Kérdésem: speciális tenyésztés és gyógyszer érzékenység segítségével végzett-e 5 hónapos gyógyszeres + helyi gomba ellenes kezelést a partnerével együtt? Ha nem, akkor egyáltalán nem prróbált meg mindent!
A babának is árthat, de a mamának különösen elviselhetetlen, ha a terhesség alatt kellene gyógyszeres kezeléseket csinálni, és közben nem lehet!!!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


93. kérdés / 2011.12.12. 10:31, Andrea

jo napot ,kisbabat szeretnenk es most nagy dilemmmaba vagyok ,hogy mi tortent.megtortent az ovulacio es eltelt 7-8 nap azota es elkezdett 4 napja fajni ,feszulni a mellem gorcsolget a hasm es ma reggel gyenge verzes jelentkezet.de csak 20-an kellene menstrualjak.kerdes hogy mi okkbol van verzesem?,igaz ,hogy nem tul eros csak fajdalmas

Kedves Andrea!
Ezt még vizsgálattal is nehéz a legtöbb esetben eldönteni, de vizsgálat nélkül lehetetlen!


94. kérdés / 2011.12.20. 23:15, RZA

Tisztelt Doktor úr! Nekem először 14 éves koromban volt meg az első mestruációm azóta a mai napig is hol megjön hol nem. Általában egyszer megjön majd hóbapokra kimarad. A leghosszabb kimaradás 7 hónap volt de nem voltam terhes. Majd elmentem nőgyógyászhoz és ott az orvos mindent rendben talált. Ezután endokrinológushoz is elmentem mivel a férjemmel már lassan 2 éve próbálkozunk de nem sikerül a baba. Az Endokrinológus azt mondta ,hogy kövér vagyok meg magas a tesztoszteron szintem és hogy ez az oka annak hogy nem esek teherbe. A férjemnek is volt sperma vizsgálata és ott mindent rendben találtak. Az endokrinológus felírt nekem gyógyszert ami helyre kellett volna hogy hozza a mestruációm és picit lefogyasszon de semmi nem változott ( nem hormon tartalmú gyógyszer) sőt inkább meghíztam tőle. Sajnos magán klinikára és magán kezelésekre nem tellik és a normál rendelésen meg nem foglalkoznak rendesen a betegekkel. A Kérdésem az lenn: Ön szerint mi a megoldás a panaszomra? Egy 21 éves lány. Köszönöm előre is a válaszát RZA

Kedves Hölgyem!

Nem tudom ugyan, hogy valóban hozzám intézte-e a kérdését, mert én nem doktor úr, hanem doktornő vagyok.
Viszont évtizedek óta foglalkozom jó eredménnyel a meddőség kezelésével, illetve megszüntetésével, ezért még is válaszolok, akkor is, ha nem hozzám szánta a kérdést.

Az az orvos, aki Önnél "mindent rendben talált", az egyrészt nem ért a dologhoz, másrészt semmit nem vizsgált meg azokból a tényezőkből, amik a zavarait okozzák.

1. Ha valakinek nincs rendszeres, 28-32 naponkénti menstruációja, akkor annak eleve nincsen semmi rendben!
2. Első dolga az kellett volna, hogy legyen, hogy hormon vizsgálatokat csináltat, amiből kiderül, hogy magas a tesztoszteron szintje. De az is kiderül (amit itt nem írt le), hogy nem megfelelő az ösztrogén szintje, biztos nem megfelelő a progeszteron szintje, nem megfeklelő az utóbbi kettőt szabályozó agyalapi mirigy hormonja, a follikulus stimuláló hormon (FSH) és luteinizáló hormon (LH) aránya, valószínűleg magas a prolaktin hormon szintje,
3. további vizsgálatokból kiderül, hogy polycysztás ovarium (PCO) szindromája van, valószínűleg inzulin rezisztenciája van, ami egyébként a cukorbetegség "előszobája". A leírásából ennyi rendellenesség kimutatható.

A gyógyításhoz hozzá tartozik, hogy nem csak megállapítják, hogy mi a hiba, hanem azt is megmondják, mit kell tennie, hogy ezek megszűnjenek. Ehhez viszont hozzá tartozik annak az akarása is, hogy megfelelő diétával és testmozgással nem picit, hanem elegendő mértékben lefogyjon, mert pl. az inzulin rezisztencia enélkül nem szűntethető meg.

És főleg tudatosulnia kell, hogy ez a probléma olyan állapot, ami az SZTK tömegrendelésével, ahol meg van határozva, hogy 1 betegre 8-10 perc juthat, (és minél több orvos hagyja el az országot, mert külföldön 5-10x annyi fizetést kap, annál több beteg jut 1 orvosra és annál kevesebb idő 1 betegre) - nem szüntethető meg. Megfelelő képzettségű magán rendelés nélkül nem lesz eredménye. (Én pl. 1 egyéb betegre a magánrendelésen 20-30 percet fordítok, 1 meddő panasszal jelentkező nőre - házaspárra egy-másfél órát. Ilyen idő ráfordítást az SZTK-ban sehol nem tud kapni! Magánrendelésen is csak ritkán.

Nem vagyok andrológus, de az andrológusok által kijelentett "mindent rendben találtak" kijelentés is nagyon sokszor teljesen távol áll az igazságtól.

Ezeket tudom mondani megoldásként.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


95. kérdés / 2011.12.28. 22:16, Mariann

T. Dr.Nő!!!!! Együtlét után napokig has fájjással küszködök. Néha két menszesz között vér és nyálkás darabkák távoznak??? voltam már dr.nál de nem javultam. ön szerintmitől lehet?. Sajnos nagyon könnyen felfázom.pedig küzdök ellene. Gyógyteát is fogyasztok....... Babát szeretnénk már nagyon... De nem merek még mert félek,hogy nehogy valami betegségge legyen a babának!!! várom válaszát előre is köszönöm!

Kedves Mariann!

Vizsgálat nélkül távgyógyítani nem tudom. Jöjjön el a rendelésemre, kérjen időpontot a 06-30-9710-150 telefonon.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


96. kérdés / 2012.01.02. 12:31, Betti

Három éve szeretnék, de nem esek teherbe. HSG vizsgálattal megállapították, hogy a spermiumok nem jutnak át a nyákon, az sűrű és lehetséges ellenanyagtermelés is. Szeretném megkérdezni, hogy a Gynevac segít ezen a problémán? Ha igen, úgy is, ha csak a nő kapja meg? Köszönöm válaszát.

Kedves Betti!

Kicsit összekeverte a szezont a fazonnal!
A HSG egy röntgen vizsgálat, ami azt mutatja meg, hogy a petevezetékek átjárhatók-e? (Nem a spermiumnak, hanem a petesejtnek.)
A spermiumok feljutását a méhnyaknyákon a PCT (post coitációs teszt) mutatja meg.
Kérdés: melyiket csinálták?

A Gynevac egyik esetben se szünteti meg a talált problémát. A Gynevac arra való, hogy a nemi szervek krónikus gyulladását megszüntesse, hogy ha a petesejt és spermium találkozik, és megtermékenyül, akkor jó minőségű nyálkahártyát találjon a méhben és be tudjon ágyazódni, megfelelő táplálékot tudjon kapni. Azért javasolt mindenkinek, aki babát szeretne, megkapni ezt, mert a krónikus gyulladások a nők felénél fennállnak kisebb-nagyobb mértékben, és akadályozzák a beágyazódást. (A sűrű nyáknak is lehet oka a krónikus gyulladás. Meg a férj sperma minőségének is.) Még akkor is, ha a lombikban megtermékenyített petesejtet juttatják be a méhbe. Ezért nem sikerül a lombikoknak csak a 20%-a. És mivel a férje oda dugja a hímvesszőjét, ahonnan ezek a gyulladások kiindulnak: a hüvelyébe, és elsősorban ő viszi oda a gyulladást kiváltó kórokozókat, az injekcióknak csak úgy van értelme, ha a férfi is megkapja. Amelyik férfi ez ellen ódzkodik, az nem is akar igazán gyereket!!!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


97. kérdés / 2012.01.03. 18:09, Nina

Tisztelt Doktornő! 18 éves vagyok. Eddig rendszeres volt a menstruációm. Most viszont,már legalábbegy hete elmúlt,mégis véreztem. Csak egy kicsit,de aggódom. A barátommal néha nem védekezünk. Tudom,kéne.De néha óvszer nélkül csináljuk. Nem élvezett belém még soha. Ugye,nem lehetek terhes? Csak előváladék kerülhetett belém,nem élvezett belém tényleg. Terhes vagyok? Vagy valami betegségem lehet? Kérem,segítsen!!

Kedves Nina!

Nagyon felelőtlenek, hogy tudják, hogy védekezni kell és mégse teszik, "Nem élvezett belém" - ez nem védekezés. 100 nő közül, akinek a párja előbb megszakítja a közösülést, évente 30 nő terhes lesz. Én nem tudhatom hogy Nina terhes lett-e. de az esélye meg van rá. Ebből keletkeznek a nem kívánt terhességek és terhességmegszakítások. A későbbi szomorú következményekkel. Ne tegyék ezt!

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


98. kérdés / 2012.01.04. 18:48, Dorka

Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a menstruációs naptáram szerint január 3-án kellett volna megjönnie.. ami meg is történt tegnap reggel,azonban ez nem volt sok és napközben semmi nem volt. Ma nyelvvizsgáztam és a stressz hatására ismét volt egy kevés,de azóta semmi.. Hétvégén együtt voltam a barátommal,de védekeztünk és a gumi sem szakadt ki,szóval nem tudom mi a probléma. Aggódnom kellene? Előre is nagyon köszönöm válaszát! Dorka,17

Néhány napos eltérés még nem jelent semmit. A hét végi együttlétnek is kicsi valószínűsége van, hogy terhességet okozna. Lényegesebb a stressz a nyelvvizsga miatt.


99. kérdés / 2011.12.21. 08:02, Vikike

Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát! (92 kérdés) Igen, volt már többször hólyagtükrözésem, és kimutatták a gombát, illetve volt húgycsőből és hüvelyből is tenyésztés, fél éves kemény 150 mg-os Diflucan kezelés után, kb. 20-30 dobozzal szedtem be, e mellett még kellett SP54-et és urovaxomot is szednem, illetve irrigálni grapefruit mag kivonattal utána pedig egy visszatelepítést kellett, gynoflor hüvelykúppal. És egy éve (a második doboznál tartok) kapom a gynevac injekciót is. Januárban kapom meg a 10. szurit. A tenyésztés során már a gyógyszeres kezelés után, az eredmény: sarjadzó gomba nem mutatható ki, viszont találtak a hólyagban staphylococcus aureus-t és streptococcus agalactiae-t, ennyi ennek már egy éve. Most csak a grape vital-so grapefruit mag kivonatot szedem napi 20 cseppel és lúgosítok. Valamivel jobb már, de még mindig vannak napok amikor előjön. Most hogyan tovább, mit tegyek még? Válaszát előre is köszönöm! Viktória 

Kedves Viktória!

Sajnos a Candida rezisztens a Diflucan és hasonló fluconazolokra, hiába szedte fél évig. Az meg nem jenlent semmit, hogy utána nem tenyésztették ki, mert a Candidát nagyon nehéz kitenyészteni. Speciális gomba tenyésztő laboratóriummal kell felvenni a kapcsolatot, hogy mire érzékeny a Candidája. És olyan nőgyógyásszal, aki ezzel a laborral kapcsolatban áll.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika


100. kérdés / 2011.12.20. 08:51, B. Henrietta

Szeretnem megkerdezni hogy a rossz fog (sajna orokoltem) okozhat-e vetelest?

Kedves Henrietta!

A rossz fog egy góc, anmi okozhat vetélést. A rossz fog nem öröklődik, hanem kilyukad a fog, és a tiulajdonosa elhanyagolja, nem megy fogorvoshoz. Fél évente el kell menni fogorvoshoz, megnézetni, hogy vár-e valamelyik fog javításra.

Üdvözlettel
Dr Lázár Erika
 



Vissza a címlapra
Vissza a szakértők oldalára

Hiánypótló könyv!

HOGY JÖJJÖN A BABA!

 

Igen, engem is érdekel, miben segíthet nekem ez a könyv!

IDE KATTINTVA MEG IS NÉZEM!

Belépés

Legyél velünk itt is